„1MORE Stylish TWS” visiškai belaidžių ausinių apžvalga

Ignas Petrikonis

2019-06-22, 01:00 (atnaujinta 2021-05-23, 11:24)

0 komentarų
„1MORE Stylish TWS” visiškai belaidžių ausinių apžvalga

Prieš trejus metus „Apple”, pristatydama „iPhone 7” be ausinių jungties, vartotojus tarsi išvertė iš šilto guolio ir apipylė šaltu vandeniu. Savo telefone panaikindama šį, turbūt vienintelį, visus gamintojus vienijusį standartą, ji paskelbė karą laidams ir su jais susijusioms problemomis, na bet kas gi nori kariauti, kai galima toliau šiltai gulėti lovoje?

Laimei, pati „Apple” ir pasiūlė patį geriausią ginklą šioje kovoje - visiškai belaides „AirPods” ausines. Nors jos buvo brangios ir turėjo nemažai trūkumų, iš paskos sukurti konkurentų analogai tiesiog negalėjo prilygti. Vis dėlto po trejų metų pagaliau atėjo ta diena, kai turime kažką, kas gali mesti joms pirštinę. Šiandien papasakosiu, kaip garsaus kinų ausinių gamintojo „1MORE” visiškai belaidžiai „Stylish TWS” ausinukai laimėjo mano simpatijas.

Dizainas

„AirPods” pasiūlytas dantų valymo siūlo formos dėklas ir elektrinio dantų šepetuko galvutes primenančių ausinių dizainas buvo vertinamas kontroversiškai, bet įvairios patyčios ir interneto memai vis tiek nesutrukdė kitiems gamintojams nukopijuoti ar bent jau „pasisemti įkvėpimo” iš „Apple” išvaizdos srityje. Smagu, kad mūsų prelegentai „1MORE” pasuko visai kitu keliu.

Vos išsiėmęs iš dėžutės galvojau, su kuo palyginti dėklo formą. Teoriškai jis primena nelabai taisyklingą elipsoidą, bet praktiškai tai labiau nugludintas jūros akmenėlis. Apie dydį pasakysiu tik tiek, jog paėmus „1MORE Stylish TWS” dėklą, jis praktiškai pasislepia kumštyje - žodžiu, tikrai nedidelis ir lengvas. Labai malonu, jog gamintojas pasirinko naudoti matinę, o ne blizgią plastmasę, todėl mano turimas auksinės, na, gal greičiau kreminės spalvos variantas (tai pat galima rinktis juodą, žalią ir raudoną) puikiai slepia pirštų antspaudus ir įbrėžimus.

Kitaip nei konkurentai, dėklas atidaromas paspaudus priekyje esantį mygtuką - ganėtinai neįprastas sprendimas, nes rinkoje labiausiai paplitę magnetais prilaikomi dangteliai, kuriems nereikia jokių mygtukų. Iš pradžių toks atidarymo mechanizmas mane šiek tiek erzino, bet ilgainiui supratau, kodėl buvo pasirinktas toks kelias. Magnetiniai dangteliai krepšyje ar kišenėje gali netikėtai atsidaryti ir išbarstyti ausines, o šis mechanizmas apsaugo nuo tokio pokšto.

Atidarius dangtelį mus pasitinka du kleckai. Tiesą pasakius, sunku apibūdinti ausinių formą, nes jos tokios neturi - nugarėlė ovali, o prie jos pritvirtintas besisukantis į ausies kanalą įstatomas kištukas. Džiugu, jog išorinė dalis nudažyta su dėklu kontrastuojančia blizgia spalva, o pačios ausinės dėkle laikomos magnetų, tad neiškris ir atidarius dangtelį. Taip pat kiekviena ausinė turi po lemputę, kuri dega raudonai joms kraunantis ir blyksi mėlynai/raudonai poravimo režime. Nedidelė lemputė yra ir dėkle, prie atidarymo mygtuko - ji taip pat dega raudonai, kai jis kraunasi.

Kitaip nei į ausis įstatomos „AirPods”, „1MORE Stylish TWS” naudoja į ausies kanalą įkišamos galvutės dizainą. Man tai patiko dėl 2 priežasčių: pirma, visos į ausis įstatomos ausinės nesilaiko mano ausyse, o antra - guminis kištukas geriau izoliuoja aplinkos garsą ir taip pagerina muzikos kokybę. Būtent dėl pastarosios priežasties ir pasirinkau naudoti didžiausias iš dėžutėje pridedamų guminių pagalvėlių. Maža to, „1MORE” pasistengė dar labiau - kiekviena ausinė turi specialią guminę kilpelę, kuri remiasi į ausies kaušelį ir taip dar labiau padeda ausinei neiškristi. Visgi jei toks sprendimas nepatiks, guminės kilpelės nesunkiai nusiima. Na bet aš primygtinai rekomenduočiau jas palikti. Nesvarbu, ką bedaryčiau, šios ausines iš ausų iškrapštyti galėjau tik pirštais. Dėl visų išvardytų priežasčių bendras komfortas paliko gerą įspūdį ir turiu prisipažinti, kad kelis kartus netgi buvau pamiršęs išsiimti ausines iš ausų eidamas miegoti - taip, jos tokios patogios.

Apibendrindamas sunkiai galiu surasti priekabių išvaizdos ir ergonomikos srityse, tad telieka pasakyti, jog „1MORE Stylish TWS” dizaineriams pavyko sukurti išties vykusį dizainą. Vargu, ar kažką geriau gali pasiūlyti kelis kartus brangesni konkurentai. Ne veltui šiam produktui pavyko laimėti prestižinį „iF 2019” dizaino apdovanojimą.

Veikimas

Viena priežasčių, kodėl žmonėms vis dar patinka laidinės ausinės, yra jų naudojimo paprastumas. Pakanka įkišti laidą į ausinių jungtį ir galima mėgautis garsu. Tuo belaidės reikalauja kur kas daugiau žaidimo - įjungti ausines, įjungti Bluetooth telefone, suporuoti, neduokdie dar ims kokį kartą ir atsijungs - žodžiu, vargas. Vieninteliai „AirPods” sugebėjo supaprastinti prijungimo procesą taip, kad nereikėtų spaudyti jokių mygtukų ir kamuotis. Nedaug prastesnį naudojimo patogumą siūlo ir „1MORE Stylish TWS”.

Pirmą kartą jungiant ausines prie telefono reikės jas išimti iš dėklo ir ant kiekvienos iš jų paspausti ir 2 sekundes palaikyti vienintelį esantį mygtuką, o tada išmaniojo Bluetooth įrenginių sąraše pasirinkti abi ausines. Kodėl kiekviena iš ausinių sąraše matoma kaip atskiras prietaisas? Tam, kad galėtumėte jas naudoti po vieną - tarkime, vieną palikti dėkle, kol kitą naudojate kaip laisvų rankų įrangą ar tiesiog klausydami norite girdėti, kas dedasi aplink. Žodžiu, svarbiausia tai, jog šį procesą atlikti reikės tik vieną kartą - po to pakaks išimti ausines iš dėklo, įsidėti į ausis ir jos po maždaug 2 sekundžių automatiškai prisijungs prie „Bluetooth” prietaiso. Apie visa tai praneša kiniškas balsas ausinėse, bet tai nėra svarbu. Pabaigę klausymą galėsite sudėti ausines atgal į dėklą - jos automatiškai išsijungs ir krausis.

Beje, kalbant apie ant ausinių esantį mygtuką, jis daugiafunkcis. Klausantis muzikos, vienas paspaudimas gali sustabdyti arba paleisti dainą, du paspaudimai - perjungti kitą dainą, o trys - įjungti prieš tai buvusią. Skambučio metu vienas paspaudimas leidžia jį pakelti, o nuspaudimas ir palaikymas - atmesti. Vienintelis dalykas, kurio pasigedau, buvo „AirPods” ir „Xiaomi AirDots Pro” naudojami specialūs sensoriai, leidžiantys ausinėms suprasti, kada jos yra ausyse, o kada ištrauktos, todėl kai staiga ištraukiate ausinę iš ausies, muzika joje nustoja groti, o įdėjus vėl - tęsia grojimą.

Nenusivyliau ir Bluetooth ryšio kokybe. „1MORE Stylish Pro” palaiko naujausią „Bluetooth 5.0” standartą, todėl ausinėse muzika gros net ir esant 20 metrų atstumu nuo telefono. Per visą laikotarpį nesusidūriau su jokiais trūkčiojimais ar netikėtais atsijungimais.

Garsas

Iš belaidžių ausinių buvau įpratęs nesitikėti geros garso kokybės. Juk Bluetooth ryšiu perduodamas garsas ne tik suspaudžiamas, bet dar ir pačios ausinės negali turėti gerų garsiakalbių, kurie naudoja daug energijos, o kadangi visiškai belaidės ausinės (TWS) į pirmą vietą stato patogumą, o ne audiofilų poreikius, lūkesčių kartelė buvo dar labiau nuleista.

Tačiau jau po pirmųjų klausymosi minučių mano veide atsirado nustebimo mina - „1MORE Stylish TWS” skamba gal net geriau nei mano turimos į ausis įkišamas laidinės ausinės. Tokio tipo produktų Achilo kulnas - žemieji dažniai - čia buvo tiesiog puikūs. Jų nebuvo per daug, kad užgožtų kitus dažnius, bet buvo pakankamai, kad suteiktų daugiau adrenalino sportuojant. Maža to, nenusivyliau ir aukštais tonais. Galbūt jie ir nebuvo labai skaidrūs, bet ausį rėžiančių iškraipymų neišgirdau. Na, gal tik vidutiniai dažniai skambėjo ne visai taip, kaip norėčiau, bet tikrai nelikau nusivylęs.

„1MORE Stylish TWS” turi ir dar vieną pliusą - „aptX” standarto palaikymą. Jeigu turite naujesnį aukštesnės klasės Android telefoną neabejotinai pajusite geresnės kokybės garsą bei tai, jog su ausinėmis galima žiūrėti filmus - kitaip nei analogiškuose produktuose, iš jų skambantis garsas neatsilieka nuo vaizdo.

Nudžiugino ir ausinėse esantys mikrofonai. Standartiškai buvau nusiteikęs, jog jie ten bus tik tam, kad būtų galima pažymėti varnelę specifikacijų sąraše. Vis dėlto du skirtingi pašnekovai teigė, jog garso kokybė identiška telefono mikrofonui.

Jeigu ieškote visiškai belaidžių ausinių ir nenorite paaukoti garso kokybės, jums būtinai reikia „Stylish TWS”. Jos skamba ne tik geriau nei mano minėtos „AirPods”, bet ir lenkia praktiškai visus konkurentus iki 200 eurų ribos.

Baterija

Baterijos atžvilgiu, visiškai belaidės ausinės yra ganėtinai komplikuotas produktas. Po nedidelę bateriją turi ne tik kiekviena ausinė, bet ir jų dėklas. „1MORE” su šia akumuliatorių krūva tvarkosi pavyzdingai.

Viena „Stylish TWS” ausinė turi šiai klasei nemažą 55mAh bateriją. Gamintojo teigimu, klausant 50% garsumo lygiu, muzika groti turėtų maždaug 7 valandas. Manau, paprastas vartotojas, panašiai kaip ir aš, muzikos greičiausiai klausysis maždaug 75% garsumu, todėl baterijos tarnavimas turėtų suktis apie 5h žymą. Sutinku, 5 valandos tikrai nėra daug, bet turėkite omenyje, jog kai išsitrauksite ausines iš dėklo, jos bus beveik visada bus pakrautos maksimaliai.

Net jeigu jos ir išsikrautų, įdėjus jas atgal į dėklą, visiškai įkrautas ausines galėsite išsiimti vos po 1 valandos. Dėkle įmontuotos 420mAh baterijos turėtų pakakti maždaug 3 visiškiems ausinių įkrovimams.

O kaip pakrauti patį dėklą? Čia ir susiduriame su pirmuoju rimtesniu trūkumu - jo nugarėlėje randame pasenusią „Micro-USB” jungtį. Ganėtinai keistas sprendimas, turint galvoje faktą, jog 2019 metais net ir kai kurie biudžetinio segmento telefonai gali pasigirti naująja „USB-C” jungtimi. Tai reiškia, jog vartotojams vietoje vieno bendro USB laido, greičiausiai teks pasiimti papildomą kabelį ausinėms. Sunkiai paaiškinamas gamintojo sprendimas. Gerai bent jau tai, jog ausinių dėžutėje randame tikrai ganėtinai kokybišką „Micro-USB” laidą.

Jei užsimerktume ir pasvajotume, galbūt galėtume įsivaizduoti, jog ausinių dėklas galėtų būti įkraunamas belaidžiu būdu, panašiai kaip „Samsung Galaxy Buds” ar naujosios „Apple AirPods”, bet žinodami nedidelę „Stylish TWS” kainą, vargu ar galime to norėti. Juo labiau, kai net ir ne visi išmaniųjų telefonų flagmanai gali pasigirti tokios funkcijos palaikymu.

„1MORE Stylish TWS” nesuklupo ir baterijos srityje. Galbūt rezultatai ir nėra įspūdingi kaip kitose kategorijose, bet vadinti tai nusivylimu būtų per daug drąsu. Ir viskas per tą nelemtą „Micro-USB”. Kada pagaliau gamintojai susiprotės, jog žmonės nenori nešiotis ryšulio laidų, kai yra galimybė apsieiti tik su vienu?

Verdiktas

Visiškai belaidžių ausinių rinka šiuo metu auga geometrine progresija - jei prieš 2 metus tokio tipo produktus galėjome suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, tai šiandien jiems surašyti nepakaktų ir vieno A4 formato lapo. „1MORE Stylish TWS” yra šios konkurencinės kovos pagimdytas produktas. Jis mane sužavėjo elegantišku dizainu, komfortu, puikia audio kokybe ir neįprastai maža kaina - viskuo, kuo negali pasigirti konkurentai. Vargu ar šiuo metu įmanoma nusipirkti geresnes visiškai belaides ausines.

Jeigu skaitydami mano apžvalgą supratote, jog ir jums reikia tokio produkto, jas iš oficialaus „1MORE” pardavėjo, mažiausia įmanoma kaina ir be netikėtų mokesčių Lietuvoje galite įsigyti čia. Bent jau kol kas „1MORE Stylish TWS” yra labiausiai pinigų vertas produktas, kurį įsigijau šiemet, o tai yra didelis įvertinimas daiktui iš tokio priekabiautojo prie smulkmenų kaip aš.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 19:54

1 komentaras

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Šiuo metu už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, ar su neveikiančia gamintojo numatyta išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema eksploatavimą numatyta atsakomybė: asmenims – 100–300 eurų (už pakartotinį 300–500 eurų), juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300–500 eurų (už pakartotinį 600–900 eurų).

Abiem teikiamais projektais siūloma fiziniams asmenims nustatytą atsakomybę už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, papildyti švelnesne nuobaudos rūšimi – įspėjimu.

„Įspėjimu siekiama, kad asmuo daugiau nenusižengtų ir galėtų pasitaisyti. Jis skiriamas, kai asmuo nusižengia pirmą kartą, supranta savo nusižengimo esmę, gailisi dėl savo padaryto teisės pažeidimo arba yra kitokių jo kaltę švelninančių aplinkybių ir yra netikslinga taikyti griežtesnę poveikio priemonę“, − pažymi projekto iniciatorius, Seimo narys A. Stončaitis aiškinamajame rašte.

Pasak jo, dažnu atveju transporto priemonės vairuotojas nežino, kad galimai daro pažeidimą, nes jo vairuojamas automobilis neišmeta matomų dūmų, o automobilio davikliai nerodo galimo gedimo.

Alternatyvaus projekto rengėja, Seimo narė A. Gedvilienė, pristatydama iniciatyvą dėl įspėjimo įteisinimo, tikino, kad 48 valandos tikrai nėra patogus laikas žmogui susitvarkyti automobilį, užsiregistruoti ir atlikti techninę jo apžiūrą. „Mūsų misija šiandien sumažinti įtampas visuomenėje, kad nebūtų žmonės gąsdinami, kad nebijotų, kad jų automobilis bus konfiskuotas, nes niekada tokio dalyko ir nebuvo siūloma teisės aktuose“, − teigė politikė Seimo posėdyje.

Seimas nuo šių metų pradžios aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams yra suteikęs teisę stabdyti transporto priemones ir tikrinti jų į aplinką išmetamų teršalų atitiktį techniniams motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimams, taip pat panaikinti motorinių transporto priemonių ir priekabų, kurių į aplinką išmetami teršalai neatitinka techninių reikalavimų, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą.

Pritarus projektams (Nr. XIVP-3626, Nr. XIVP-3628) po pateikimo, toliau jie bus svarstomi pagrindiniu paskirtame Teisės ir teisėtvarkos komitete. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti birželio 6 d.

1 komentarų

Skaitytojas

Ponia Gedviliene tegul dar pagalvoja apie pakeitimų dėl nuomos kompensacijos, kuria atemė nuo ubagų ir invalidų.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas