Didžiulės „Xiaomi“ investicijos sulaukusi bendrovė nustebino visus: pristatytas sportinis elektromobilis su išskirtiniu dizainu bei neįtikėtinai žema kaina

Elektrinių automobilių rinkoje konkurencija didėja kone kasdien. Daugelis gamintojų vis dažniau pristato naujus modelius, o į šią rinką jungiasi ir daugybė mažesnių bendrovių. Tarp jų galime išvysti ir daugybę kiniškų variantų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Didžiulės „Xiaomi“ investicijos sulaukusi bendrovė nustebino visus: pristatytas sportinis elektromobilis su išskirtiniu dizainu bei neįtikėtinai žema kaina

Automobilių modifikavimu užsiimanti Kinijos bendrovė „China Car Custom“, kurios vienas iš vadovų yra ir „Xiaomi“ vyresnysis viceprezidentas Liu De, nusprendė keisti savo veiklos profilį ir taip pat jungiasi į elektromobilių gamybos rinką. Kinijos milžinės „Xiaomi“ remiama kompanija pristatė pirmąjį savo elektromobilį „SC01“, kuris nustebins savo dizainu bei itin žema kaina.

Dvivietis sportinis elektromobilis „CCC SC01“ yra aprūpintas dviem elektriniais varikliais, kurių bendra galia siekia 320 kW, o jo įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km/h siekia 3,9 sekundės. Ir nors tokie skaičiai nežada labai išskirtinių galimybių, tačiau automobilio svoris siekia vos 1300 kg, o tai turėtų suteikti itin smagią vairavimo patirtį.

Žvelgiant į šio elektromobilio nuotraukas, gali kiltis mintis, jog jis jau kažkur matytas. Ir jūs būsite visiškai teisūs. „CCC SC01“ yra itin panašus į „Lancia Stratos“ koncepcinį modelį, kuris buvo pademonstruotas dar 2010 metais. Pastarasis modelis buvo 4,18 metrų ilgio, o jo svoris siekė 1270 kg. Palyginimui, CCC naujiena yra 4,08 metrų ilgio ir, kaip jau minėjome, sveria 1300 kg.

Automobilių panašumus įžvelgti tikrai nesunku. „CCC SC01“ panašus į 2010 metais pademonstruotą koncepcinį modelį, tikriausiai, visais įmanomais aspektais. Priekinė transporto priemonė yra kiek nusmailėjanti, galiniai žibintai kone identiški, o ir likusios elektromobilio formos yra itin panašios.

Skelbiama, kad pilnu įkrovimu „CCC SC01“ turėtų įveikti maždaug 500 kilometrų, remiantis NEDC testų rezultatais. Šie elektromobiliai į gatves turėtų išriedėti jau kitų metų pabaigoje, o CCC masinę gamybą ketina pradėti 2023 metų pradžioje. Pranešama, kad šis modelis turėtų kainuoti maždaug 43,5 tūkst. eurų.

Kaip jau minėjome, „China Car Custon“ anksčiau užsiėmė automobilių modifikavimu, tačiau dabar nusprendė žengti į elektromobilių rinką. Ši Kinijos bendrovė yra remiama šios šalies milžinės „Xiaomi“, o visai neseniai sulaukė daugiamilijoninės investicijos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas