Pristatė naują intriguojantį muzikinį kūrinį: padės patikrinti, ar naudojate kokybiškas ausines

Pristatė naują intriguojantį muzikinį kūrinį: padės patikrinti, ar naudojate kokybiškas ausines

Kiek grojamai muzikai svarbus pats prietaisas, kuriuo jos klausomės? Ar visomis ausinėmis klausoma muzika skamba vienodai? Kaip suprasti, kad mūsų naudojamos ausinės nesusidoroja su pamėgtu muzikos žanru? Kol iškėlę rankas į viršų trypiame klube – apie tai nesusimąstome, bet norėdami pasiklausyti mėgstamų muzikinių kūrinių patys, su ausinėmis, kartais galime sau padaryti meškos paslaugą. Tam, kad patikrintumėte savo ausines, kuriomis įprastai klausote muzikos, žinoma šalies tinklaraštininkė ir didžėjė Simona Burbaitė pristatė naują ir neįprastą muzikinį kūrinį. Jo klausant ne tik patirsite tikrą muzikinę kelionę, bet ir suprasite, ar jau laikas atsinaujinti ausines.

Naujasis S. Burbaitės muzikinis kūrinys – tai bendradarbiavimo su technologijų kompanija „Huawei“ rezultatas. Lietuvos didžėjė priėmė iššūkį sukurti tokį muzikinį kūrinį, kuris leistų pasitikrinti savo ausinių kokybę, tačiau gautas rezultatas – kur kas įspūdingesnis.

„Visada labai vertinu tokius projektus ar bendradarbiavimo galimybes, kurių metu galima sukurti kažką tikrai naujo. Sukurti tokį muzikinį kūrinį, kuris leistų patikrinti ausinių garso kokybę – puiki proga dar kitaip „prisiliesti“ prie muzikos ir geriau ją pažinti. Šį įrašą kūrėme kartu su mano bičiuliu, prodiuseriu ir studijos „Play4n4“ įkūrėju Linu Karoliu Krasausku, žinomu ir savo sceniniu vardu Jack Krass. Šio įrašo kūrimo procesas buvo visiškai unikali patirtis, kuri sustiprino norą dar labiau gilinti muzikos žinias, bet dar didesniu atradimu, tikiu, jis taps būtent klausytojams“, – sako S. Burbaitė.

Viename kūrinyje – daugiau nei 4 muzikos žanrai

Kaip išskiria žinoma didžėjė, niekas nekuria kūrinių specialiai tam, kad galėtume išbandyti ausinių garso kokybės ar funkcijų, todėl naujasis Simonos bei Jack Krass įrašas – labai išskirtinis.

„Galutiniame įraše yra labai daug dinamikos ir kiekvienas garsas skirtingai perteiktas. Pavyzdžiui, galima išgirsti minkštų ir aštrių garsų, o viskas įrašyta elektroninės muzikos stiliuje, nes būtent ji šiuo metu klausomiausia. Kita vertus, kūrinyje yra „Disco“, „House“, „Nu Disco“ ir laužytos muzikos elementų, todėl įrašas yra lyg greita muzikinė kelionė per skirtingus žanrus ir leis klausytojams patikrinti, kaip jų ausinės groja mėgstamo žanro muziką. Kartu su Linu į patį kūrinį stengėmės įdėti garsus, kurie žmonėms būtų pažįstami ir atpažįstami, bet kartu – ir kažkas naujo, tarsi ateities muzika, kuri iki galo nėra apibrėžta. Norėjome palikti erdvės kiekvienam išgirsti ir neįprastą futuristinį skambesį“, – kūrinį plačiau pristato S. Burbaitė.

Kaip sėkmingai patikrinti ausinių garso kokybę?

Kaip teigia „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje Urtė Eidžiūnaitė, naujausias Simonos Burbaitės muzikinis kūrinys leis patikrinti daug muzikos klausymo aspektų – nuo žemų ir aukštų dažnių iki plataus muzikos garsų spektro.

„Įspūdingiausias Simonos Burbaitės įrašo aspektas – kiek plačiai ir įvairiai juo galima patikrinti ausinių charakteristikas, kuriomis klausomės muzikos. Šiame kūrinyje klausytoją pasitinka platus atkuriamų garsų spektras, kuris šokinėja nuo 20 Hz iki 20 tūkst. Hz. Taip pat kūrinyje yra tiek ramių, tiek labai garsių vietų, bet viskas dinamiška ir ritmas kinta labai vientisai, todėl klausytojai gali patikrinti, ar jų ausinės geba atlaikyti tokį platų garsų bei žanrų spektrą. Paraleliai su šiuo muzikiniu kūriniu pasirodė ir naujosios belaidės ausinės „Huawei Freebuds 4“, kurias taip pat galima išbandyti klausantis naujojo Simonos įrašo. Šios ausinės pasižymi itin didelės raiškos garsu, todėl klausant muzikos jomis galima ryškiau ir aiškiau išgirsti net subtiliausius garsus. Geras pavyzdys – šiame muzikiniame kūrinyje girdimas moteriškas vokalas, kuris, beje, yra pačios Simonos Burbaitės įdainuotos eilutės. Prastos ausinės dažnai skurdžiai atkuria vokalo partijas muzikiniuose kūriniuose, todėl vien pagal tai, ar gerai ir aiškiai įraše išgirsite Simonos vokalą galima spręsti apie ausinių, kuriomis klausotės muzikos, atkuriamo garso kokybę“, – išskiria U. Eidžiūnaitė.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas