„Xiaomi” paspirtukų kainos krenta kaip spygliai nuo eglutės: galingiausias modelis jau atpigo €100

Ignas Petrikonis

2020-12-30, 18:40 (atnaujinta 2021-04-27, 16:38)

1 komentaras
„Xiaomi” paspirtukų kainos krenta kaip spygliai nuo eglutės: galingiausias modelis jau atpigo €100

Kalėdų vaišės jau suvalgytos, dovanėlės išpakuotos - beliko tik su trenksmu atšvęsti Naujuosius. Tačiau nepaisant visų šiųmečių judėjimo ribojimų ir slogios nuotaikos, šios šventės yra ypatingos tuo, kad už lango matome lietuvišką rudenį, o ne krintančias snaiges. Tai reiškia, jog iš sandėliukų galime netraukti slidžių ir rogučių, o važinėtis paspirtukais ir kitomis dviratėmis priemonėmis. Kinai į tai reaguoja ir kaip reikiant nušienavo populiariausių elektrinių paspirtukų kainas. Ta proga savo skaitytojams norime papasakoti apie pasiūlymą, kurio negalima atsisakyti.

Paspaudę šią nuorodą ir prieš apmokėjimą suvedę nuolaidos kodą BGPRO2XMZ, stipriai patobulintą „Xiaomi Electric Scooter Pro 2” su 600W galios varikliu ir 45km nuvažiuojamu atstumu galite įsigyti vos už 388,66 euro (norėdami mokėti šią kainą mokėjimo lange nuimkite varnelę nuo „Shipping Insurance”). Geriausia dalis, kad į šią kainą įskaičiuotas pristatymas iš Čekijos sandėlio, todėl prekė jus pasieks be jokių mokesčių ir vos per savaitę. Palyginimui, Lietuvoje analogiškas modelis kainuoja mažiausiai 100 eurų brangiau.

Daugiau apie „Xiaomi Electric Scooter Pro 2”

Daugeliui lietuvių išgirdus apie elektrinį paspirtuką, pirmiausia į galvą ateina būtent „Xiaomi” modelių vaizdinys. Nieko keisto - originalųjį „M365” galime pamatyti kone kiekviename didžiųjų šalies miestų kampe, o jo išvaizdą kopijuoja didžioji dauguma „Xiaomi” konkurentų. Dėl šios priežasties naujajame „Xiaomi Electric Scooter Pro 2” neišvysime didelės dizaino revoliucijos - bendrovė tiesiog patobulino kelias jo detales.

„Electric Scooter Pro 2” pagamintas iš orlaivių gamybai tinkamos kokybės aliuminio, todėl yra labai lengvas, tačiau vis tiek gali atlaikyti net 100kg svorį. Matinį juodą korpusą puošiantys raudoni akcentai suteikia stilingą įvaizdį ir puikiai tinka miesto žmogui. Džiugina ir tai, kad paspirtukas turi itin patogų sulankstymo mechanizmą - vos 3 sekundės ir galite jį neštis į biurą ar dėti į automobilio bagažinę. Labai maloni detalė, kad transporto priemonė komplektuojama su kokybiška kojele, leidžiančia paspirtuką patogiai pastatyti garaže ar namų prieangyje.

Tačiau juk ne dizainas svarbiausia, o tai, kaip šis žvėris gali lėkti. Ir patikėkite, ką jau ką, bet jis tai daryti tikrai geba. „Xiaomi” šiame aukštos klasės paspirtuke sumontavo net 600W galios variklį, kuris leis kur kas greičiau nei pirmtakams įsibėgėti ir kopti į įkalnes. Juk nieko nėra smagiau, nei nuspaudus akceleratoriaus svirtį justi tą malonų greitėjimo pojūtį. Na, o jei esate pradedantysis vairuotojas arba šį daiktą perkate vaikui, specialioje telefono aplikacijoje galėsite programiškai apriboti greitį - siūlomi 3 skirtingi lygiai, pradedant vėžlio greičiu ir baigiant sportiniu režimu.

Kita vertus, didelė galia nereiškia mažos ištvermės - pamirškite tą senesnių modelių 30km vienu įkrovimu limitą - „Electric Scooter Pro 2” gali nuvažiuoti net 45km be jokio energijos papildymo. To užteks ne tik pasivažinėjimui parke, bet ir rimtos kelionėms į darbą.

Pratęsiant kalbą apie išmaniajam telefonui skirtą programėlę, prijungę paspirtuką prie jos galėsite jį nuotoliniu būdu užrakinti ir taip apsaugoti nuo vagių ar išdykusių vaikų, atnaujinti programinę įrangą, matyti kelionės statistiką ir baterijos įkrovos lygį ir atlikti dar keletą funkcijų. Jei šios išmanios funkcijos jums ne prie širdies - jokių problemų. „Xiaomi Electric Scooter Pro 2” turi multifunkcinį ekraną, kuriame matysite greitį, akumuliatoriaus lygį ir kitus panašius duomenis.

Na gerai, aptarėme grožį, techninius klausimus ir išmanius reikalus. Kas liko? Saugumas, kaip gi be jo. „Xiaomi Electric Scooter Pro 2” turi 8,5 colio skersmens pripučiamas padangas, kurios leis nenusiversti ir nepamesti dantų važiuojant nelygiu grindiniu, o dvigubi stabdžiai su automobilių vairuotojams žinoma E-ABS antiblokavimo sistema leis akimirksniu sustoti ir nesitrenkti į staiga ant kelio išdygusią kliūtį. Iš malonių smulkmenų galima paminėti 2W galios priekinį žibintą, patobulintą galinę lempą bei papildomus atšvaitus - viskas dar geresniam matomumui kelyje. Tam, kad paspirtukas neužsidegtų, jame „Xiaomi” įdiegė pažangias apsaugas nuo baterijos perkaitimo, perkrovimo ir trumpo jungimo.

Viską pasvėrus, „Xiaomi Electric Scooter Pro 2” yra turbūt geriausias pasirinkimas dabartinėje rinkoje. Tai - patobulintas patikimos kompanijos produktas, kuris tarnaus ilgai ir kokybiškai. Dar geriau, kad šiuo metu jį siūlome įsigyti už tiesiog sunkiai suvokiamą kainą. Taigi, griebkite, kol liko.

Kaip jau minėjome, paspaudę šią nuorodą ir prieš apmokėjimą suvedę nuolaidos kodą BGPRO2XMZ, stipriai patobulintą „Xiaomi Electric Scooter Pro 2” su 600W galios varikliu ir 45km nuvažiuojamu atstumu galite įsigyti vos už 388,66 euro (norėdami mokėti šią kainą mokėjimo lange nuimkite varnelę nuo „Shipping Insurance”). Geriausia dalis, kad į šią kainą įskaičiuotas pristatymas iš Čekijos sandėlio, todėl prekė jus pasieks be jokių mokesčių ir vos per savaitę. Palyginimui, Lietuvoje analogiškas modelis kainuoja mažiausiai 100 eurų brangiau.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Pirmą kartą Lietuvos istorijoje rengiamas dezinformacijos raštingumo egzaminas

Pranešimas spaudai

2024-04-20, 11:59

0 komentarų

Lietuviai supranta, kad kasdienėje aplinkoje juos supa ne tik naudinga, bet ir melaginga informacija, tačiau labiausiai paplitę dezinformacijos naratyvai ne vieną vis dar suklaidina.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pirmą kartą Lietuvos istorijoje rengiamas dezinformacijos raštingumo egzaminas

Lietuviai supranta, kad kasdienėje aplinkoje juos supa ne tik naudinga, bet ir melaginga informacija, tačiau labiausiai paplitę dezinformacijos naratyvai ne vieną vis dar suklaidina.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Vyriausybės kanceliarija su dezinformacijos analizės centru „Debunk.org“ organizuoja moksleiviams skirtą egzaminą: gegužės 3 d. visi iš anksto užsiregistravę 9–12 kl. moksleiviai su dezinformacijos analizės meistrais paskaitoje diskutuos apie dezinformaciją, dirbtinį intelektą ir socialinių tinklų algoritmus, o po paskaitos dalyvaus egzamine, pasitikrins savo įgytas žinias ir, žinoma, gaus prizų.

„Dezinformacija nėra tik keistas nesuprantamas žodis ar kažkas, kas manęs nepalies – iš tiesų, kiekvieno iš mūsų telefone, socialiniuose tinkluose nuolat dūzgia didžiuliai informacijos ir dezinformacijos srautai, kuriuos turime atskirti, kad nepasimestume, kad nepakliūtume į sukčių rankas ar kitaip nenukentėtume. Svarbu suprasti, kad dezinformacija – tai priešiškai nusiteikusių šalių hibridinio karo ginklas, nukreiptas į mūsų šalies žmones ir naudojamas su tikslu silpninti visuomenę ir Lietuvą kaip valstybę.

Manau, kad dezinformacijos raštingumas šiais laikas toks pat būtinas kaip ir nuovoka informacinės technologijose, teksto suvokime ar kitose moksleiviams gerai žinomose srityse. Tikiuosi, kad šis egzaminas taps ne tik gražia tradicija, bet ir paskatins dezinformacijos raštingumo integraciją į mokymosi programas“, – sako Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Kaip viskas vyks?

  • Visus 9–12 kl. mokytojus (auklėtojus) iki balandžio 30 d. kviečiame registruoti savo mokomas (auklėjamas) klases dalyvauti Dezinformacijos raštingumo egzamine užpildant šią registracijos anketą. Kiekvienam mokiniui suteiksime individualų identifikacinį kodą (atsiųsime jūsų nurodytu el.paštu pasibaigus registracijai). Todėl prašome pildant formą pateikti kuo tikslesnį dalyvių skaičių iš jūsų klasės.
  • Egzaminas vyks interaktyviu būdu virtualioje erdvėje.
  • Geriausių rezultatų pasiekusi klasė bus pakviesta į Vyriausybės rūmus ir apdovanota.
  • Prieš egzaminą vykstanti paskaita bus transliuojama viešai Vyriausybės „Youtube“ ir „Facebook“ paskyrose.
  • Renginio pradžia – 10 val., trukmė – iki 1 val.

Nesate moksleiviai, bet norite mokytis dezinformacijos raštingumo?

Išbandykite „Debunk.org“ sukurtą skaitmeninį, nemokamą kursą, skirtą išmokti atpažinti melagingą ir klaidinančią informaciją. Lietuvoje „InfoSkydą“ jau išbandė 2 tūkstančiai žmonių!

45 minučių trukmės kurse apžvelgiama daugybę temų: kas yra dezinformacija ir kaip ji veikia, kas yra botai ir troliai, kaip dirbtinis intelektas gali būti naudojamas manipuliuoti jumis, kaip veikia socialinių tinklų algoritmai, ir dar daugiau.

Atlikę visas užduotis, išmoksite vadovautis trimis paprastomis taisyklėmis, kurios padės išvengti informacinių pinklių: įvertinti šaltinį, patikrinti turinį, ir apsvarstyti kontekstą.

Programą sudaro trumpi straipsniai, vaizdo įrašai ir „Kahoot“ žaidimai. Turėkite omenyje: kuo greičiau pateiksite teisingą atsakymą, tuo daugiau taškų surinksite!

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas