„Apple“ turi rimtų problemų su savo darbuotojais: kompanija ir vėl priversta kreiptis į teismą, darbuotojui pareikšti labai rimti kaltinimai

„Apple“ autonominė transporto priemonė „Titan Project“ grįžta į naujienas, bet ne tokiu būdu, kokio tikėjomės. Teisingumo departamentas paskelbė pateikęs kaltinimus trečiajam „Apple“ darbuotojui vykstančiame tyrime dėl technologijų vagystės iš įmonės.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Apple“ turi rimtų problemų su savo darbuotojais: kompanija ir vėl priversta kreiptis į teismą, darbuotojui pareikšti labai rimti kaltinimai

Kaltinimai Weibao Wangui buvo pateikti JAV apygardos teisme San Franciske. Wangas kaltinamas daugybe nusikalstamų veiksmų – technologijų vagyste, pasikėsinimu pavogti autonominį šaltinio kodą, bandymu pavogti sekimo, elgesio planavimo sistemas ir sistemos techninės įrangos projektą bei aprašymus.

Weibao Wangas buvo įdarbintas „Apple“ tik vienerius metus, jis dirbo anotacijų komandoje ir, deja, buvo vienas iš 2700 darbuotojų, turėjusių prieigą prie duomenų bazių su visa informacija, susijusia su „Titan Project“. Per paskutinius 4 darbo mėnesius jis buvo sudaręs sutartį su Kinijos autonominio vairavimo technologijų įmonės JAV filialu ir iš „Apple“ perdavė daug jautrių duomenų.

Teisingumo departamento darbuotojai 2018 m. birželio mėn. Wango namuose atliko kratą ir rado didžiulę talpyklą su „Apple“ konfidencialiais ir patentuotais duomenimis. Šioje vietoje Teisingumo departamentas suklydo nes, nepaisant įrodymų, Wangas nebuvo sulaikytas ir jam buvo leista išvykti iš šalies. Šiuo metu jis yra Kinijoje, kadangi įšoko į pirmą prieinamą lėktuvą į Guangdžou ir neketina grįžti.

Jei Wangas būtų išduotas Kinijos, jam grėstų 10 metų kalėjimo bausmė už kiekvieną kaltinimą, jei jis būtų pripažintas kaltu, ir 250 000 $ bauda už kiekvieną atvejį. Tačiau tai yra labai mažai tikėtina, atsižvelgiant į tai, kad Wangas yra Kinijos „Jidu“ – bendros „Baidu“ ir „Geely“ elektromobilių įmonės – vadovas. Jis tapo atsakingas už „Jidu“ autonominių technologijų skyrių po to, kai po savo pabėgimo iš JAV dirbo technikos direktoriumi kitoje Kinijos savarankiško vairavimo technologijų įmonėje „Neolix“. Nuo tada „Jidu“ pristatė elektromobilius „Robo 01“ ir „Robo 02“.

Wangas yra trečiasis „Apple“ darbuotojas, apkaltintas technologijų vagyste. Pirmasis buvo Xiaolangas Zhangas, kuris buvo sučiuptas pavogęs 25 puslapių grandinės plokštės schemą ir su ja bandęs skristi į Pekiną. Kitas Kinijos pilietis, Jizhong Chen, buvo suimtas FTB likus vos dienai iki planuoto skrydžio į Kiniją už tai, kad pavogė iš „Apple“ slaptas technologijas.

Teisingumo departamentui vis labiau rūpi Kinijos pastangos bet kokia kaina pavogti technologijas iš Amerikos įmonių. Departamentas įsteigė specialią darbo grupę kovai su šiais bandymais, o kaltinimų paskelbimas yra skirtas panašiems atvejams atbaidyti. Tačiau reikia suprasti, kad kol bus paslapčių, bus ir bandančių jas pavogti.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

vairuojiu pats

...na bet reikia būti kvailu kad kitaicą ar kacapą įdarbinti ten kur naujausios technologijos. Tai juk vieni iš didžiausių technologijų vagių. Nors vagia visos valstybės,bet pagaminus produktą ne taip akivaizdu kaip maskolių ir kitaicų plagiavimas.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas