Automobilių rinkos krizė šiemet dar nesitrauks: aiškėja, kada galėtų stabilizuotis situacija

Arnas Balčiūnas

2022-01-24, 15:00

1 komentaras
Automobilių rinkos krizė šiemet dar nesitrauks: aiškėja, kada galėtų stabilizuotis situacija

Automobilių, o taip pat ir daugelį kitų sektorių, kamuojanti puslaidininkių krizė šiemet niekur nedings. Dar pernai, buvo tikimasi, kad su gamyba ir tiekimu susijusias problemas pavyks išspręsti iki šių metų vidurio, tačiau naujausia informacija rodo, kad situacija artimiausiu metu nesikeis.

Puslaidininkių gamintojas „Infineon“ tikisi, kad pagrindinio jų gaminamo produkto deficitas bus juntamas iki pat kitų metų, tačiau situacija gali kiek pasitaisyti dar ir šią vasarą.

„Manyčiau, kad rinkos poreikius galėsime patenkinti 2023 metais“ , - teigė „Infineon“ automobilių skyriaus vadovas Peteris Schieferis. „Paskutinės problemos turėtų būti išspręstos 2023“.

Vokietijoje įsikūrusi puslaidininkių gamintoja tikisi padidinti gamybos apimtis, o tam bus skirta net 1,6 mlrd. eurų investicija į naują gamyklą, kuri dar pernai buvo atidaryta Filacho mieste, Austrijoje. Tokio dydžio investicija leis praplėsti gamybos linijas naujoje gamykloje ir, žinoma, turėtų ženkliai prisidėti sprendžiant iškilusias problemas.

Pasaulinis lustų trūkumas juntamas jau daugiau nei vienerius metus, o praėję metai privertė daugelių gamintojų skaičiuoti gerokai sumažėjusius pardavimus. Tokios bendrovės kaip „Volkswagen“ ar „Stellantis“ tikisi, kad situacija kiek stabilizuosis dar šiemet, tačiau tuo pačiu įspėja, jog pirmoji 2022 metų pusė gali būti itin sudėtinga.

Dar visai neseniai apie sumažintas gamybos apimtis pranešė „Toyota“, kuri paskelbė apie planus vasario mėnesiui. Kompanijos atstovų teigimu, ateinantį mėnesį gali būti pagaminta 150 tūkst. mažiau automobilių nei planuota anksčiau, kas reikštų, jog pirkėjams bus paruošta maždaug 700 tūkst. naujų „Toyota“ transporto priemonių.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas