BMW vadovas dar kartą sukritikavo „Tesla“: vokietis turi labai griežtą nuomonę apie amerikiečių elektromobilius

BMW vadovas dar kartą sukritikavo „Tesla“: vokietis turi labai griežtą nuomonę apie amerikiečių elektromobilius

Antrą kartą šiais metais BMW generalinis direktorius Oliveris Zipse viešai patraukė per dantį „Tesla“ kompaniją, įvardindamas kokybę ir patikimumą kaip sritis, kurios, jo teigimu, yra problemiškos elektromobilių gamintojui bei atskiria Vokietijos prabangių automobilių gamintoją BMW nuo elektromobilių lyderės iš JAV.

Naujausias O.Zipse kritikavimas primena ankstesnį jo pasisakymą vasarį, kai jis suabejojo, ar „Tesla“ sugebės išlaikyti savo elektromobilių segmento lyderės karūną konkurencijos akivaizdoje. Nuo to laiko „Tesla“ paklausa toliau augo, o „Tesla Model 3“ šių metų rugsėjį buvo geriausiai parduodamas keleivinis automobilis visame Europos žemyne.

„Mūsų kompanijos skiriasi kokybės ir patikimumo standartais“, – trečiadienį verslo laikraščio „Handelsblatt“ surengtoje konferencijoje sakė Zipse. „Turime skirtingus siekius klientų pasitenkinimo atžvilgiu“.

BMW pastarosiomis savaitėmis rinkoje pasižymėjo skambiomis naujienomis - pristatė du baterijomis varomus modelius – sedaną „i4“ ir „iX“ visureigį, o kompanijos įkraunamų hibridinių ir grynai elektrinių modelių pardavimas beveik padvigubėjo ir per pirmuosius devynis šių metų mėnesius bendrai pasiekė daugiau nei 230 000 automobilių skaičių. Tačiau tai vis dar blankus pasirodymas, palyginti su „Tesla“, kuri vien per trečiąjį šių metų ketvirtį (tris kartus trumpesnį laiką – red. past.) pardavė net 241 300 automobilių.

„Tesla nėra pačios aukščiausios klasės segmento dalis“, - sakė Zipse. – „Jie labai stipriai auga savo kainų mažinimo dėka“.

Kita automobilių gamintoja - „Volkswagen Group“ - taip pat siekia sumažinti atotrūkį nuo „Tesla“, planuodama šiais metais padvigubinti visiškai elektrinių automobilių pardavimą ir iki 2030 metų prie savo pasiūlos pridėti 50 elektromobilių modelių. Greitas naujų elektromobilių paleidimas į prekybą iš konkurentų pusės dar nenuslopino „Tesla“ apsukų.

Praėjusį mėnesį didžiulis susitarimas dėl automobilių tiekimo bendrovei „Hertz Global Holdings“, kuomet sudarė 100000 „Tesla“ automobilių pirkimo sutartį, pirmą kartą kilstelėjo „Tesla“ vertę virš 1 trilijono JAV doelrių! Tada generalinis kompanijos direktorius Elonas Muskas paskatino lengvą kompanijos akcijų kainų slydimą žemyn, planuodamas parduoti 10 procentų savo turimų „Tesla“ akcijų.

Tuo tarpu likusi elektromobilių rinka ir toliau demonstruoja įspūdingus rezultatus akcijų biržoje. Viešosios akcijų biržos naujokė - elektromobilių gamintoja „Rivian Automotive“ - per didžiausią iki šiol šiais metais užfiksuotą akcijų pardavimą pardavė savo kompanijos akcijų už maždaug 11,9 mlrd. dolerių!

7 komentarų

Au

Jei ne Tesla, Bmw dar ilgai keptu savo trilitrinius budulinius bezdalus ir nebutu jokio idrive.

Nugi

Ziurek, kad tik neistiktu nokia likimas. Nors nuo to butu visiems tik geriau. Buduliai gautu persesti i kita transporta.

Jonas

Oi nepatinka BMW kad gerus auto parduoda gerokai pigiau. Tegul konkuruoja nešnekėję - softo ir autonomijos prasme kiek dar rturės vytis.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas