Dar vienas perspėjimas paspirtukų naudotojams: vairuotojus atpažins dirbtinis intelektas, sužinokite ką tai keičia

Dar vienas perspėjimas paspirtukų naudotojams: vairuotojus atpažins dirbtinis intelektas, sužinokite ką tai keičia

Baigus kelionę nufotografuoti paspirtuką įpratę visi jų nuomos paslaugos vartotojai, tačiau tinkama parkavimo kultūra dažnam tebėra iššūkis. Nuo šiol įveikti jį bus šiek tiek lengviau – susisiekimo paslaugų platformos „Bolt“ elektriniuose paspirtukuose Lietuvoje ima veikti tinkamo parkavimo patikros sistema, gebanti atpažinti nuotraukoje netinkamai paliktą paspirtuką.

Dirbtinio intelekto sprendimas, paremtas 150 tūkst. nuotraukų archyvu, akimirksniu sugretina su jomis kiekvieną vartotojų padarytą nuotrauką. Tikimasi, kad programėlėje gaunami pranešimai skatins vartotojus būti atidesniais ir kels paspirtukų parkavimo kultūrą Lietuvos miestuose.

Inovacijos kūrėjų teigimu, pastarąsias savaites sistema kaupė vartotojų nuotraukų archyvą, kad prisitaikytų prie Lietuvos miestų gatvių vaizdų ir savivaldybių rekomendacijų.

„Netinkamo paspirtukų parkavimo problema yra pastebima visų, nes vartotojų kultūra negali suspėti su tokiu staigiu šios transporto priemonės populiarumo šuoliu, kokį išgyvename Lietuvoje. Kita vertus, jos sprendimas išskirtinai priklauso nuo pačių vartotojų. Prie kiekvieno paspirtukininko nepastatysi prižiūrėtojo, neužteks ir akių išanalizuoti kiekvienos kelionės pabaigoje fiksuojamą vaizdelį. Gerai, kad dirbtiniam intelektui mūsų žmogiškos problemos šiandien jau lengvai įveikiamos“, - akcentuoja Eimantas Balta, „Bolt“ dalijimosi paslaugų vadovas Baltijos šalyse.

Pasak jo, nuolat pildoma nuotraukų duomenų bazė palaipsniui didins sistemos tikslumą ir galės perspėti vartotojus vis dažniau.

Anksčiau šiais metais „Bolt“ inžinieriai atliko sistemos bandymus Stokholmo mieste, o šiuo metu ji startuoja daugumoje Europos šalių. Kaip parodė pirmasis testavimas Švedijos sostinėje, nuolat gaunami perspėjimai netvarkingai paliktų paspirtukų kiekį iškart sumažino 20 proc.

„Šiuo metu pagrindinė problema, kurią sprendžiame su miestų savivaldybėmis, yra vartotojų edukacija. Nors nepasitenkinimo netinkamu parkavimu netrūksta, didelė dalis vartotojų tiesiog nežino ir nesusimąsto, kad jų paliktas paspirtukas sudaro kliūčių kitiems eismo dalyviams“, - pabrėžia E. Balta. Jis įsitikinęs, kad įveikus šią visuotinę žinių spragą, tinkami įpročiai susikurtų pakankamai greitai, nes dauguma vartotojų „Bolt“ paspirtukus naudoja nuolat.

Šiuo metu „Bolt“ paspirtukais Lietuvoje naudojasi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus, Marijampolės, Mažeikių, Kėdainių, Tauragės, Trakų gyventojai ir šių miestų svečiai.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas