Dakaro ralyje bus siekiama ne tik pergalių: BRX automobiliai bus varomi išskirtiniais degalais

Arnas Balčiūnas

2021-12-14, 15:45

0 komentarų
Dakaro ralyje bus siekiama ne tik pergalių: BRX automobiliai bus varomi išskirtiniais degalais

„Bahrain Raid Xtreme“ komandoje sausį Saudo Arabijoje vyksiančiame 2022 m. Dakaro ralyje važiuos trijų automobilių ekipažai. Automobilių, kurie bus varomi naujais aplinką mažiau teršiančiais degalais. Šis kuras, palyginti su benzinu, sumažina šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisiją 80 procentų, nes jis gaminamas iš vadinamojo „antrosios kartos“ biokuro, pagaminto iš žemės ūkio atliekų, ir kuro dalelių, susidarančių surinkus anglies dioksidą.

Dakaro ralis startuos jau sausio 1 dieną, o per dvi savaites automobiliai lenktyniaus 7500 km ilgio trasoje, nusidriekusioje per Saudo Arabijos dykumas. Lenktynės prasidės Haile ir baigsis Džidoje, pusiaukelėje numatyta poilsio diena Rijade. Naudodama tokius degalus, sudėtingiausiose automobilių lenktynėse pasaulyje, BRX komanda siekia parodyti, kad toks kuras gali būti naudojamas kaip alternatyva benzinui ir dyzelinui kelių transporte ir taip nedelsiant prisidėti prie kovos su klimato kaita ir jos padariniais.

ASO / S.Boué / The Team nuotr.

Prie nuolatinių BRX komandos vairuotojų, devynis kartus pasaulio ralio čempiono Sebastieno Loebo ir dukart Dakaro ralio nugalėtojo Nani Roma, varžybose prisijungs ir Orlando Terranova, o visi trys pilotai ralyje lenktyniaus vairuodama „Prodrive Hunter T1+“ automobilius.

O.Terranova, patyręs vairuotojas iš Argentinos, liepos mėnesį „Baja Aragon“ ralyje Ispanijoje rungtyniavo su BRX komanda, kartu su tuo metu komandą papildžiusiais S.Loebu ir N.Roma, komandos nariai tada rungtyniavo vairuodami „Hunter T1“ automobilius. Kartu komanda užfiksavo greičiausius važiavimo laikus dviejuose sektoriuose. Prie visų trijų esamų komandos narių Dakare prisijungs dabartiniai šturmanai: Fabianas Lurquinas, važiuosiantis ekipaže su S.Loebu, Alexas Haro, važiuosiantis ekipaže su N.Roma, ir Dani Oliveras, važiuosiantis ekipaže su O.Terranova.

A.S.O./C.Lopez nuotr.

Komanda jau baigė išsamius „Hunter T1+“ bandymus Persijos įlankos regione, o artimiausiomis savaitėmis JAE „BRX“ nariai vykdys tolesnius automobilio bandymus ir treniruotes, daugiausia dėmesio skirdami ištvermės ir navigacijos pratimams, prieš vykstant į ralį Saudo Arabijoje. Tiek S.Loebas, tiek N.Roma išbandė naująjį automobilį, o O.Terranova gruodį tam skirs keletą dienų.

„Naujame automobilyje jaučiuosi tikrai gerai“, – sakė Loebas. - „Išbandėme jį įvairiomis sąlygomis, su kuriomis manome susidurti Dakare. Su naujomis didesnėmis padangomis sugebėjome išlaikyti savo greitį nelygiais ir akmenuotais ruožais, o padangų pradūrimo rizika buvo daug mažesnė. Fabianas ir aš laukiame dar kelių dienų bandymų, kurių metu daug laiko skirsime navigacijai, nes tai bus labai svarbu Saudo Arabijoje“.

ASO / E.Vargiolu / DPPI nuotr.

Tuo tarpu BRX komandos direktorius Davidas Richardsas sakė: „Mūsų pilotų rikiuotė šiais metais yra viena stipriausių, bendrai, tarp 3 mūsų šturmanų, komanda turi beveik 50 Dakaro ralių dalyvavimo patirtį. Naujasis mūsų komandos automobilis „Hunter T1+“ pasirodė greitas ir patikimas testuojant, o vairuotojo ir šturmano partnerystė tarp ekipažų narių – puiki, tai labai svarbu Saudo Arabijos dykumoje, kur geras orientavimasis yra itin svarbus“.

„T1+“ automobiliai važinėja su didesnėmis padangomis, pasižyminčiomis platesnėmis vėžėmis. Dabar automobiliu lenktynininkai važiuoja naudodami 37 colių padangas su 17 colių ratlankiais, paties naujojo automobilio modelio kėbulo plotis buvo padidintas nuo 2 m iki 2,3 m.

Dėl šių pakeitimų reikėjo radikaliai pakeisti „Hunter“ dizainą, o „Prodrive“ pasinaudojo šia galimybe toliau tobulinti automobilį, įskaitant didesnį priekinį stiklą, kad būtų pagerintas matomumas, taip pat patobulinta daugybė sistemų visame automobilyje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas