„Sony“ pristatė naujas belaides ausines: triukšmo slopinimo technologija ir iki 8 val. veikiančia baterija

Pranešimas spaudai

2021-06-09, 09:20

0 komentarų
„Sony“ pristatė naujas belaides ausines: triukšmo slopinimo technologija ir iki 8 val. veikiančia baterija

Rinkoje artimiausiu metu pasirodysiančios naujos „Sony“ visiškai belaidės ausinės „WF-1000XM4“ pasiūlys inovatyvias triukšmo slopinimo funkcijas, aukštos kokybės garso signalo perdavimą ir atkūrimą. Iki 8 val. nepertraukiamai galinčios veikti ausinės suteiks dar patogesnį būdą klausytis muzikos, tinklalaidžių, garsinių knygų ir taip pat užtikrins kokybišką garsą nuotolinių susitikimų ar pokalbių metu net ir esant triukšmingoje aplinkoje.

Išskirtinis triukšmo slopinimas ir garso atkūrimas

„Sony“ ausinių „WF-1000XM4“ modelyje naudojamas naujas garso apdorojimo procesorius „Integrated Processor V1“, išsiskiriantis itin veiksmingu triukšmo slopinimu. Šis procesorius, kurį „Sony“ specialiai sukūrė remdamasi itin palankiai vertinama „QN1e“ technologija, užtikrina naujo lygio triukšmo slopinimą belaidėse ausinėse. Viename luste integruotos garso apdorojimo ir „Bluetooth“ ryšio funkcijos taip pat sumažina energijos sąnaudas, palyginti su ankstesnės kartos modeliu.

Naujasis ausinių procesorius pagerina garso kokybę ir sumažina garso iškraipymą, jis taip pat naudojamas LDAC formatu suglaudintam signalui iškoduoti ir garso pagerinimo funkcijai „DSEE Extreme“, kuri realiuoju laiku atkuria glaudinimo metu prarastus aukštus garso dažnius.

Be to, ausinės išsiskiria pagerintu belaidžio ryšio stabilumu, optimizuotas signalo perdavimo algoritmas kartu su „Integrated Processor V1“ užtikrina garso perdavimą be pertrūkių aplinkoje, kurioje vyrauja daug radijo signalų.

Kiekvienas „WF-1000XM4“ ausinių kištukas turi po du didelio jautrumo mikrofonus, kurie užfiksuoja iš priekio ir iš galo sklindančius aplinkos garsus, taip užtikrinant veiksmingesnį triukšmo slopinimą.

Prie geresnio triukšmo slopinimo prisideda ir naujo dizaino ausinių garsiakalbis su 6 mm pločio diafragma ir 20 proc. didesniu magnetu. Padidintas magnetas ir didesnis diafragmos vibracijų diapazonas pagerina žemų garso dažnių atkūrimą ir tiksliau sugeneruoja triukšmą slopinančias bangas žemų dažnių juostoje. Be to, speciali triukšmo slopinimo funkcija „Automatic Wind Noise Reduction“ įvertina vėjuotą orą ir papildomai nuslopina šio tipo triukšmą.

Naujo dizaino ausų kištukai „Noise Isolation Earbud Tips“ nuo šiol yra dar patogesni. Jie pagaminti iš minkšto ir elastingo unikalaus poliuretano, kuris sandariai priglunda ausies kanale ir fiziškai izoliuoja ausį nuo išorės garsų. Ergonomiški kištukai tinka įvairios formos ausims, o geriausią jų galiukų dydį padeda pasirinkti programėlė „Sony | Headphones Connect“.

„WF-1000XM4“ palaiko aukštos raiškos belaidžio garso formatą „High-Resolution Audio Wireless“, kuriam perduoti naudojamas „Sony“ sukurtas LDAC glaudinimo algoritmas. Jis leidžia iki 3 kartų daugiau duomenų (maksimali ryšio sparta siekia 990 kb/s), palyginti su įprastu „Bluetooth“ ryšio standartu. Taip pasiekiama signalo kokybė, artima laidu perduodamam signalui.

Patogios funkcijos pokalbiams


Ausinės „WF-1000XM4“ aprūpintos funkcija „Speak-to-Chat“, kuri leidžia kalbėtis su šalia esančiu žmogumi neišsiėmus ausinių. Vos pradėjus kalbėti, ausinės atpažįsta naudotojo balsą ir sustabdo muziką bei išjungia triukšmo slopinimo funkciją, kad būtų galima girdėti išorės garsus. Baigus pokalbį, ausinės automatiškai įjungia muziką ir triukšmo slopinimo funkciją.

Ausinės taip pat turi „Quick Attention“ funkciją – pridėjus pirštą prie kairės pusės kištuko iš karto sumažinamas garsas ir išjungiamas triukšmo slopinimas. Taip galima patogiau išgirsti pranešimus ar ką nors trumpai pasakyti. Išėmus bent vieną ausinių kištuką iš ausų, muzika taip pat automatiškai sustabdoma.

Ausinėse naudojama „Adaptive Sound Control“ funkcija įvertina aplinką ir atsižvelgiant į tai parenka optimalią triukšmo slopinimo veikseną. Ši funkcija ilgainiui gali įsiminti dažniausiai lankomas vietas, pavyzdžiui, biuro, sporto klubo ar kavinės aplinką, bei atsidūrus jose parinkti atitinkamus nustatymus.

Su „Precise Voice Pickup Technology“ naujosios ausinės geba aiškiai užfiksuoti garsą nepaisant aplinkinio triukšmo. Ausinėse esantys mikrofonai sukalibruoti taip, kad kuo tiksliau fiksuotų tariamus žodžius tam pasitelkiant ir naujo tipo jutiklius, kurie fiksuoja per kaulus sklindančias vibracijas. Taip skambučių metu balsas atskiriamas nuo aplinkos triukšmo, o per ausines pašnekovą galima girdėti aiškiai net ir triukšmingoje aplinkoje, nes pokalbio metu pašaliniai garsai aktyviai slopinami.

Ausinės „WF-1000XM4“ palaiko „Google“ greitos sąsajos funkciją „Fast Pair“, kuri leidžia jas vienu spustelėjimu prijungti prie „Android“ įrenginių. Ši funkcija taip pat padės lengviau rasti ausines ir stebėti jų baterijos lygį. Ausinės palaiko ir „Microsoft Swift Pair“ funkciją, kuri leis greičiau jas susieti su „Windows 10“ prietaisais.

Su šiomis ausinėmis galima klausytis „360 Reality Audio“ garso formato įrašų. Tai galima daryti per „Android“ ar „iPhone“ telefonus naudojantis atitinkamomis muzikos transliacijų paslaugomis.

24 val. energijos atsargos ir ekologiška pakuotė

Ausinės „WF-1000XM4“ modelis, palyginti su ankstesnės kartos modeliu, yra 10 proc. mažesnis, tačiau užtikrina tokią pačią garso kokybę ir baterijos darbo trukmę. Ausinės yra nedidelio svorio, todėl jas patogu dėvėti ilgą laiką, o dėklo dydis sumažintas 40 proc., todėl jas bus dar patogiau nešiotis su savimi.

Ausinių baterijos darbo laikas siekia iki 8 valandų, o dėkle esanti baterija jį prailgina papildomomis 16 valandų. Vos per 5 minutes šias ausines galima įkrauti tiek, kad jos veiktų iki 60 minučių. „Sony | Headphones Connect“ programėlė įspėja, kai ausinių dėklo baterijos lygis tampa mažesnis nei 30 proc. Ausinių dėklas palaiko belaidį įkrovimo standartą „Qi“.

Ausinių „WF-1000XM4“ gamybos procese atsižvelgta į aplinkosaugos aspektus – jų pakuotėje nenaudojamas plastikas, o 99 proc. popierinės pakuotės pagaminta iš perdirbtų ir aplinkai draugiškų medžiagų, kurios sukurtos pagal „Sony“ užsakymą.

Kaina ir pasirodymo data

Naujosios „Sony“ ausinės „WF-1000XM4“ pasirodys 2021 m. birželio mėnesį, jų kaina sieks apie 280 eurų. Jos bus dviejų spalvų – juodai sidabrinės.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas