Didžiausias elektromobilių privalumas tampa milžiniška problema? Kylančios elektros kainos koreguoja įkrovimo kainas, skirtumas privers išsižioti

Kylančios elektros kainos kelia nerimą daugeliui. Jau dabar kainos pasiekė tokias aukštumas, kokių daugelis mūsų nėra matęs, o blogiausia tai, jog nesimato jokių gerėjimo ženklų. Visa tai juntama kiekvienam iš mūsų, o dabar reaguoti priversti ir elektromobilių gamintojai.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Didžiausias elektromobilių privalumas tampa milžiniška problema? Kylančios elektros kainos koreguoja įkrovimo kainas, skirtumas privers išsižioti

JAV elektromobilių milžinė „Tesla“ paskelbė, kad ketina didinti savo „Superchargers“ įkrovimo tinklo įkainius. Tai jau ne pirmas kartas, kai normos kyla, tačiau šį kartą padidėjimas yra gana didelis. Skelbiama, kad vidutinis kilimas siekia 0,12 euro už kWh, o Vokietijoje šis skaičius dar didesnis – 0,14 euro.

Ir nors, iš pirmo žvilgsnio, 0,12 euro padidėjimas neatrodo didžiulis – prie pilno 50 kWh baterijos įkrovimo mokesčio jis prideda tik 6 eurus, tačiau palyginkime su praėjusių metų kainomis ir tuomet situacija atrodys visiškai kitaip. Tuomet vidutinė kaina buvo 0,37 euro už kWh. Atitinkama vertė dabar yra 0,71 €, o tai reiškia milžinišką net 97 proc. šuolį.

Jei „Supercharger“ norite įkrauti ne „Tesla“ transporto priemonę, turėsite sumokėti dar daugiau. Šiuo metu bendrovė vidutiniškai prašo 0,82 euro, o tai yra 0,11 euro daugiau nei rugpjūtį. Tiesa, norintys sutaupyti gali įsigyti specialų abonementą, kurio kaina – 12,99 euro per mėnesį. Tuomet bus taikomos tokios pačios kainos kaip ir kraunant „Tesla“ elektromobilį.

Tiesa, šįsyk „Tesla“ bent jau perspėjo savo klientus apie artėjantį kainų kilimą. Paskutinį kartą, keliant kainas, JAV elektromobilių milžinė visiškai ignoravo savo vartotojus ir jie nebuvo informuoti apie pokyčius. Dabar, bendrovės atstovai išsiuntinėjo el. laiškus, kuriuose pranešama apie kylančias kainas.

Šiuo metu elektromobilio įkrovimas naudojant greitąjį įkroviklį yra beveik toks pat brangus, kaip ir mažo, efektyvaus dyzelinio automobilio eksploatavimas – to niekada nebuvo. Dyzelino kainai svyruojant tarp 1,40 euro Rytų Europoje ir 2 eurų centrinėje Europoje, 100 km taupiu, bet smirdančiu dyzeliniu automobiliu kainuos iki 10 eurų.

Daugumos elektromobilių efektyvumas svyruoja apie 6 km/kWh, o tai reiškia, jog įveikti 100 km prireiks 16,6 kWh. Esant dabartinei, vidutinei, 0,75 euro kainai, tokia kelionė pareikalaus maždaug 12,50 euro už kiekvieną 100 kilometrų. Bent jau šiai dienai, akivaizdu, kad idėja apie taupesnį važiavimą elektromobiliu – galima pamiršti.

5 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rimantas

Su wv sportsvan 100km nuvažiuoju vidutiniškai 4,5 ltr dizelino. Ir nuo kada dizelinas jau taip baisiai smirdėti pradėjo?

V ir Gis

,,Smirdančiu dizeliniu automobiliu" - kurą reikia pilti į baką,o ne ant automobilio. Į baką!

Aha

Stai jums ir ekonomiski elektromobiliai. Negana to, kad pakrovimas ne pigus, bet kita beda kur pakrauti ji, nes tik kelios pakrovimo stoteles ir is tu puse neveikua. Ir trecias dalykas, kad butinai atsiras valdzios klierku, kurie is to pasipelnys ir suks seimos versliukus. Jau taip yra musu svogeriu Lietuveleje, tad geriau ir patikimiau vaziuoti benzininiu ar dyzeliu varomu auto, galvos skausmo bent nebus.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas