Gidas muzikos mėgėjams: kaip išsirinkti belaidžių ausinių dydį ir teisingai jas įsidėti?

Gidas muzikos mėgėjams: kaip išsirinkti belaidžių ausinių dydį ir teisingai jas įsidėti?

Kiekvienas žmogus yra susidūręs su problema, kuomet įsigijęs ausines ir pradėjęs jas naudoti netrukdavo suprasti, kad šios jam tiesiog netinka. Jos krisdavo, spausdavo ausies landas, todėl naudojimasis ausinėmis tapdavo sudėtingas. Technologijoms žengiant į priekį, vis daugiau gamintojų pristatė belaides ausines. Renkantis tokio pobūdžio įrenginius itin svarbu didelį dėmesį skirti tam, kad jos idealiai priglustų naudotojų ausyse, nes tik tokiu atveju bus galima mėgautis pačiu geriausiu garsu. „Samsung“ produktų žinovė Brigita Barkauskienė pasakoja, kodėl tinkamas ausinių dydis toks svarbus, ir kaip teisingai jas įsidėti.

Atkreipkite dėmesį į ausinės galiuko dydį

Nesvarbu, bėgiojate ar tiesiog klausotės muzikos, ausinės turi idealiai priglusti ausies landoje, kitu atveju, jomis naudotis bus nepatogu. Kiekvieno žmogaus ausies kaušelio dydis skiriasi, todėl pagaminti ausines, kurios tiktų kiekvienam, buvo labai sunku. Į tai atsižvelgė ir didieji technologijų gamintojai – „Samsung“ neseniai rinkai pristatė ausines, kurios turi keletą galiukų pasirinkimų.

„Naujausios mūsų kompanijos belaidės ausinės turi didelio ir mažo dydžio silikoninius ausinių antgalius. Jie yra ergonomiški, todėl puikiai prisitaiko prie ausies formos. Pakeisti galiukus itin lengva – tiesiog švelniai nutraukite senąjį, ir identifikavę, kuris galiukas priklauso kairei ar dešinei ausinei, uždėkite naujus. Teisingo dydžio antgalis užtikrins, kad ausinės landoje laikysis standžiai ir neiškris net užsiimant aktyvia fizine veikla“, – pataria „Samsung“ produktų žinovė Lietuvoje Brigita Barkauskienė.

Jei ausinės galiukas neatitinka vartotojo ausies landos dydžio, gali nukentėti garso kokybė. Dėl to, kad galiukas nepilnai užpildo ausies kanalą, muzika galimai skambės skardžiau arba dusliau, priklausomai nuo to, ar ausinės yra per didelės ar per mažos. Tinkamas ausinių galiukas užtikrins aukščiausią garso kokybę, ir tai, kad ausinė tinkamai įsitvirtins kaušelyje.

Kaip teisingai įsidėti ausines?

Pritaikius tinkamą ausinių dydį svarbu išmokti ir tinkamai jas įsidėti. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad užtenka jas tiesiog įstumi į ausies landą, tačiau tam, kad vartotojas galėtų mėgautis aukščiausia garso kokybe ir optimaliu visų ausinės mikrofonų veikimu, reikia atlikti kelis papildomus veiksmus.

„Pirmiausia, reikėtų pradėti nuo kairės ir dešinės ausinių identifikavimo. Ausinės pažymėtos raidėmis „L“ – tai reiškia, kad ausinė yra kairioji, ir „R“ – dešinioji. Pavyzdžiui, „Galaxy Buds Live“ ausinių apačioje galima matyti garsiakalbius, todėl būtent šį įrenginio galą reikėtų kišti į ausies landą. Viršutinę belaidžių ausinių dalį reikėtų pasukti taip, kad ji prisitvirtintų ausies kaušelyje. Viską padarius teisingai, ausinės turėtų tvirtai laikytis ausyje. Svarbu nepersistengti ir įrenginių neįdėti per giliai – tokiu atveju bus uždengti apatiniai mikrofonai“, – teigia „Samsung“ produktų žinovė B. Barkauskienė.

Tvirtai ausyse prigludusios ausinės turi ir dar vieną privalumą – jos sumažina aplinkos garsus. Tarkime, „Samsung“ atviro tipo belaidės ausinės naudoja aktyvaus triukšmo mažinimo technologiją, todėl jos nepraleidžia pašalinio garso, tačiau leidžia girdėti tai, kas vyksta aplink. Tai pasitarnaus būnant itin triukšmingose vietose – tokios ausinės sumažina iki 97 proc. aplinkos garsų žemų dažnių juostoje, todėl išgirsti balsus ar gautus pranešimus bus daug paprasčiau.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas