A.Juknevičiaus šturmanu tapo ilgametę Dakaro patirtį sukaupęs latvis

A.Juknevičiaus šturmanu tapo ilgametę Dakaro patirtį sukaupęs latvis

Lenktynininkas Antanas Juknevičius iki Dakaro starto likus kiek daugiau nei mėnesiui paskelbė, kas pakeis į Antarktidą iškeliavusį Darių Vaičiulį. Tai – ilgametę Dakaro ralio patirtį sukaupęs šturmanas iš Latvijos – Didzis Zarinis. Šis naujasis „Kreda“ lenktynininkų tandemas simbolizuoja ne tik išskirtinę dviejų broliškų Baltijos tautų sąjungą, bet ir po daugelio metų į Dakarą grįžtančią Latvijos vėliavą.

Automobilių sportas žavėjo nuo jaunystės

D. Zarinio pažintis su automobilių sportu įvyko prieš beveik keturias dešimtis metų. 1985 m., būdamas penkiolikos, su savo tėčiu jis sudalyvavo mėgėjiškame ralyje. Tas momentas buvo lemtingas – D. Zarinis taip susižavėjo automobilių sportu, kad išsikėlė sau tikslą – sudalyvauti automobilių lenktynėse. Tikslas buvo įgyvendintas su kaupu. D. Zarinis netrukus varžėsi Latvijos automobilių pirmenybėse, debiutavo tarptautiniame automobilių sporto čempionate Rusijoje, o 2004 m. – Dakare.

„Dakare dalyvavau penkis kartus: jėgas išbandyti teko ir Pietų Amerikoje, ir Afrikoje. Kiekvienas Dakaras – nepamirštamas gyvenimo nuotykis, todėl gavęs Antano kvietimą prisijungti prie „KREDA” komandos, nedvejodamas sutikau. Tai – puiki galimybė į sportą sugrįžti ne tik man asmeniškai, bet ir visai Latvijai“, – pasakoja naujasis „Kreda“ komandos šturmanas.

Socialiniuose tinkluose pasirodė įrašas, kuriame D. Zarinis jau kreipėsi į Dakaro ralio fanus. Tai naujasis šturmanas padarė lietuvių ir latvių kalbomis.

Kabinos draugai turi daug bendro

Naujasis „Kreda“ komandos šturmanas, kaip ir pilotas – daugkartinis Dakaro ralio dalyvis. Savo karjerą sunkiausiose pasaulyje maratoninėse lenktynėse jis pradėjo panašiu metu, kaip ir dabartinis jo komandos draugas Antanas Juknevičius. Abu vyrai Dakare startavo kaip šturmanai, tik Dakaro panku vadinamas A. Juknevičius tai padarė 2003 m., o D. Zarinis vieneriais metais vėliau. Latvis Dakare šturmano karjerą tęsė 2005 m., 2007 m. ir 2009 m. Sėkmingiausias buvo 2007 m. Afrikoje vykęs Dakaras – galutinėje įskaitoje D. Zarinio komanda užėmė 26-ąją vietą.

Naujuosius komandos draugus sieja ir dar viena bendra Dakaro patirtis – abu jie išbandė savo jėgas vadovaudami komandai. A. Juknevičius daugiau nei 5-erius metus vadovavo Kazachstano nacionalinei komandai „Astana motorsports“, o D. Zarinis 2006-ųjų Dakare užėmė komandos „Riga Team“ vadovo kėdę. Be to, abu sportininkai turi sukaupę asmeninės patirties ne tik Dakare, bet dykumų ralio lenktynėse „Abu Dhabi Desert Challenge“ ir Dakaro serijos ralio maratone „Šilko kelias“. Šios lenktynėse abu „Kreda“ komandos nariai iškovojo TOP-10 vietas absoliučioje įskaitoje.

„Svarbiausias kriterijus renkantis šturmaną buvo patirtis. Važiuojant į Dakarą ne pirmą kartą, norėjosi, kad automobilio kabinoje šalia sėdintis šturmanas būtų taip pat sukaupęs ilgametę patirtį. Didzis yra daugiausiai Dakarų įveikęs Latvijos šturmanas ir vienas iš tų, kurie turi didžiausią patirtį kituose ralio reiduose. Be to, jis įveikė ne vieną „Šilko kelią“ ir tai padarė finišuodamas aukštoje pozicijoje. Sudėjus visas jos stiprybes ir gautas rekomendacijas, sprendimas buvo aiškus – Didzis geriausias mūsų pasirinkimas“, – apie naująjį „Kreda“ komandos draugą pasakojo A. Juknevičius.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas