Artėjančios žiemos belaukiant: kelių direkcijos tinklalapis pradeda veikti žiemos ritmu ir pateiks visą svarbiausią informaciją

Artėjančios žiemos belaukiant: kelių direkcijos tinklalapis pradeda veikti žiemos ritmu ir pateiks visą svarbiausią informaciją

Nuo spalio 15 dienos VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos (toliau – Kelių direkcija) Informacijos skyriaus operatoriai pradeda dirbti žiemos ritmu ir daugiausia dėmesio skirs kelių būklės stebėsenai ir operatyviam vairuotojų informavimui apie rudenį ir žiemą dažnai besikeičiančias eismo sąlygas.

Pranešimai apie kelių būklę ir eismo sąlygas svetainėje eismoinfo.lt bus skelbiami mažiausiai du kartus per parą – 06.00 val. ir 16.00 val. Rytiniame pranešime bus skelbiama informacija apie esamas ryte ir numatomas eismo sąlygas dieną, o vakariniame pranešime daugiau dėmesio bus skiriama eismo sąlygoms, numatomoms tamsiuoju paros metu. Keičiantis orams ir sudėtingėjant eismo sąlygoms pranešimai bus skelbiami svetainėje keturis kartus (6.00 val., 9.00 val., 13.00 val. ir 16.00 val.), o prireikus – ir dažniau.

Kelių direkcijos svetainėje eismoinfo.lt keliautojai gali rasti visą svarbiausią informaciją apie valstybinės reikšmės kelius, pranešimus apie eismo sąlygas ir apribojimus keliuose dėl darbų, taip pat informaciją iš kelių orų sąlygų stotelių, vaizdo kamerų, intensyvumo jutiklių ir kitų įrenginių, esančių šalia valstybinės reikšmės kelių. Svetainę taip pat pasiekia papildoma informacija iš Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, Lietuvos policijos, Bendrojo pagalbos centro.

Rudenį, keičiantis oro sąlygoms, vairuotojų prašoma atkreipti dėmesį, kad kelionės pradžioje visada svarbu įvertinti kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas – rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį. Jei nėra būtinybės, rekomenduojama vengti kitų transporto priemonių lenkimo, o persirikiuojant reiktų nepamiršti atidumo ir laikytis saugaus atstumo nuo kitos transporto priemonės.

Pėstiesiems, dviračių vairuotojams bei kitiems eismo dalyviams taip pat vertėtų prisiminti, kad šiuo laikotarpiu atšvaitas, liemenė ar kitas šviesą atspindintis elementas yra būtinas, o ne rekomenduojamas atributas. Taip pat atkreipiame dėmesį, kad pėstiesiems privaloma judėti pėsčiųjų takais, šaligatviais, jei jų nėra – kelkraščiais prieš automobilių judėjimo kryptį, o per gatvę ar kelią eiti tik įsitikinus, kad tai daryti yra saugu.

Visi valstybinės reikšmės keliai valomi ir barstomi atsižvelgiant į kelių priežiūros lygius. Pranešti apie valstybinės reikšmės kelių būklę galima operatoriams nemokamu telefono numeriu +370 5 232 9600 arba trumpuoju mokamu numeriu 1871, taip pat informuoti el. paštu blogi.keliai@lakd.lt .

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas