E.Musko spaudimas suveikė: „Tesla“ užfiksavo rekordinius rezultatus

E.Musko spaudimas suveikė: „Tesla“ užfiksavo rekordinius rezultatus

Dar visai neseniai rašėme, jog „Tesla“ kompanijos vadovas Elonas Muskas išsiuntė savo darbuotojams elektroninius laiškus, kuriuose ragino padaryti viską, kad pagerinti pardavimus. Jau tuomet buvo kalbama, kad to priežastis – noras pasiekti rekordinius ketvirčio pardavimus, ir panašu, jog tokia strategija pasiteisino.

Prieš keletą dienų, kompanijos atstovai patvirtino, jog per antrąjį 2021 metų ketvirtį buvo pagaminta 206 421 elektriniai automobiliai bei 201 250 iš jų sėkmingai pasiekė pirkėjus. Tokius rezultatus „Tesla“ sugebėjo pasiekti nepaisant tam tikrų komponentų tiekimo sutrikimų, apie kuriuos buvo kalbama jau kuris laikas.

E.Musko valdoma kompanija buvo susidūrusi su „Model S“ modelių pristatymu pirkėjams, ko pasekoje daugiau nei 10 tūkst. Elektromobilių pristatymas buvo atidėtas. Būtent dėl šių priežasčių „Tesla“ pardavimai ir pristatytų automobilių kiekis ypatingai išaugo birželio mėnesio pabaigoje, kuomet ir antrasis metų ketvirtis artėjo link pabaigos.

Dėl įvairiausių problemų, daugelis specialistų prognozavo, jog „Tesla“ nesugebės peržengti 200 tūkst. per ketvirtį pristatytų automobilių ribos, tačiau akivaizdu, kad tokios kalbos nepasitvirtino. Daugiausiai pardavimų šio periodo metu sulaukė „Tesla Model 3“ ir „Model Y“ – bendrovė jų pagamino 204 081 vienetus, o pirkėjus pasiekė 199 360 automobiliai. Antrojo šių metų ketvirčio metu taip pat buvo pagaminta 2340 vienetai „Model S“ ir „Model Y“ elektromobilių, o 1890 jų pasiekė pirkėjus.

„Antrojo metų ketvirčio metu mes pagaminome ir pirkėjams pristatėme virš 200 tūkst. transporto priemonių. Mūsų komanda atliko neįtikėtiną darbą, kurio metu teko susidurti su komponentų tiekimo problemomis bei įvairiomis logistikos problemomis“, - teigiama „Tesla“ pranešime spaudai.

Verta paminėti ir tai, jog tai yra pirmas kartas šio elektrinių automobilių gamintojo istorijoje, kuomet pavyko pirkėjams pristatyti daugiau nei 200 tūkst. produktų per vieną ketvirtį.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas