Elektromobiliai lietuviams nekelia susižavėjimo: daugelis yra linkę rinktis pigesnes transporto priemones

Elektromobiliai lietuviams nekelia susižavėjimo: daugelis yra linkę rinktis pigesnes transporto priemones

Daugeliui aktualus klausimas – kokiu kuru varomą automobilį turėtumėme rinktis? Šiai dienai internete, o taip pat ir mūsų portale, pastebime itin aktyvias diskusijas ir daugelis pasiskirstę į priešingas stovyklas. Kai kurie giria elektrinius automobilius, tačiau nemaža dalis juos peikia ir siūlo rinktis vidaus degimo varikliais aprūpintas transporto priemones.

Nuomonių ir argumentų šiuo klausimu daug. Kiekviena stovykla žino savo mėgiamos transporto priemonių grupės privalumus, jos trūkumas ir pan. Vis dėlto, lietuviai ganėtinai atsargiai žiūri į elektromobilius, rodo mūsų atlikta apklausa. Šią savaitę mes jūsų klausėme – kokį automobilį rinktumėtės – benzininį, dyzelinį, elektrinį ar hibridinį, o atsakymai rodo ganėtinai aiškius rezultatus.

Iš apklausoje dalyvavusių 1068 mūsų lankytojų, net 37,35 proc. pasisakė, jog rinktųsi dyzelinę transporto priemonę. Tiesa, nuo šios grupės nedaug atsiliko ir hibridinių automobilių gerbėjai. Už tokias transporto priemones pasisakė 367 balsavusieji, o tai yra 34,36 proc. Tokie rezultatai neturėtų stebinti, o tam yra keletas paprastų priežasčių.

Visų pirma, dyzeliniai automobiliai yra laikomi kur kas ekonomiškesniais nei benzininiai. Skaičiuojama, kad tokiais transporto priemonės sunaudoja iki 20 proc. mažiau kuro, o kur dar faktas, jog toks kuras yra kiek pigesnis nei benzinas. Teigiama ir tai, jog dyzeliniais varikliais aprūpintos mašinos pasižymi didesniu ilgaamžiškumu. Tai puikiai atsispindi pažvelgus į tuos, kurie linkę rinktis benzininius automobilius – už šią opciją pasisakė vos 18,25 proc. balsavusių.

Tarp lietuvių, akivaizdu, populiarūs ir hibridiniai automobiliai. Tokios automobilius dažniausiai renkasi tie, kurie vertina ekonomiškumą ir ekologiją. Elektromobiliai rinkoje vis dar yra ganėtinai naujas dalykas, o ir jų kainos yra gerokai didesnės nei daugelis lietuvių yra linkę išleisti. Čia ganėtinai stiprų faktorių sudaro ir naudotų automobilių rinka, kurioje gerokai daugiau yra kitoms trims grupėms priklausančių transporto priemonių.

Elektrinius automobilius šiai dienai yra linkę rinktis tik kiek daugiau 10 proc. mūsų apklausoje dalyvavusių dalyvių. Nors toks skaičius ir nėra didelis, tačiau jau netolimoje galima būti tikėtis ir didesnio susidomėjimo tokio tipo transporto priemonės. Gamintojai jau kuris laikas kalba apie mažėjančias kainas, o taip pat ir planuojamus pristatyti mažesnius modelius. Lietuvoje taip pat daugėja ir įkrovimo vietų ir su laiku tokiais automobiliais taps vis patogiau, o ir tuo pačiu pigiau, naudotis.

13 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

S

Norėčiau pažiūrėt kaip prie -25 su juo nuvažiuoti iš Klaipėdos į Vilnių? Ar užtektų paros ar reikėtų tech pagalba kviesti kad nesušalti pakelėj. O jei ir ji elektrinė tai....

Mindaugas

kokį automobilį rinktumėtės – benzininį, dyzelinį, elektrinį ar hibridinį? - dujos

Vacys

Tai kad nėra dar normalių elektromobilių. Na yra tesla, bet ir jų kainos sunkiai įkandamos ir jų daužtų negali pirkti, nes po to negalėsi krauti su superchargeriu. Nėra dar infrastruktūros normalios. Šiaip galbūt kokiam Vilniuje ar kaune galima kokį triperį renuka nusipirkti po miestą varinėti, bet tik tiek kol kas

Lapatropke

Elektromobiliai tinka turintiems nuosavus namus. Ir nafik tuos triperius už kosminės kainas bando įpiršti visiems kaimieciams. Kad tipo sekmadieniais bažnyčion pavažiuoti?

Audrius

Kodėl nekalbant kad lietuvis negali įpirkti kad pas mus Lt vergoviskos algos o kainos kaip norvegijoj

Lukas Snarskis

Algos nėra tema kuri būtų kažkaip susijusi su technologijomis :)

Expert

Šiuo atveju atlyginimai pagrindinė priežastis.

Lukas Snarskis

Nemanyčiau, kad atlyginimas yra griežtai pagrindinė priežastis kodėl lietuviams, bet tikrai ne visiems, nėra aktualu elektromobiliai. Manau čia ganėtinai svarbų vaidmenį atlieka ir infrastruktūra tam, kuri šiuo metu tikrai nėra aukštumoj.

Turint infrastruktūrą, kuri leistų nesukti galvos dėl pakrovimo - tuomet galbūt ir labiau apsimokėtų nusipirkti naudotą el nei pirkti dyzelį? Aišku, viskam yra visokių niuansų. Jeigu mes kalbam apie minimalų ar mažesnį atlyginimą, tai tokiu atveju apskritai mašinos turbūt nėra pati aktualiausia tema.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas