Automobilių rinkoje debiutuos naujas žaidėjas: paaiškėjo kada pasirodys pirmasis „Xiaomi“ elektromobilis

Lukas Snarskis

2021-10-20, 09:35 (atnaujinta 2022-11-29, 00:49)

0 komentarų
Automobilių rinkoje debiutuos naujas žaidėjas: paaiškėjo kada pasirodys pirmasis „Xiaomi“ elektromobilis

Kinijos milžinė „Xiaomi“ yra puikiai žinoma dėl savo kuriamų išmaniųjų telefonų ar kitų smulkios elektronikos produktų, kurie yra populiarūs visame pasaulyje. Tačiau kompanijos vadovai jau kuris laikas planuoja žengti į visiškai naujus vandenius. Kalbos apie bendrovės planus sukurti elektrinį automobilį sklando jau seniai, o dabar buvo žengtas ir didžiulis žingsnis šiuo klausimu.

Dar rugsėjo mėnesį, kompanijos atstovai užregistravo naują kompaniją, kuri yra skirta būtent automobilių sektoriui. Naujasis padalinys veiks po „Xiaomi EV, Inc.“ vardu, o šios bendrovės kapitalas siekia 1,55 mlrd. JAV dolerių. Dar kovo mėnesį, „Xiaomi“ atstovai skelbė, kad per ateinančius 10 metų planuojama investuoti daugiau nei 10 mlrd. JAV dolerių į naująjį verslą.

Dabar aiškėja ir kada galime išvysti pirmąjį „Xiaomi“ prekiniu ženklu pažymėtą automobilį. Bendrovės vadovas Lei Junas tiki, kad masinę kompanijos automobilio gamyba bus pradėta jau pirmoje 2024 metų pusėje. Panašu, kad Kinijos milžinės planai yra ganėtinai konkretūs ir jos debiutas elektrinių automobilių rinkoje – jau ne už kalnų.

Negana to, po pranešimo apie masinės gamybos pradžios data, „Xiaomi“ akcijos šovė į viršų. Iškart po paskelbimo, bendrovės akcijų vertė išaugo 5,4 proc., o tai yra didžiausias procentinis kilimas, skaičiuojant nuo šių metų gegužės 12 dienos.

Priminsime, kad „Xiaomi EV“ jau dabar turi daugiau nei 300 darbuotojų, o naujojo padalinio vadovu paskirtas „Xiaomi“ vadovas būtent L.Junas. Skelbiama, kad naujoji kompanija jau atliko intensyvius rinkos tyrimus, prie kurių buvo dirbama pastaruosius penkis mėnesius. Ir nors darbai vyksta intensyviai, tačiau kol kas bendrovė nėra pasiruošusi pristatyti automobilio ar galimo jo prototipo.

Vertėtų prisiminti ir tai, jog dar rugpjūčio mėnesį, „Xiaomi“ atstovai paskelbė apie „Deepmotion“ įsigijimą, kurie specializuojasi ties autonominėmis vairavimo technologijomis, kas leis kinų milžinei didinti konkurencingumą su kitomis elektromobilius kuriančiomis bendrovėmis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas