Benzininiai automobiliai oficialiai mirė: elektromobilių kainos tapo prieinamos visiems

Lukas Snarskis

2021-08-12, 15:55

9 komentarai (-ų)
Benzininiai automobiliai oficialiai mirė: elektromobilių kainos tapo prieinamos visiems

Niekam ne paslaptis, jog elektriniai automobiliai yra kiek brangesnis už tuos, kurie veikia su vidaus degimo varikliais. Dažnai tai skirtumas yra ganėtinai ženklus, tačiau „Tesla“ įžvelgia pokyčius.

JAV kompanijos atstovų teigimu, „Tesla Model 3“ yra pirmasis elektrinis automobilis istorijoje, kuris savo kaina yra lygus su tradiciniai automobiliais. Negana to, tokie rezultatai gaunami neatsižvelgus į regionines subsidijas bei mažesnes einamąsias išlaidas. Tiesa, vertėtų paminėti ir tai, jog „Tesla“ savo produktus priskiria aukščiausios klasės, todėl juos dažniausiai lygina su tokiais gerai žinomais ženklais kaip BMW, „Audi“ ar „Mercedes-Benz“.

„Tesla“ pateikė lentelę, kurioje palygino „Tesla Model 3 Standard Range Plus“ versiją su „Mercedes-Benz C“ klase, „BMW 3“ ir „Audi A4“ automobiliais. Kaip galima matyti, standartinė elektromobilio kaina nesiekia 40 tūkst. JAV dolerių ribos ir palyginime nusileidžia tik „Audi“ produktams. Tuo tarpu, „Mercedes“ ir BMW sedanai kainuoja šiek tiek brangiau.

„Deja, tačiau dauguma elektrinių automobilių rinkoje vis dar yra maždaug 10 – 20 tūkst. JAV dolerių brangesni nei analogiški automobiliai su vidaus degimo varikliais“,- pažymi „Tesla“ atstovai.

Tiesa, „Tesla“ pateikiamos kainos yra prieš įvairius pardavėjų antkainius, kas yra ganėtinai kėblu. Elektromobilių gamintojas savo transporto priemones pardavinėja tiesiogiai, o daugelis kitų bendrovių tam naudoja įvairius tinklus, kas lemia, jog kaina gali būti tiek mažesnė, tiek ir didesnė, atsižvelgiant į situaciją. Pavyzdžiui, kai kurie nauji automobilių modeliai yra parduodami brangiau nei gamintojo rekomenduojama mažmeninė kaina.

Kaip bebūtų, „Tesla“ pavyzdys rodo, kad elektromobilių kainos jau netolimoje ateityje gali susilyginti su tradicinių transporto priemonių kainomis ir tai iš esmės yra tik laiko klausimas.

9 komentarų

Donatas

Įdomu kiek autorius uždirba, jog rašo apie 40 tūkstančių kainuojantį automobilį, kaip visiems prieinamą.

Aivaras

Prieinamos kainos, kai prieini, pasižiūri, įvertini. Tai gal ir prieinamos, bet elektromobiliai vis dar neįperkami,

pamiršo parašyti

kad elektromobilių remontas yra 2,5-3 kartus brangesnis ir gedimai jų dažnesni už vidaus degimo automobilius, nekalbant apie brangias baterijas,kurias reikės keisti.

Tuščiagalviai jie

Prieš porą savaičių rašė. Bet turbūt pamiršo, kad apie tai rašė 😀

Vitalijus

Kur nebus prieinamos, jei, pvz, VW GOLF su 2.0 benzininiu varikliu kainuoja virš 50000eur.....

Gediminas

Elektrinis auto technologiškai daug paprastesnis už vidaus degimo variklių varomą transportą. Bet kaina laužiama kosminė, nes baisiai madingi ir marketologai hipsteriams smegenis sėkmingai plauna.
Benzininiai auto irgi nemirė, kad ir kaip rašeivos nesistengtų. Jei visi masiškai persėstų į elektrinės vežėčios, kiltų tokia elektros krizė, kad kainos už kilovatvalandę šokteltų keletą kartų. Taip kad dar teks atsiprašyti ir benzino ir dyzelio...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas