Automobilių rinkoje nusimato tikra revoliucija: lietuviams puikiai žinoma bendrovė jau netrukus pristatys pirmąjį savo automobilį

Kinijos milžinė „Xiaomi“ yra puikiai žinoma dėl savo kuriamų išmaniųjų telefonų ar kitų smulkios elektronikos produktų, kurie yra populiarūs visame pasaulyje. Tačiau kompanijos vadovai jau kuris laikas planuoja žengti į visiškai naujus vandenius.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Automobilių rinkoje nusimato tikra revoliucija: lietuviams puikiai žinoma bendrovė jau netrukus pristatys pirmąjį savo automobilį

Kalbos apie „Xiaomi“ planus sukurti elektrinį automobilį sklando jau seniai, o galimai šios Kinijos milžinės modelis buvo pastebėtas ir šalies gatvėse. Dabar aiškėja, jog Kinijos milžinės planai juda žymiai greičiau nei tikėtasi. „Xiaomi“ vadovas Lei Junas patvirtino, kad žiemą vykę bandymai buvo sėkmingi, o pirmasis elektromobilis sėkmingai kūrimas ir toliau.

„Xiaomi“ vadovas patvirtino, jog viskas vyksta pagal planą, o masinė bendrovės automobilių gamyba greičiausiai prasidės jau pirmoje 2024 metų pusėje. Tai leidžia, tikėtis, kad pirmoje metų pusėje turėtumėme išvysti ir oficialų pristatymą, kur būtų pademonstruotas pirmasis įmonės produktas. L.Junas atskleidė, jog iki šio momento yra investuota daugiau nei 433 mln. JAV dolerių, o prie „Xiaomi“ automobilių verslo dirba jau daugiau nei 2 300 žmonių, nors iš pradžių šis skaičius siekė vos kelis šimtus.

Pranešama, jog „Xiaomi“ jau šiemet ketina pradėti ir naują investavimo etapą, kuris turėtų perkopti 2,8 mlrd. JAV dolerių ribą, o per artimiausius penkerius metus ši suma turėtų išaugti iki 14 mlrd. JAV dolerių. Tai, kad Kinijos milžinė sėkmingai darbuojasi ties automobiliams skirtais sprendimas sufleruoja ir neseniai pasirodžiusios naujienos apie naują baterijų technologiją.

Kaip ir dauguma technologijų kompanijų šiais laikais, „Xiaomi“ taip pat kuria kieto būvio baterijas, kurios gali būti naudojamos mobiliesiems įrenginiams, o taip pat ir elektriniams automobiliams. Kinijos milžinės atstovų teigimu, jiems pavyko pasiekti didžiulį proveržį bei pasiekti net 1000 Wh/l energijos tankį, kas yra dvigubai daugiau nei įprastai.

Naujoji technologija galėtų išspręsti daugybę problemų, kurios nuolat kamuoja šiuolaikines ličio baterijas. Be geresnio energijos tankio, kieto būvio akumuliatoriai taip pat geriau veikia žemoje temperatūroje. „Xiaomi“ atstovų teigimu, esant -20 laipsnių temperatūrai, naujųjų baterijų efektyvumas pagerėjo 20 proc., lyginant su ankstesniais rezultatais. Negana to, tokio tipo akumuliatoriai yra gerokai saugesni, nes atsiradus pažeidimams – nesprogsta.

Priminsime, kad dar 2021 metų pabaigoje, „Xiaomi“ atstovai užregistravo naują kompaniją, kuri yra skirta būtent automobilių sektoriui. Naujasis padalinys veiks po „Xiaomi EV, Inc.“ vardu, o šios bendrovės kapitalas siekia 1,55 mlrd. JAV dolerių. Tų pačių metų kovo mėnesį, „Xiaomi“ atstovai skelbė, kad per ateinančius 10 metų planuojama investuoti daugiau nei 10 mlrd. JAV dolerių į naująjį verslą.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

X5

O kodel kainas raso baksais, ju mes eu tai gal malonekit rasyt eu. Laikas tu jankiu zaliu atsikratyt.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas