E.Muskas ir „Tesla“ bando išlikti optimistais: pirmieji Europoje pagaminti elektromobiliai pasirodys jau netrukus

Lukas Snarskis

2021-08-14, 08:25 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

0 komentarų
E.Muskas ir „Tesla“ bando išlikti optimistais: pirmieji Europoje pagaminti elektromobiliai pasirodys jau netrukus

JAV elektromobilių bendrovės „Tesla“ vadovas Elonas Muskas lankėsi Vokietijoje, kur yra statoma pirmoji įmonės gamykla Europoje. Netoli Vokietijos sostinės Berlyno esančiame Grunheide jau netrukus prasidės elektromobilių gamyba, o tai patvirtino ir pats E.Muskas.

Tikimasi, kad „Tesla“ gigafrabikas gamybą pradės jau spalio mėnesio arba kiek anksčiau. Kaip žinia, europiečiams skirtų „Model Y“ modelių gamyba yra kiek atidėta dėl lėtesnių gamyklos statybos darbų. JAV bendrovė susidūrė su biurokratinėmis kliūtimis gaunant reikiamus leidimus bei patvirtinimus, o taip pat ir aplinkosaugos problemomis. Įdomu tai, jog galutinio leidimo „Tesla“ nėra gavusi iki šiol.

Dėl visų šių priežasčių, į „Tesla Model Y“ elektromobiliai šiuo metu yra importuojami iš Kinijos, o pirmosios transporto priemonės pirkėjus turėtų pasiekti per artimiausias keletą savaičių.

„Mes tikimės pagaliau sulaukti patvirtinimo, kas galbūt leistų mums pagaminti pirmuosius automobilius dar spalio mėnesį, jeigu mums pasiseks“,- kalbėjo Vokietijoje viešintis E.Muskas.

Įdomu ir tai, jog savo viešnagės metu „Tesla“ vadovas susitiko ir su Arminu Laschetu, kuris yra yra Vokietijos krikščionių demokratų sąjungos (CDU) vedlys į rudens rinkimus ir pagrindinis favoritas pakeisti Angelą Merkel kanclerės poste. Manoma, kad E.Muskas tokiu būdu siekia išsaugoti „žalią šviesą“ jo gigafabrikui, mainais už viešumą.

Primename, kad „Tesla“ gamyklos Europoje projektinis pajėgumas t urėtų siekti maždaug 500 tūkst. elektromobilių per metus. Palyginimui, praėjusiais metais JAV bendrovė perdavė 499 535 automobilius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas