„Audi e-tron GT“ - vienas iš 2022 m. Pasaulio metų automobilio apdovanojimų laimėtojų

„Audi e-tron GT“ - vienas iš 2022 m. Pasaulio metų automobilio apdovanojimų laimėtojų

„Audi e-tron GT quattro“ tapo vienu iš 2022-ųjų metų Pasaulio metų automobilių apdovanojimų, jau 18-ąjį kartą surengtų Niujorke, nugalėtoju. Didžiausioje ir prestižiškiausioje pasaulyje naujų automobilių apdovanojimų ceremonijoje, vadinamoje automobilių pasaulio „Oskarais“, „e-tron GT quattro“ buvo nominuotas „Metų pasaulio elektromobilis“, „Metų pasaulio automobilio dizainas“ ir „Metų pasaulio galingiausias automobilis“ kategorijose. Būtent pastarosios kategorijos nugalėtoju ir galingiausiu automobiliu pasaulyje ir paskelbtas „Audi e-tron GT quattro“.

Pasaulio metų automobilių rinkimuose daugiau nei 100 žurnalistų iš viso pasaulio kruopščiai išbandė automobilius ir balsavo už juos, kad būtų išrinkti 2022 m. geriausieji.

„Džiaugiamės, kad visiškai elektrinis „Audi e-tron GT quattro“ praėjus vos metams po pasaulinės jo premjeros buvo nominuotas net 3 kategorijose. Mes ypatingai didžiuojamės tuo, kad „Audi e-tron GT quattro“ pelnė „Metų pasaulio galingiausio automobilio“ titulą ir šios kategorijos apdovanojimas jau penktą kartą atitenka „Audi“. „Audi e-tron GT quattro“ įrodo, kad elektrinis mobilumas gali būti tvarus, dinamiškas ir žavus vienu metu. Štai kodėl šis automobilis yra svarbi mūsų įsipareigojimo užtikrinti elektrinį mobilumą dalis“, - po apdovanojimų programos sakė už „Audi“ techninę plėtrą atsakingas valdybos narys Oliveris Hofmanas.

Kaip jau anksčiau skelbta, nuo 2026 m. „Audi“ pasaulinei rinkai pristatys naujus modelius tik su elektrinėmis pavaros sistemomis. Nuo 2025 m. visa „Audi“ gamyklose vykdoma gamyba bus neutrali anglies dioksido atžvilgiu. Šie pokyčiai jau dabar įgyvendinami Briuselyje, Gjeroje ir Böllinger Höfe, kur gaminamas „Audi e-tron GT quattro“.

Pažangi temperatūros valdymo sistema leidžia užtikrinti pastovią galią

Efektyvumą, už kurį „Audi e-tron GT quattro“ pelnė „Metų pasaulio galingiausio automobilio“ apdovanojimą, didele dalimi užtikrina pažangi temperatūros valdymo sistema. „Audi e-tron GT quattro“ šią sistemą sudaro keturios šildymo grandinės. Tai reiškia, kad akumuliatorius ir pavaros sistemos komponentai išlaiko idealią temperatūrą, todėl bet kuriuo metu galima atkurti eksploatacines automobilio savybes.

Dėl išmanios temperatūros valdymo sistemos, „e-tron GT quattro“ automobilyje naudojant „e-tron“ maršruto planuoklį, baterija bus įkraunama idealioje temperatūroje, priklausomai nuo išorės temperatūros, net automobiliui važiuojant – tai itin naudinga greitajam įkrovimui, kai galia siekia 270 kW.

„Audi“ toliau tęsia pergalių seriją

Šių metų pergalė leido keturių žiedų automobilių gamintojui „Pasaulio automobilio apdovanojimuose“ iš viso užimti vienuolika pirmųjų vietų. Taip „Audi“ tapo sėkmingiausiu gamintoju per visą šių apdovanojimų istoriją.

„Audi“ pergalės „Pasaulio automobilio“ apdovanojimuose:

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas