Nesuvokiama, kas vyksta su telefonais: galios ir aušinimo sistemų tuoj pavydės nešiojami kompiuteriai

Nesuvokiama, kas vyksta su telefonais: galios ir aušinimo sistemų tuoj pavydės nešiojami kompiuteriai

Nors išmaniųjų telefonų progresas pastaraisiais metais šiek tiek stabtelėjo, šių įrenginių galia kiekvienais metais nenustoja augti ir jau kaip lygus su lygiu gali kautis su dauguma vidutinės klasės nešiojamųjų kompiuterių. Visgi telefonų pajėgumą šiek tiek riboja jų aušinimo galimybės - plonas korpusas ir grakštus korpusas neleidžia sutalpinti efektyvios karščio išskirstymo sistemos, todėl programinė įranga, saugodama įrenginį nuo perkaitimo, priversta riboti procesoriaus galią. Kita vertus, „Lenovo” jau rado būdą šią kliūtį apeiti.

Jau kurį laiką sklando gandai, kad balandžio 8 dieną Kinijos debiutuos „Lenovo Legion 2 Pro” žaidėjams skirtas išmanusis telefonas, kuris kibs į kovą neseniai dienos šviesą išvydusiems „ASUS ROG Phone 5”, „Black Shark 4 Pro” ir „Red Magic 6 Pro”. Šiandien kompanija nusprendė įpilti šiek tiek žibalo į ugnį ir pasidalino informacija, jog naujausias jos telefonas turės revoliucinę aušinimo sistemą.

Įdomu tai, kad ją sudarys abu pagrindiniai kompiuterių aušinimo būdai - cirkuliuojantis skystis ir besisukantys ventiliatoriai, kurių bus net du. Abi šios technologijos veiks integruotai, kas greičiausiai reiškia, jog besisukantys propeleriai išskirstys skysčio atneštą šilumą. Nors vartotojui, žaidžiant žaidimus ar užsiimant kita procesorių apkraunančia veikla, teks priprasti prie aušintuvų keliamo triukšmo, jis galės džiaugtis nė trupučio nelėtėjančiu veikimu, kad ir kiek ilgai tai beveiktų. Prognozuojama, kad tai leis „Legion 2 Pro” pajėgumu varžytis su, o gal net ir lenkti daugelyje brangesnių nešiojamųjų kompiuterių montuojamas tam tikras dešimtos kartos „Intel i5” lustų modifikacijas.

Kaip ir galima, tikėtis visos kitos „Legion 2 Pro” specifikacijos atitinka aukščiausią klasę. Čia rasime 6,92 colio įstrižainės FullHD+ ekraną, kurio atsinaujinimo dažnis sieks 144Hz, o lietimų registravimo - net 720Hz. Išmaniojo viduje veiks pats galingiausias „Snapdragon 888” lustas, o gamintojas pasiūlys net 16GB RAM ir 512GB vidinės atminties konfigūraciją. Apie kameras žinoma tik tiek, kad pagrindinis sensorius bus 64MP raiškos ir galės vaizdą įrašinėti 8K 30fps kokybe.

Kalbant apie bateriją, jis bus 5500mAh talpos ir palaikys itin galingą 90W laidinį įkrovimą. Įdomu tai, jog bendrovė pasirūpino, kad tokia didelė įkrovimo galia nekenktų ilgaamžiškumui - skelbiama, jog šis akumuliatorius išlaikys 85% savo pirminės talpos net ir po 1200 įkrovimo ciklų.

Deja, kol kas nei numatomos kainos, nei regionų, kuriuose planuojama pardavinėti šį žvėrį, nežinome. Belieka laukti balandžio 8 dienos.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas