„Audi“ atskleidė tiesą apie elektromobilius: tikslas ne ekologija, o begėdiškas pasipelnymas iš mūsų visų

Lukas Snarskis

2021-07-06, 17:05 (atnaujinta 2022-12-21, 09:59)

2 komentarai (-ų)
„Audi“ atskleidė tiesą apie elektromobilius: tikslas ne ekologija, o begėdiškas pasipelnymas iš mūsų visų

Apie tai, jog vidaus degimo variklių era eina į pabaigą, kalbama jau ne vienerius metus. Tiesa, nepaisant įspūdingos „Tesla” sėkmės ir daugėjančių elektromobilių Lietuvos gatvėse, daugeliui mūsų tautiečių šios žinios atrodė tolimos ir jų neliečiančios. Vis dėlto didieji gamintojai pradeda judėti elektriniu keliu, o apie tai neseniai patvirtino ir „Audi“ vadovai.

Kiek anksčiau jau rašėme, Lietuvių pamėgtas automobilių gamintojas jau nuo 2026 metų gamins tik elektrinius automobilius. Negana to, „Audi“ vadovai tikisi, kad tai gali gerokai padidinti bendrovės pelną, praneša „Der Spiegel“. Jau dabar kalbama apie dvigubai didesnius pelno tikslus.

Kompanijos generalinis direktorius Markusas Duesmannas atskleidė, jog „Audi“ pardavimo grąža iki 2025 metų gali turi pasiekti 11 proc. Palyginimui, dabar analogiškas procentas yra dvigubai mažesnis – 5,5 proc. Apie tai M.Duesmannas užsiminė praėjusį šeštadienį, kalbėdamas su žiniasklaida.

Kaip skelbia „Der Spiegel“, „Audi“ vadovai tikisi, jog dar šiemet bus parduota daugiau nei 2 mln. elektrinių automobilių, o gamintojo tikslas – pasiekti 3 mln. pardavimų ribą iki 2030 metų. Pažymima ir tai, kad elektriniai automobiliai, pagal savo pelningumą, susilyginti su tradiciniais automobiliais turėtų maždaug po dviejų ar trijų metų.

Primename, jog nuo 2026 metų tarptautinėje rinkoje „Audi” pristatys vien tik visiškai elektra varomus modelius. Vienintelė išimtis bus taikoma Kinijos rinkoje, kur kol kas pokyčiai nėra planuojami. Verta paminėt ir tai, jog 2033 metais nuo legendinis bavarų gamintojo konvejerio nuslinks paskutiniai vidaus degimo varikliai.

Nors 12 metų atrodo kaip palyginus trumpas laikotarpis, matant, kokiais tempais elektrifikacija vyksta pažengusiose šalyse, kyla klausimas, ar „Audi” ne per optimistiškai tikisi vidaus degimo variklius gaminti tokį ilgą laiką. Tuo metu sprendimas po 5 metų leisti vien tik elektromobilius atrodo labai logiškas ir pamatuotas - analitikai skaičiuoja, kad per ateinančius 3-4 metus rinką pasieks net 100 pažangių visiškai elektrinių automobilių modelių.

2 komentarų

gedosius

Ką čia šūdą malate, tai jug eina masinė vakcinacijos kompanija, kurios pagrindinis tikslas drastiškai sumažinti žemės gyventojų skaičių per įmanomai trumpiausią laikotarpį. Tai tada kokie begali būti pelnai, jei nebebus kam jų pirkti. Jei jau laikotės vienos linijos melo, tai bent jau nesiblaškykite.

Pelnas

Galbūt į automobilių verslą pelnas ateis dėl naujų naudojamų resursų ir kiek kitokių gamybos technologijų, bet žinant kad pasaulyje yra per pusantro milijardo automobilių, per dešimt metų gal ir galima tikėtis pakeisti didžiąją dalį jų elektromobiliais. Žmonės turės darbo, sumažės naftos produktų gamyba, bet iš kitos pusės procesas gali užsitęsti ir iki kelių dešimtmečių. Daug kas priklausys kaip per ateinantį dešimtmetį keisis mūsų klimatas.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas