Arši automobilių pasaulio konkurencija: vartotojų apklausos atskleidžia pokyčius

Pranešimas spaudai

2022-04-23, 08:15

1 komentaras
Arši automobilių pasaulio konkurencija: vartotojų apklausos atskleidžia pokyčius

Įvaizdį pakeisti galima, o pradėti reikia nuo pačių svarbiausių dalykų. Šia taisykle besivadovaujantys automobilių gamintojai vis stipriau drebina per daugybę metų industrijoje nusistovėjusius pamatus. Apklausos taip pat akivaizdžiai įrodo, kad vyraujant aštriai konkurencijai gamintojų pastangos – tik į naudą vartotojams.

Ieškodami šviežiausių sėkmingų transformacijų pavyzdžių, apžvalgininkai dažniausiai žvalgosi į Pietų Korėją. Didžiausios jos automobilių gamintojos „Hyundai“ istorija liudija, kad viskas įmanoma – nors debiutas tiek Europoje, tiek ir JAV buvo didžiulis iššūkis, tačiau dabar šis prekių ženklas varžosi su kiek apsnūdusiais rinkos senbuviais ir kai kuriose srityse juos netgi pradeda lenkti.

Situaciją iš pagrindų pakeitė ilgametės pastangos užtikrinti automobilių kokybę ir patikimumą. Būtent kokybės kontrolei skirtos milžiniškos investicijos per ganėtinai trumpą laikotarpį visiškai transformavo „Hyundai“ prekių ženklo įvaizdį.

Pokyčiai matomi ir žvelgiant į patikimumo reitingus bei suskaičiavus už kokybę skiriamus apdovanojimus. Naujausioje vienos didžiausių vartotojų rekomendacijų platformų „Consumer Report“ ataskaitoje „Hyundai“ tvirtai įsitaisė pirmajame dešimtuke. Įmonė aplenkė tokius gamintojus kaip „Audi“ ir „Tesla“.

Didžiulį duomenų kiekį apdorojantys „J. D. Power“ ekspertai aukščiausius įvertinimus Pietų Korėjos markei skyrė tiek už visiškai naujų, tiek ir už trejų metų senumo automobilių patikimumą. Šiuose reitinguose galutinį įvertinimą visuomet lemia klientų atsiliepimai apie gedimus ir netgi smulkias problemas.

Vartotojų požiūris pasikeitė

Žurnalo „Keturi ratai“ bendraautoris Egidijus Babelis pastebi, jog europiečių reikalavimai naujų automobilių kokybei – itin aukšti. Anot žurnalisto, „Hyundai“ bendrovės pavyzdys tik įrodo, kiek tai iš tiesų yra svarbu Senojo žemyno vartotojams. Pietų Korėjos gamintojo debiutas Europoje nebuvo lengvas, tačiau investicijos siekiant užtikrinti kokybę galiausiai atnešė norimą rezultatą.

„Vietiniai prekių ženklai, kaip antai „Audi“, „Volkswagen“ ar „Opel“, turėjo daugelio metų įdirbį ir visiems buvo puikiai pažįstami. Tuo metu „Hyundai“ pradėjo nuo barškančiomis plastikinėmis detalėmis gąsdinančių „Accent“ ir panašių modelių – jie buvo pigesni, tačiau kitų pranašumų neturėjo. Visgi smarkiai pagerėjus surinkimo ir medžiagų kokybei, europiečiai ėmė šį prekių ženklą vertinti visiškai kitaip“, – dėsto pašnekovas.

E. Babelis pastebi, kad ilgą laiką kokybės standartas vartotojams buvo vokiški automobiliai. Tačiau išaušo diena, kai senuosius žaidėjus pasivijo ir kitų žemynų bendrovės, o kai kuriose srityse – netgi aplenkė. Žurnalistas tai labiausiai pastebi žvelgdamas į salono apdailos medžiagų kokybę: mažuosiuose „Volkswagen“ miesto visureigiuose ji nuvilia, o „Hyundai“ šioje srityje – kaip tik patobulėjo.

„Tarkime, „Tucson“ vidaus apdaila yra ganėtinai aukšto lygio – šen bei ten matyti poliruoto aliuminio detalių ir kitų brangesnių medžiagų. Automobilio salonas gerai atrodo. Greta visų privalumų „Volkswagen Tiguan“ nebūtinai išvysite kažką panašaus“, – kalba žurnalistas.

Į priekį – ne žingsniais, o šuoliais

Skirtingų gamintojų inžinerinių sprendimų lygis, anot E. Babelio, bėgant metams labai supanašėjo. Tai lėmė smarkiai išaugęs patikimumas ir siūlomų medžiagų kokybė.

Žurnalistas priduria, jog nuo pat pirmųjų jo parengtų automobilių apžvalgų buvo įdomu sekti Pietų Korėjos įmonių progresą. „Volkswagen“ koncernui judant tarsi iš inercijos ir pernelyg nepersistengiant, technologijas bei dizainą nuolat tobulinančios bendrovės įspūdingais šuoliais nulėkė į priekį.

„Kiekviename naujame modelyje galėdavai pamatyti kažką nauja ir netikėta, pokyčiai dažnai palikdavo stiprų įspūdį. Tai itin justi lyginant naujausius modelius su ankstesnės kartos automobiliais“, – dėsto E. Babelis.

Žurnalistas pažymi ir pažangiausių technologijų patikimumą. Skubėdamos kuo greičiau pristatyti vartotojams dar nematytų naujų funkcijų, Europos įmonės ne visuomet tinkamai jas ištestuoja. Tuo metu Pietų Korėjos atstovai tokių klaidų, pasak pašnekovo, nedaro, nes tiesiog negali sau leisti gadinti trapaus įvaizdžio.

Iškalbingos garantijos sąlygos

Visiems naujiems „Hyundai“ automobiliams taikoma penkerių metų garantija be ridos apribojimo, ir tai patvirtina visišką bendrovės pasitikėjimą savo gaminiais. Palyginimui, „Toyota“ automobiliams suteikiama trejų metų arba 100 tūkst. kilometrų garantija.

Įdomu tai, kad vartotojai gali pasinaudoti ir papildomais privalumais. Vienas iš jų – sportiškųjų N versijų garantija galioja ir mėgėjiškuose automobilių sporto renginiuose.

„Hyundai“ patikimumą E. Babelis patikrino ir pačiu ekstremaliausiu būdu – dvejus metus iš eilės startavo šios markės automobiliais „Press ralyje“. Vairuodamas galingąjį i30 N, savo klasėje buvo greičiausias, o su žvitriuoju i20 N užėmė antrąją vietą. Negailestingus žurnalistų ralio išbandymus automobiliai atlaikė puikiai.

„Labai juntama, jog ir N serijos modeliai sukonstruoti taip, kad ilgai laikytų. Inžinieriai tikrai numatė galimybę su tais automobiliais važiuoti į uždarą trasą. Galbūt sankabą spausti ar jungti pavaras nėra visiškai lengva, tačiau bent jau esi tikras, kad niekas tikrai nesubyrės“, – apie sportiškiausias modelių versijas pasakoja E. Babelis.

Žurnalistas pastebi, kad yra greitesnių automobilių nei N serijos „Hyundai“ modeliai, tačiau vairuojant daugumą jų lenktynių trasoje garantija negaliotų. Pavyzdžiui, išvažiavęs į slalomą su nauju „Honda Civic Type R“ modeliu, jo savininkas turėtų pats prisiimti visą gedimų riziką.

1 komentarų

Gravitexas

Vistiek Kaip buvo gaidys taip liks matyt. Judancios skarbonkes kazkokios, barskalai. Varikliu resursas tragiskas, metali kokybe siaubinga, rudyja ir tt. Uzsakytas straipsniukas.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Europiečiai sulaukė pirmosios alternatyvos „iPhone“ įrenginiuose: pagaliau atsirado pirmoji „App Store“ programėlių parduotuvės alternatyva

Lukas Snarskis

2024-04-19, 11:36

0 komentarų

JAV technologijų bendrovė „Apple“ per pastaruosius keletą metų sulaukė nemažai kritikos dėl išmaniuose telefonuose naudojamos uždaros platformos. Kompanija ne karta kritikuota, nes savo įrenginiuose nėra galimybės naudotis trečiųjų šalių aplikacijų parduotuvėmis ar mokėjimų sistemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Europiečiai sulaukė pirmosios alternatyvos „iPhone“ įrenginiuose: pagaliau atsirado pirmoji „App Store“ programėlių parduotuvės alternatyva

JAV technologijų bendrovė „Apple“ per pastaruosius keletą metų sulaukė nemažai kritikos dėl išmaniuose telefonuose naudojamos uždaros platformos. Kompanija ne karta kritikuota, nes savo įrenginiuose nėra galimybės naudotis trečiųjų šalių aplikacijų parduotuvėmis ar mokėjimų sistemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

„Apple“ yra priversta laikytis Europos Sąjungoje galiojančio Skaitmeninių rinkų akto, o dar kovo mėnesį įsigaliojo pasikeitimai, kurie atvėrė itin uždaros ekosistemos duris trečiųjų šalių programėlių parduotuvių kūrėjams. Netrukus „iPhone“ turėtojai galės išbandyti vieną iš jų.

Pranešama, jog į „Apple“ išmaniuosius telefonus jau netrukus turėtų atkeliauti „AltStore PAL“ aplikacijų parduotuvė, kuri egzistuoja dar nuo 2019 metus, tačiau prisijungti prie jos buvo ganėtinai sudėtinga. Kaip bebūtų, ją netrukus galės išbandyti daugelis.

„AltStore PAL“ programėlių parduotuvės prieiga kainuos, o mokestis sieks maždaug 1,5 euro. Šis mokestis padengia „Apple“ mokestį, reikalingą „AltStore PAL“ veikti „iOS“ operacinę sistemos naudojančiuose įrenginiuose.

Programėlių parduotuvė taip pat siūlo gilesnę integraciją su „Patreon“, kad padėtų kūrėjams dalytis beta versijos programėlėmis. Kitaip tariant, sutelktinio finansavimo funkcija, kurios nėra numatytojoje „App Store“ parduotuvėje.

Negana to, alternatyviąją programėlių parduotuvę sukūrę kūrėjai savo aplikaciją „Delta“ paleidžia oficialioje „Apple“ aplikacijų parduotuvėje. Vėlgi, pati programėlė nėra nauja, tačiau dabar ji gali egzistuoti „App Store“ platformoje. Tai žaidimų emuliatorius, veikiantis NES, SNES, „Nintendo 64“, „Game Boy“, „Game Boy Advance“ ir „Nintendo DS“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas