BMW demonstruoja raumenis: Miunchene pademonstruotas pilnai perdirbamas miesto automobilis

BMW

Lukas Snarskis

2021-09-09, 11:15 (atnaujinta 2022-12-18, 13:50)

0 komentarų
BMW demonstruoja raumenis: Miunchene pademonstruotas pilnai perdirbamas miesto automobilis

Miunchene vykstančioje tarptautinėje automobilių parodoje IAA 2021 netrūksta įdomių naujienų. Tarp aktyviausių kompanijų galėtumėme priskirti Vokietijos milžinę BMW, kuri jau spėjo pristatyti ne vieną naują transporto priemonę, tarp kurių patenka elektriniai „iX SUV“ ir „i4“ modeliai, o taip pat ir konceptinis „iX5 Hydrogen“ variantas. Tačiau tai ne viskas kuo savo gerbėjus ir technologijų entuziastus ketina nustebinti vokiečiai.

Ant centrinės pakylos BMW pademonstravo ir dar vieną konceptinį modelį – tai „BMW i Vision Circular“. Tai keturių sėdimų vietų kompaktiškas elektromobilis, kuris, įsivaizduojama, jog turėtų puikiai atspindėti 2040 metų tendencijas. Pagrindinis šios koncepcijos fokusas – tvarumas ir prabanga. BMW šio elektromobilio dizainą sukūrė panaudojant vien tik perdirbamas medžiagas, įskaitant ir jo bateriją.

BMW atstotų teigimu, „i Vision Circular“ modelio akumuliatorius sukurtas naudojant medžiagas iš „perdirbimo kilpos“, o tokio tipo baterija pasiekia daug didesnį energijos panaudojimo tankį, išvengiant vertingų išteklių iššvaistymo. Ir nors Vokietijos milžinė neketina paruošti tokio automobilio prekybai, tačiau Miunchene vykstančios parodos metu jis susilaukė nemažai dėmesio.

„BMW i Vision Circular“ koncepcijos dizainas – išties išskirtinis. Priekinis stiklas ir stogas yra dengtas iš vieno stiklo lakšto, kas padaro šį elektromobilį vizualiai didesnį. Nesunku pastebėti, jog net ir šio varianto ratai yra puikiai priderinti prie priekinių žibintų bei automobilio grotelių dizaino su itin plonais stipinais. Galinė BMW modelio dalis turi vieną didelę LED šviesų juostą, kuri taip pat puikiai dera su visuma.

Ne ką mažiau išskirtinis ir šio vokiečių šedevro salonas. Levandų spalvų sėdynės yra pagamintos naudojant perdirbtą plastiką, o jas salone prilaiko auksinės spalvos aliuminio rėmas. Verta paminėti ir tai, jog priekinė salono dalis buvo gaminama pasitelkiant 3D spausdintuvą ir taip sumažinant naudojamą klijų kiekį. Nesunku pastebėti, kad automobilis neturi ir elektromobiliams įprasto ekrano. Vietoj to, BMW įsivaizduoja, jog valdymas galėtų būti atliekamas pasitelkiant priekinę panelę.

Kaip jau minėjome, šis įspūdingas BMW šedevras artimiausiu metu tikrai nepasirodys prekyboje. Net neabejojama, kad Vokietijos bendrovė gali panaudoti tam tikrus sprendimus iš šio koncepcinio modelio, kuriant realius automobilius, tačiau būtent „i Vision Circular“ į gatves neišriedės.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas