Elektromobilių įkrovimo rinkoje – naujas žaidėjas: „Teltonika“ pristatė išmanųjį EV įkroviklį

Elektromobilių įkrovimo rinkoje – naujas žaidėjas: „Teltonika“ pristatė išmanųjį EV įkroviklį

Europoje pirmaujanti daiktų interneto prietaisų gamintoja „Teltonika“ žengia į naują verslo segmentą ir netrukus tikisi pradėti masinę išmaniojo elektromobilių įkroviklio „TeltoCharge“ gamybą.

Naujas verslo padalinys - „Teltonika Energy“

Pristatydama naują produktą „TeltoCharge“, įmonė „Teltonika EMS“ taip pat praneša apie naujo verslo padalinio „Teltonika Energy“ steigimą. Šis padalinys kurs išmaniosios elektrifikacijos techninę ir programinę įrangą.

„Teltonika Energy“ vadovas Tadas Tumelis pabrėžia kryptingų pastangų poreikį kuriant energetikos infrastruktūrą ir įgyvendinant pasaulines anglies dioksido išmetimo mažinimo iniciatyvas: „Įsteigdami „Teltonika Energy“ padalinį, prisiimame atsakomybę aktyviai prisidėti sprendžiant vieną iš svarbiausių pasaulio iššūkių – CO2 išmetimo mažinimą. Mes siekiame paspartinti perėjimą prie ekologiškesnės ateities, paremtos atsinaujinančiais energijos šaltiniais ir išmaniosiomis daiktų interneto technologijomis.“

Kodėl pasirinkta elektromobilių įkrovimo niša?

Transporto sektorius keičiasi, kad galėtų pasiūlyti žmonėms kuo paprastesnes, prieinamas ir aplinkai draugiškas transporto priemones. Reikalingos visuotinės pastangos didinant perspektyvų, nulinės taršos mobilumą. Todėl esminis žingsnis siekiant transporto dekarbonizavimo yra elektromobilių įkrovimo infrastruktūros gerinimas.

Elektrinių automobilių įkrovimo infrastruktūros bei patikimų įkrovimo sprendimų stoka trukdo daugeliui iš mūsų įsigyti arba išsinuomoti elektromobilius. Tai apsunkina elektromobilių įsisavinimą ir galiausiai mūsų pastangas mažinti anglies dioksido išmetimą.

„Galimybė už prieinamą kainą namuose įkrauti elektrinį automobilį – tai svarbus veiksnys, nulemiantis, ar žmogus pasiryš įsigyti tokią transporto priemonę. Todėl Teltonikos sprendimas gaminti išmaniuosius EV įkrovimo sprendimus, pasitelkiant pažangią infrastruktūrą ir visame pasaulyje pripažintą daiktų interneto kūrimo patirtį, yra nuoseklus ir logiškas“, – teigia Simas Rutkauskas, „Teltonika EMS“ vadovas.

Visame pasaulyje yra reikalingi inovatyvūs elektrinių automobilių įkrovimo sprendimai, kurie sudarytų sąlygas visuotiniam elektromobilių įsisavinimui, užtikrinant efektyvesnį ir tvaresnį vairavimą, veiksmingai prisidedant prie išmetamo CO2 kiekio mažinimo.

„Šį esminį pokytį galima išreikšti skaičiais. Numatoma, kad iki 2025 metų 20 % visų pasaulyje parduodamų naujų automobilių bus elektriniai, o iki 2030 metų šis skaičius padvigubės ir pasieks net 40 %. Augant elektromobilių paplitimui, įkroviklių paklausa taip pat didės“, – pabrėžia „Teltonika Energy“ operatyvinės rinkodaros vadovas Jonas Palovis.

„TeltoCharge“ – paprastas, išmanus ir patikimas EV įkroviklis

2021 m. pabaigoje „Teltonika Energy“ pristatys savo pirmąją „TeltoCharge“ produktų liniją – aukščiausios kokybės, itin lengvai pritaikomus ir lengvai naudojamus elektromobilių įkrovimo sprendimus, kurie leis vartotojams visame pasaulyje patogiai įkrauti savo elektromobilius namuose ar bet kurioje bendro naudojimo automobilių stovėjimo aikštelėje. Tai išskirtinis gaminys, apjungiantis aukščiausios klasės išvaizdą, kokybišką surinkimą ir išmaniąsias įkrovimo funkcijas, taupančias klientų laiką ir pinigus.

„TeltoCharge“ pasižymės greito įkrovimo funkcija (iki 22 kW) ir daugybe konfigūracijos galimybių – pradedant nuo 5 skirtingų spalvų pasirinkimų ir priekinių plokščių apdailos, baigiant skirtingais ryšio tipais, įskaitant „Wi-Fi“, „Bluetooth“ ir GSM. Be to, gaminys turės patikimą ir tvirtą konstrukciją, atsparią net atšiauriausioms oro sąlygoms, o tai reiškia, kad įkroviklį bus galima saugiai įrengti tiek patalpose, tiek lauke.

„Greitas ir paprastas montavimas be jokių papildomų žingsnių, aukščiausios kokybės dizainas ir surinkimas, konfigūracijos galimybių įvairovė ir išmaniojo įkrovimo funkcijos. Mes pasistengėme parengti kuo paprastesnį ir patogesnį vartotojui gaminį, kuris užtikrins geriausią elektromobilių įkrovimo patirtį“, sako Povilas Mikalainis, „Teltonika EMS“ gamybinių inovacijų padalinio vadovas.

Įkroviklis „TeltoCharge“ taip pat turės savo išmaniojo telefono programėlę, kurioje vartotojai galės pasitikrinti savo įkroviklio būseną nuotoliniu būdu, planuoti įkrovimą, kai energija yra pigiausia, peržiūrėti statistinius duomenis realiuoju laiku, užrakinti įkroviklį, apsaugant jį nuo nepageidaujamų vartotojų ir dar daugiau.

Verslo augimo planai

„TeltoCharge“ produktų linija tai tik vienas iš daugybės sprendimų, kuriuos įmonė planuoja pasiūlyti per ateinančius keletą metų. Bendradarbiaudama su partneriais iš privataus ir viešojo sektoriaus, „Teltonika Energy“ prisidės prie elektromobilių įkrovimo infrastruktūros gerinimo visame pasaulyje ir sudarys sąlygas masiniam elektromobilių naudojimui. Bendrovės planuose numatytas išplėstinis EV įkrovimo stotelių, skirtų įvairesniam pritaikymui, asortimentas.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas