„Citroën” nuomos vos €6000 vertės elektromobilį: paslauga kainuos juokingai mažai

Leonardas Sindaravičius

2021-05-06, 09:07 (atnaujinta 2021-05-26, 10:38)

0 komentarų
„Citroën” nuomos vos €6000 vertės elektromobilį: paslauga kainuos juokingai mažai

Prancūzų gamintojo „Citroën“ sukurtas mažylis „Ami“ keliaus ir į Ameriką, kurs taps trumpalaikės automobilių nuomos paslaugos dalimi. Į lietuviškąją „CityBee“ panašų konceptą, pavadinimu „Free2Move“ visame pasaulyje pritaikyti siekia pats automobilių koncernas „Stellantis Group“ - kompanija atsiradusi susijungus „PSA“ ir „FCA“ gamintojų grupėms.

Minėta iniciatyva jau veikia kai kuriuose Europos regionuose prenumeratos principu - už tam tikrą mėnesinį mokestį vartotojai gali naudotis mieste esančiais „Peugeot“ ir „Citroën“ automobiliais, taip kurių yra ir elektrinių modelių. Taip pat siūloma ir ilgalaikė kasmėnesinė nuoma, į kurią įskaičiuotas nuomojamo automobilio draudimas ir techninė priežiūra. Po vadinamojo „minkšto“ paleidimo (kuomet objektas ar paslauga siūlomas rinkoje tik siaurai žmonių auditorijai ir nereklamuojamas) Vašingtone ir Portlande, „Free2Move“ skelbia, jog plės savo paslaugos teikimo apimtis JAV:

„Jau įdiegus automobilių dalijimosi paslaugą Vašingtone (ir netrukus Portlande, Oregone) „Free2Move“ skelbia, jog ši unikali paslauga ateityje pasieks ir daugiau miestų bei valstijų. Kai kuriose Europos šalyse automobilio nuoma pagal poreikį įvesta dar 2019-aisiais ir yra nuolat tobulinama, kad suteiktų geriausią automobilio nuomos patirtį savo klientams. „Free2Move“ sukūrė visiškai skaitmeninį sprendimą, leidžiantį vartotojams turėti sklandžią, greitą ir lanksčią automobilio nuomos patirtį be tarpininkų.“

Tai nėra pirmoji tokia paslauga JAV, tačiau įdomiausia dalis yra ta, kad „Free2Move“ žada už Atlanto atplukdyti ir specialiai nuomai skirtų miniatiūrinių automobilių „Citroën Ami“. Apie tai sufleruoja socialiniame tinkle „LinkedIn“ pasidalintas fotomontažas, kuriame matomas „Citroën Ami“ siluetas su JAV vėliava fone.

Pasak gamintojos, „Ami“ turi 5,5kWh talpos bateriją ir 5kW motorą, tad gali nuvažiuoti iki 70km atstumą ir pasiekti maksimalų 45km/h greitį - dėl tokių savybių automobilio naudojimas įmanomas tik trumpoms kelionėms miesto ar net rajono ribose. Nors tokie techniniai duomenys toli gražu nestebina, neįmanoma žiūrėti ir vertinti „Citroën Ami“ neturint omenyje jo dydžio - šis mažylis yra vos 2,41 metrų ilgio ir 1,39 metro pločio, o jo aukštis tėra 1,52 metro. Nors ir atrodo kaip mažas elektromobilis, Prancūzijoje jis patenka į atskirą transporto priemonių kategoriją ir gali būti vairuojamas nuo 14 metų kaip lengvas elektrinis keturratis.

Nepaisant mažo dydžio, prancūzai pasistengė, kad automobilis būtų jaukus ir patogus - „Citroën Ami“ turi stiklinį stogą ir šildymą, o dėl taupaus elektrinio motoro jis tiesiog idealus trumpoms kelionėms po miestą. Miniatiūrinio elektromobilio kaina nesiekia nė 6000 eurų, tad ir jo nuoma per „Free2Move“ turėtų būti neįtikėtinai pigi. Galbūt ateityje „Citroën Ami“ pradės naudoti ir lietuviškoji elektromobilių dalijimosi platforma „Spark“?

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas