Daugelio pamėgtos belaidės ausinės: kokios garso funkcijos svarbiausios?

Partnerio turinys

2022-07-21, 11:30 (atnaujinta 2022-11-29, 01:03)

0 komentarų
Daugelio pamėgtos belaidės ausinės: kokios garso funkcijos svarbiausios?

Šiandien išmaniosios ausinės yra vis labiau populiarėjantis įrenginys, o internete ar fizinėse parduotuvėse galima surasti net keliasdešimt skirtingų prietaisų modelių. Tad kaip išsirinkti teisingai?

Belaidžių ausinių vartotojams suteikiama laisvė laisvai judėti, be to, nevargina rūpestis dėl per trumpų ar susipainiojusių laidų. Įprastai modernios ausinės naudojamos muzikos, tinklalaidžių ar vaizdo įrašų klausymui, tačiau pastaruoju metu jos susilaukia dėmesio ir iš verslo atstovų – šis įrenginys praverčia atliekant skambutį darbo susitikimo metu.

Nepaisant šių aspektų, daugelis rinkoje esančių belaidžių ausinių vis dar negeba pilnavertiškai perteikti klausomos muzikos subtilumo. Tai lemia ir garso atkūrimo būdas, ir prasti garso kokybės parametrai. Todėl svarbu atkreipti dėmesį į svarbiausias išmaniųjų ausinių technines charakteristikas: įrenginio detales, patogumą ir garso funkcijas.

Triukšmo slopinimo technologija yra būtinybė

Pastaraisiais metais belaidės ausinės sparčiai tobulėjo: vartotojai galėjo išmėginti ne vieną naują funkciją. Viena reikšmingiausių naujovių – tai išorinė triukšmo slopinimo sistema, kuri užtikrina švarų ir kokybišką garsą. Visgi svarbu pabrėžti, kad ne visi ausinių modeliai palaiko triukšmo slopinimo funkciją, todėl, renkantis ausines, turėtumėte atidžiai patikrinti technines ausinių specifikacijas.

Tokios ausinės kaip „Huawei FreeBuds Pro 2“ palaiko naujos kartos aktyvią triukšmo slopinimo (ANC 2.0) technologiją, kuri atpažįsta aplinkos garsus ir atitinkamai parenka ausinių režimą, leisiantį mėgautis optimaliai grojančia muzika. Šių ausinių garso slopinimas veikia net iki 47 dB, dėl to su šiuo įrenginiu galima išgirsti net patį delikačiausią garsą.

Žemų ir aukštų dažnių suderinamumas

Kai kurie žmonės nori stipresnių dažnių, o kitiems labiau patinka natūralesnis, ryškesnis garsas. Nesvarbu, ar esate roko, džiazo, ar elektroninės šokių muzikos gerbėjas, perkant bet kokias belaides ausines svarbi garso kokybė. Kad muzika būtų maloni, ausinės turėtų pasižymėti plačiu žemų, vidutinių ir aukštų dažnių diapazonu.

Dėl plačios dažnių apimties klausytojo ausis pasieks garsų įvairovė, kuri užtikrins turiningą muzikinę patirtį. Todėl visus išmaniųjų belaidžių ausinių privalumus palaikančios „FreeBuds Pro 2“ ausinės užtikrina, jog žemieji dažniai pasiektų 14 Hz dažnį, o aukštieji – 48 kHz. Šis prietaisas taip pat leidžia pritaikyti asmeninius klausymosi nustatymus, reguliuojant integruotą ekvalaizerį.

Patikima baterija

Triukšmo slopinimas ir garso sistema nėra vieninteliai dalykai, į kuriuos verta atkreipti dėmesį, ieškant kokybiškų belaidžių ausinių. Baterijos veikimo laikas yra ne mažiau svarbus ir leidžia nesijaudinti dėl ne laiku išsikraunančio prietaiso.

Kai belaidžiai įrenginiai pirmą kartą pasirodė rinkoje, pagrindinė problema buvo maža baterijos talpa, tačiau tobulėjant technologijoms ši problema po mažu nyko. Juk sunku įsivaizduoti daugiau nuviliančią situaciją, kaip priverstinė pertrauka tarp mėgstamų muzikos kūrinių. Kompaktiškos belaidės ausinės ypač patogios, nes jų baterijos veikimo laiką galima pratęsti bet kada, naudojant nešiojamą įkrovimo dėklą.

Moderniosios „Freebuds Pro 2“ ausinės pasižymi tikrai patvaria baterija: jei ausinių triukšmo slopinimo funkcija yra išjungta, vienu įkrovimu jos veiks iki 7 valandų, o kartu su įkrovimo dėklu – ir iki 30 valandų. Įjungus triukšmo slopinimą, vienu įkrovimu galima skambinti ir kalbėtis ausinėmis iki 4 valandų, o kartu su įkrovimo dėklu – iki 18 valandų.

Unikalaus muzikos takelio testas

Tam, kad išmėgintų ausinių galimybes bei padėtų atsipalaiduoti kompanija „Huawei“, kartu su Lietuvos gamtą fiksuojančiu garso operatoriumi Vidmantu Blažiu ir muzikos atlikėju bei prodiuseriu Adu Gecevičiumi, pristatė unikalų 10 min. garsovaizdį. Jame galime išgirsti virš 30 Lietuvos miškuose, raistuose ir giriose įrašytų paukščių bei gamtos garsų. Dėl kūrinyje girdimų subtilių gamtos garsų, jį geriausia klausytis užsimerkus ir naudojant aplinkos triukšmą slopinančias belaides ausines.

Išgirsti naująjį muzikos kūrėjo Ado Gecevičiaus sukurtą garsovaizdį, kuriame skamba Vidmanto Blažio įrašyti autentiški Lietuvos gamtos garsai, galite čia: http://youtube.com/watch?v=MI14Dl5t9WU.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Buvę darbuotojai ir toliau kritikuoja „Microsoft“: kompanija sulaukė aštrios kritikos dėl planuojamo pakeitimo, susijusio su reklamų rodymu

Lukas Snarskis

2024-04-20, 14:55

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Nors tai buvo geros naujienos daugeliui, tačiau bendrovė nuolat susiduria su įvairiausiomis nenumatytomis problemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Buvę darbuotojai ir toliau kritikuoja „Microsoft“: kompanija sulaukė aštrios kritikos dėl planuojamo pakeitimo, susijusio su reklamų rodymu

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Nors tai buvo geros naujienos daugeliui, tačiau bendrovė nuolat susiduria su įvairiausiomis nenumatytomis problemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Kadangi oficialiai palaikomi procesoriai yra gana modernūs, žmonės iš savo kompiuterių su „Windows 11“ paprastai tikėjosi didesnio našumo. Nors SSD diskas nėra privalomas, dauguma sistemų šiais laikais jį turi ir čia taip pat negalima kaltinti naudotojų lūkesčių, nes pati „Microsoft“ teigė, kad būtent tam ir buvo sukurta ši platformos versija.

Nepaisant viso to, naudotojai ir toliau skundžiasi, kad jų kompiuteriai su „Windows“ tiesiog nėra pakankamai spartūs net ir palyginti galingose sistemose. Todėl daugelis nusprendė pereiti prie „Linux“, kuri gauna didžiulį AES šifravimo našumo padidinimą, arba naudoti patobulintas „Windows 11“ versijas.

Buvęs „Microsoft“ inžinierius Andy Youngas yra vienas iš tų, kurie pastebėjo, kad „Windows 11“ yra lėta ir nusprendė pasiskųsti Redmondo milžinei. A.Youngas pastebi, kad jis turi 1 600 eurų kainuojantį kompiuterį su 128 GB operatyviosios (RAM) atminties, tačiau „Start“ meniu veikimas yra „komiškai prastas“.

Praėjus vos keletui dienų po A.Youngo kritikos į buvusio darbdavio stovyklą – pasisakė ir buvęs ‚Microsoft“ vartotojo patirties (UX) vadovas Jensenas Harrisas. Kaip ir A.Youngas, jis socialiniame tinkle „X“ sarkastišku tonu išreiškė nusivylimą ir nepritarimą naujajai skelbimų sistemai, kurią „Microsoft“ testuoja naujausioje operacinės sistemos versijoje.

J.Harriso tviterio žinutė buvo tiesioginis atsakas į „The Verge“ pranešimą apie šią naujieną, kurioje buvo pažymėta, kad „Microsoft“ eksperimentuoja su reklamomis „Windows“ operacinėje sistemoje jau daugiau nei 10 metų".

Buvusio „Microsoft“ atsakas leidžia manyti, kad jis ne visai patenkintas tuo, kaip šiuo metu vyksta bendrovėje, nes iš jos išėjo prieš dešimtmetį. Todėl „Microsoft“ tai dvigubas smūgis, nes ji sulaukė priekaištų dėl dabartinių „Windows“ vartotojo sąsajos ir UX sprendimų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas