Automobilių rinkoje šiemet bus karšta: elektriniai modeliai, kurių išleidimo turėtų laukti kiekvienas

Automobilių rinkoje šiemet bus karšta: elektriniai modeliai, kurių išleidimo turėtų laukti kiekvienas

Automobilių gamintojai pastaruoju metu išgyvena ne pačius geriausius laikus, tačiau nepaisant to – elektromobilių populiarumas vis tiek auga. Jau 2021 metais daugelis bendrovių galėjo trinti rankomis, kuomet pirmoje metų pusėje elektrinių transporto priemonių pardavimai išaugo 168 proc., o ir antroji metų pusė buvo ne ką prastesnė.

Nuolat didėjanti paklausa suteikia ir vis didesnę pasiūlą, o šiemet turėtumėme išvysti ne vieną dėmesio vertą naujieną. 2022 metais turėtumėme sulaukti nemažai naujų elektromobilių, o šiandien siūlome pažvelgti į septynis tuos, kurie turėtų sulaukti daugiausiai gerbėjų, o tuo pačiu, ir pirkėjų dėmesio.

Audi A6 E-Tron

Naujasis „Audi“ šedevras pirmąsyk buvo pademonstruotas „Auto Shanghai 2021“ parodos metu, tačiau jo oficiali prekyba turėtų prasidėti tik šiemet. Bendrovė jau įrodė, kad su savo „e-tron“ serijos automobiliais gali pritraukti visų dėmesį, o naujasis „A6 E-Tron“ variantas yra tik dar vienas to pavyzdys.

Pranešama, kad „Audi A6 E-Tron“ turėtų būti aprūpintas dvigubu varikliu, o jų bendra galia sieks 469 arklio galių, o pilno baterijos įkrovimo pakaks 692 ar dar daugiau kilometrų įveikti. Iki 100 km/h greičio šis „Audi“ produktas turėtų įsibėgėti per mažiau nei 4 sekundes.

Toyota bZ4X

„Toyota“ vadovai niekada nežibėjo optimizmu dėl elektrinių automobilių, tačiau jų kuriamas pirmasis toks produktas jau dabar sulaukia nemažai dėmesio. Tai pirmasis masinei gamybai parengtas automobilis, kurį „Toyota“ nuo pat pradžių kūrė vien kaip elektromobilį.

bZ4X yra erdvus, komfortiškas miesto visureigis, kuris gali turėti ir visų varančiųjų ratų pavarą, suteikiančią ne tik bene geriausias važiavimo bekele savybes visame segmente, bet ir galią dėl atskirų elektros variklių, skirtų kiekvienai automobilio ašiai. Tikimasi, jog net ir po 10 metų naudojimo baterija tebeturės 90 proc. savo pirminių savybių. Būtent tokie tikslai buvo iškelti kuriant bZ4X bateriją. Skaičiuojama, kad naudojimo laikotarpis sieks 10 metų, arba 240 000 km, priklausomai nuo to, kas įvyks greičiau.

BMW iX M60

Po ganėtinai ankstyvo debiuto elektrinių automobilių rinkoje, BMW populiarumas šiame segmente sumenko. Nepaisant to, bendrovė ruošia nemažai naujų ir dėmesio vertų produktų, o vienas iš jų – „BMW iX M60“, kuris jau buvo pademonstruotas šių metų pradžioje.

Nesunku nuspėti, kad tai yra „iX“ modelio patobulinimas, kuris pasižymės mažesniu svoriu, geresniais stabdžiais bei, žinoma, patobulinta aerodinamika. Teigiama, kad šio visureigio, kuris varomas visais keturiais ratais, gamyba prasidės jau kovo mėnesį, o pirkėjus jis turėtų pasiekti jau šių metų vasarą.

Ford F-150 Lightning

„Ford“ turbūt yra labiausiai rizikuojanti kompanija rinkoje. Niekam ne paslaptis, kad standartinis „F-150“ pikapo modelis yra itin populiarus JAV. Tai geriausiai parduodama transporto priemonė kitapus Atlanto jau daugiau nei 40 metų, todėl pristatyti elektrinį variantą – išties didelis iššūkis.

Milžiniško susidomėjimo sulaukęs „Ford F-150 Lightning“ į gatves turėtų išriedėti jau šiemet. Vertėtų paminėti, jog šio „Ford“ šedevro paklausa buvo milžiniška dar praėjusių metų pabaigoje, kuomet išankstinių registracijų skaičius perkopė 200 tūkst. Bus tikrai įdomu pamatyti kaip bendrovei seksis patenkinti pikapo paklausą.

Polestar 3

Elektrinis „Polestar“ SUV modelis traukia nemažai dėmesio, o jo pasirodymas – jau šiemet. Daugelis liko sužavėtas 2021 metų vasarą debiutavusiu „Polestar 2“, todėl lūkesčiai „Polestar 3“ modeliui – dar didesni.

Viena pagrindinių šio elektromobilio savybių turėtų būti itin greitas įkrovimas, kuris leis 80 proc. baterijos įkrauti vos per 20 minučių. Priedo, gamintojas žada ir 600 km nuvažiuojamą atstumą. Skamba išties neblogai, ar ne?

Lotus Evija

Nukeltas elektrinio automobilio išleidimas – menka naujiena. Tarp tų, kurie ne kartą keitė savo planus, patenka ir britų „Lotus“, kuri jau kuris laikas ruošia elektrinį sportinį automobilį „Evija“. Kaip bebūtų, jis į gatves turėtų išriedėti dar šiemet.

2000 arklio galios, o 300 km/h greitis gali būti pasiektas vos per devynias sekundes. Tai yra net 5 sekundėmis greičiau nei tai gali padaryti „Bugatti Chiron“. Teigiama, kad šis superautomobilis kainuos 2,4 mln. eurų ir bus įkandamas tikrai ne kiekvienam, tačiau būtų įdomu pamatyti kaip toks elektromobilis atrodo realybėje, tiesa?

Tesla Cybertruck

Elono Musko valdoma „Tesla“ savo pirmąjį elektrinį pikapą į prekybą turėjo išleisti jau gerokai anksčiau, tačiau jo vis dar nematyti. Apie „Cybertruck“ sklando įvairiausios kalbos, o visai realus variantas, kad jo neišvysime dar ir šiemet.

Daugybės kalbų ir dėmesio sulaukęs „Tesla Cybertruck“ turėtų pasirodyti iki 2023 metų pirmojo ketvirčio pabaigos, kas pakeitė prieš tai buvusį planą, pagal kurį jo išleidimas buvo planuojamas šių metų pabaigoje, skelbia „Reuters“ šaltiniai. Pagrindinė šio atidėjimo priežastis – elektrinio pikapo galimybių ir funkcijų keitimas. Kaip bebūtų, „Tesla“ dažnai pasižymi netikėtais sprendimais, todėl tik laikas parodys ar šį modelį išvysime šiemet, ar vis dėlto kitąmet.

Žinoma, tai tikrai ne visi elektriniai automobiliai, kurie debiutuos šiemet. Rinkoje taip pat turėtumėme išvysti „Volvo XC90“, korejiečių sukurtą „Genesis GV60“ ar „Rivian R1S“. 2022 metai elektromobilių rinkoje tikrai nusimato įdomūs. O kokio modelio išleidimo laukiate jūs?

4 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

IR VĖL TAS PATS

Nu ir kam reikia,jeigu kurią prabangius elektronikos prikistus automobilius.Uztenka,kad yra vairas,stabdžiai,spidometras,langų pakelejai mechaniniai,važiuoja į priekį,ir atgal,šviesos paprastos.Ir užtenka,juk negyvensi toje mašinoje.

Aha

Tas tesla modelis kazkokia pornografija, idomu kas sukure sita kampuota sutverima kuris panasus i 1917 revoliucijos pirmaja tankete. Tai pasityciojimas is dizainieriu.

Lankytojas

Pirmą kart pamatei. Gal ir nereikėjo iš medžio iškristi...

Lopad

Kada tu suprasi kas yra geriau PRAKTIKA AR GRAZU tada subresi malaletka is pat pradziu tai buvo kuriama kaip darbo masina kitaip tariant irankis.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas