„Apple“ išsirinko, su kuo gamins automobilį: tai – viena mėgstamiausių lietuvių markių

Lukas Snarskis

2021-09-05, 14:00 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

1 komentaras
„Apple“ išsirinko, su kuo gamins automobilį: tai – viena mėgstamiausių lietuvių markių

Jau porą mėnesių internetiniai portalai lūžta nuo žinių apie tai, kad „Apple” buvo arti susitarimo dėl nuosavo automobilio gamybos su „Hyundai” valdoma „Kia”. Deja, derybos paskutinę minutę buvo nutrauktos, spėjama, dėl to, kad „Hyundai” paviešino žinią apie vykstančias kalbas su „Apple”.

Po nepavykusių derybų su „Kia“, internete pasklido informacija apie galimą partnerystę su „Nissan“, tačiau jau kuris laikas jokių naujienų apie tai nėra. Naujausi gandai rodo, kad „Apple“ galimai derasi su nauja kompanija, kuri yra puikiai žinoma ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tikėtina, kad „Apple“ gali pasiekti susitarimą „Toyota“, kuri turėtų gaminti „Apple Car“ automobilį. Manoma, kad jo gamyba gali prasidėti dar iki 2024 metų.

Remiantis „DigiTimes“ informacija, Kalifornijoje įsikūrusios technologijų milžinės atstovai, matyt, buvo susitikę su Pietų Korėjos „SK Group“ ir „LG Electronics“, o dabar žvelgia ir į Japonijos automobilių gamintoją „Toyota“, kaip kitą potencialų partnerį. Tiems, kurie dar nežino, galime priminti, kad jau kuris laikas kalbama apie JAV gamintojo tikslus gaminti savo automobilį. Toks „Apple“ žingsnis vertinamas pakankamai dviprasmiškai.

Visų pirma, bendrovė geriausiai yra žinoma dėl smulkios elektronikos gamybos, o automobilių gamyba yra visiškai naujas žingsnis. Būtent dėl šios priežasties JAV milžinės vadovai ir siekia rasti partnerį, kuris turėtų tame patirties, o tuo pačiu ir būtų gerai rinkoje žinomas ženklas. Tai leistų užtikrinti ne tik sėkmingą gamybos procesą, tačiau ir užtikrintų prieigą prie komponentų tiekimo grandinės.

Įdomu tai, kad naujausi pranešimai taip pat atskleidė, kad bendrovė siekia sukurti ir savo elektromobiliams skirtas baterijas, kuriomis norima radikaliai sumažinti baterijų kainą bei padidinti elektrinės transporto priemonės nuvažiuojamą atstumą. Pažymima ir tai, kad bendrovė siekia iki 2024 metų pradėti gaminti savo prekės ženklo „Apple Car“ transporto priemonę, o ši informacija atitinka ankstesnes ataskaitas, kuriose buvo nurodyti tie patys gamybos metai. Žinoma, verta pastebėti, kad tai vis dar yra paprasčiausi gandai, todėl į visą šią informaciją reiktų žvelgti kiek skeptiškai.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas