90 metų trunkantis GM dominavimas baigėsi? Lietuvių pamėgtas gamintojas gali tapti naujuoju automobilių karaliumi

Lukas Snarskis

2021-10-06, 14:00 (atnaujinta 2021-10-06, 14:54)

4 komentarai (-ų)
90 metų trunkantis GM dominavimas baigėsi? Lietuvių pamėgtas gamintojas gali tapti naujuoju automobilių karaliumi

Automobilių pardavimo lenktynės JAV kaista - yra tikimybė, kad „General Motors“ gali prarasti šalies pardavimų lyderio vardą. Kompanijai tai būtų pirmas kartas po 90 metų stabilaus pirmavimo JAV, o naujuoju rinkos „karaliumi“ pretenduoja tapti „Toyota“.

Remiantis trečiojo 2021 metų ketvirčio duomenimis, „Toyota Motor North America“ šiemet jau spėjo parduoti ir klientams pristatė 1 857 884 transporto priemones. Palyginimui, GM per tą patį laikotarpį pristatė 1 777 483 automobilius. Nors 80 401 automobilio skirtumas nėra didelis pranašumas, tai suteikia „Toyota“ pranašumą žengiant į paskutiniuosius šių metų mėnesius.

Kaip ir galima tikėtis, net jei minimaliai sekate automobilių pramonę, mikroschemų trūkumas yra pagrindinė priežastis to, kad GM atsilieka nuo „Toyota“ automobilių pardavimų ir pristatymų skaičiaus. Naujų automobilių paklausa kaip niekada didelė, tačiau pasiūla yra itin ribota. Nepaisant to, abi bendrovės fiksuoja augimą, žvelgiant į palyginimus su praėjusiais metais. „Toyota“ augimo apimtis - 27,9 proc. procentai, o GM - 0,1 proc. didesnė nei pastarasis augimo rodiklis.

Ir nors abi bendrovės fiksuoja augimą, tačiau pasaulinės problemos gali turėti ganėtinai skaudžių pasekmių. Pažymima, jog abu automobilių gamintojai artėja link mažiausių pardavimų nuo pat 1950 metų.

Visoje šioje situacijoje, „Toyota“ perspektyvos atrodo kiek geresnės nei „General Motors“. Kompanijos įgyvendinti pokyčiai po 2011 metais įvykusio žemės drebėjimo ir cunamio Japonijoje iš tikrųjų galėjo padėti automobilių gamintojui išvengti dabartinio pasaulinio lustų trūkumo.

„Įvykęs žemės drebėjimas išmokė mus, kad turime turėti daugiau lėčiau automobilių gamintojus pasiekiančių dalių atsargų, o lustai buvo viena iš tokių dalių, kurią, kaip didesnio dėmesio reikalaujantį automobilių komponentą, įvardijome iškart“,- teigė „Toyota Motor North America“ pardavimų viceprezidentas Bobas Carteris, kalbėdamas su „Automotive News“.

Jau dabar matyti, kad lenktynės dėl pirmos automobilių gamintojos vietos JAV šiemet bus įdomios ir įtraukiančios iki pat finišo tiesiosios, juolab kad „Toyota“ rinkai iki metų pabaigos pristatys pirmuosius naujojo „Tundra“ modelio automobilius. Nepaisant tokios naujienos, turint galvoje GM sukauptą solidžią ir tvirtą dešimtmečius trunkančią lyderystės patirtį, niekas šios kompanijos „autsaidere“ nelaiko ir nežada anksčiau laiko nuvertinti šios automobilių gamintojos galimybių.

4 komentarų

Petros

Nuo kada GM tapo lietuviu pamegtas.....nejuokinkit su tokiais kvailais straipsniais

Gediminas

Koks „žurnalistas“, toks ir iš užsienio spaudos išverstas rašinėlis. Nusišvilpt, kad Lietuvoj neaktualus 😁

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas