Elektromobilių savininkai daužo galvą į sieną: jų vairuoti tiesiog neapsimoka

Lukas Snarskis

2021-08-08, 12:25 (atnaujinta 2021-08-09, 08:26)

19 komentarai (-ų)
Elektromobilių savininkai daužo galvą į sieną: jų vairuoti tiesiog neapsimoka

Remiantis naujais analitinės firmos „We Predict“ duomenimis, elektromobilių aptarnavimo kaštai yra kur kas didesni nei automobilių, turinčių benzininius variklius, tačiau taip pat teigiama, kad laikui bėgant atotrūkis stipriai mažėja. Įmonė „We Predict“ ištyrė daugiau nei 19 milijonų transporto priemonių 2016 –2021 metų laikotarpiu.

Analitiniais tyrimais užsiimanti bendrovė teigia, kad po trijų mėnesių elektrinių automobilių aptarnavimas buvo apie 2,3 karto brangesnis nei vidaus degimo variklį turinčių transporto priemonių. Atnaujintais duomenis, šis rodiklis jau po vienerių metų elektromobilių aptarnavimo yra tik 1,6 karto brangesnis.

Pagrindiniai kaštų sumažėjimo veiksniai per tą devynių mėnesių laikotarpį. sudarantys 77 procentų kritimą, buvo sumažėjusios priežiūros išlaidos ir kiek sumažėjusios automobilių remonto išlaidos. Vis dėlto duomenys parodė, kad techninės priežiūros specialistai praleidžia dvigubai daugiau laiko diagnozuodami elektromobilių problemas, palyginti su benzininėmis transporto priemonėmis. Joms taisyti skiriama 1,5 karto daugiau laiko, o vidutinis šių specialistų darbo užmokestis buvo maždaug 30 proc. didesnis.

„We Predict“ viceprezidentė Renee Stephens teigė, kad problema iš dalies kyla dėl to, kad elektromobilių problemos vis dar yra gana naujos ir nepažįstamos daugeliui su automobiliais dirbančių technikų.

„Tai yra pramonės pradžia“, - tvirtino ji, kalbėdama su žiniasklaida. Verta pastebėti, kad didžioji dalis remonto darbų buvo susiję su EV skirtais specifiniais komponentais, tokiais kaip laidų ar įkrovimo problemos.

„We Predict“ taip pat atskleidžia, kad elektromobiliuose dažnai buvo pastebimos su transporto priemonės ratais susijusios problemos, kurias duomenų analizės įmonė priskyrė didesniam susidėvėjimui, gabenant didelių gabaritų baterijas ir bendrai sunkesnes transporto priemones.

Tarp visai neseniai pasirodžiusių didelio populiarumo elektromobilių, „We Predict“ nustatė, kad „Ford Motor Co.“ naujasis „Mustang Mach-E“ kūrinys pasirodė geriausiai. Per trijų mėnesių naudojimo periodą „Mach-E“ aptarnavimo išlaidos buvo 93 JAV doleriai. Šios buvo daug mažesnės nei artimiausio konkurento „Audi E-tron“, kurio išlaidos siekė apie 366 JAV dolerių, vienai transporto priemonei. „Porsche Taycan“ aptarnavimo darbų kaina siekė 667 JAV dolerių, o „Jaguar I-Pace“ net 834 JAV doleriai.

„We Predict“ įmonė taip pat pažadėjo apie pasidalinti dar vieno tyrimo duomenimis, kur bus apžvelgtos su EV eksploatacija susijusios išlaidos per trejus metus nuo transporto priemonės įsigijimo.

19 komentarų

Amelija

Vienas jau erelis babkes siknon susikiso,nusipirko už 70tukst svarų,atvare į Lietuvą ,pravažiavo labai nedaug,po trijų dienų jo metalo laužas užgeso nepataisomai,šaunuolis dabar galės vairą uzpurksti grietinele naudojama kavai,gal padės,tipo lietuviai bernai lygis,eiliniai lochai ,nei lovoje nei prie lovos,ir tai sugeba tik metalo gabalą nusipirkti,tikrai su protu nedraugauja,,bet tipo mes ale mašinų žinovai,mūsų bernai lietuviai tik žino,kaip savo vaikus palikti ir neauginti,o po to senatvėje prisimena,kai paklodes juos iščiulpia babkes patvarko ir isspiria iš savo gyvenimu,o tuomet seni prasigere prasmirde ir be sveikatos jau tada prisimena,kad ale kažkas kažką jiems dar skolingas,pas kokias kurvas gyvenot,ten ir kreipkites pagalbos kas draudzia

Kastytis

Perdaug elektronikos deda paprastai reikia gaminti kaip garažiukuos susikonstruoja ! O antrą elektrikai sukčiai pakeitę saugiklį ar kontaktą paklibinę nuo žmogeliai nuplėšia didelę kainą sakydami kad darbo buvo keliom dienom kol radau galima ? Arba pakeičia gera detalę išima ir įdarą kita o tą irgi gera !

Automechanikas

Aš jo niekada to pigaus pagaminto triperio nepirksiu tai man tas pats o čia gamina eiliniams lauko avims. Kada grąžins ant kelio 1994m automobilius?????????????

Tomas

Nesamone. 5 vazineju su KIA Soul electric. Praktiskai nulis eksplotaciniu islaidu. Tik oro filtrus kas metus keiciu.

Automechanikas

Tai paspirtukas yra elektrinis nereikės nei oro filtrų keisti.

Mykolas Lipšickis

Straipsnio autorius nesveiko proto. Tikrai neturi EV ir niekada neturės už 500e atlygį.

EV

Nesuprantu iskur pas pastokius bukus autorius atsiranda idejos tokias nesamones rasyti. Pats vairuoju elektromobili jau 10 men. (Tesla model 3) ir jokiu aptarnavimu isvis nera o jau nuvaziuota 20.000 km. Tad matau jau reikia blokuoti jusu melagienas.

Tiesa

Na jei per 10metu tik 20 000 tūkst, tai ji pas tave kieme stovi, ir niekas nekainuoja.

leox

Ir sveikinu! su tokiomis santraštėmis telefonai.eu keliauja tiesiai į šiukšlių dėžę! Su jau atsibodusiomis klikbaitinėmis antraštėmis ką tik perspjovėt ir patys save. Čia tas pats kai antivakseriai skelbia, kad skiepai nuo kroronaviruso labai neapsimoka (nes ten tų šalutinių poveikių visokių būna ir pan.) O kodėl, kaip ir kas tai nebūtinai visi ir perskaitys, o kas perskaitys ir jeigu turės kažkiek smegenų, tai supras, kad viskas priklauso nuo labai daug dalykų. ir iš kurios pusės pažiūrėsi, koks apskritai tavo požiūris tiek į elektromobilius, kam jie apskritai pasauliui reikalingi, tiek apie skiepus. Todėl kartais totaliai nugrybaujat.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Pirmą kartą Lietuvos istorijoje rengiamas dezinformacijos raštingumo egzaminas

Pranešimas spaudai

2024-04-20, 11:59

0 komentarų

Lietuviai supranta, kad kasdienėje aplinkoje juos supa ne tik naudinga, bet ir melaginga informacija, tačiau labiausiai paplitę dezinformacijos naratyvai ne vieną vis dar suklaidina.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pirmą kartą Lietuvos istorijoje rengiamas dezinformacijos raštingumo egzaminas

Lietuviai supranta, kad kasdienėje aplinkoje juos supa ne tik naudinga, bet ir melaginga informacija, tačiau labiausiai paplitę dezinformacijos naratyvai ne vieną vis dar suklaidina.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Vyriausybės kanceliarija su dezinformacijos analizės centru „Debunk.org“ organizuoja moksleiviams skirtą egzaminą: gegužės 3 d. visi iš anksto užsiregistravę 9–12 kl. moksleiviai su dezinformacijos analizės meistrais paskaitoje diskutuos apie dezinformaciją, dirbtinį intelektą ir socialinių tinklų algoritmus, o po paskaitos dalyvaus egzamine, pasitikrins savo įgytas žinias ir, žinoma, gaus prizų.

„Dezinformacija nėra tik keistas nesuprantamas žodis ar kažkas, kas manęs nepalies – iš tiesų, kiekvieno iš mūsų telefone, socialiniuose tinkluose nuolat dūzgia didžiuliai informacijos ir dezinformacijos srautai, kuriuos turime atskirti, kad nepasimestume, kad nepakliūtume į sukčių rankas ar kitaip nenukentėtume. Svarbu suprasti, kad dezinformacija – tai priešiškai nusiteikusių šalių hibridinio karo ginklas, nukreiptas į mūsų šalies žmones ir naudojamas su tikslu silpninti visuomenę ir Lietuvą kaip valstybę.

Manau, kad dezinformacijos raštingumas šiais laikas toks pat būtinas kaip ir nuovoka informacinės technologijose, teksto suvokime ar kitose moksleiviams gerai žinomose srityse. Tikiuosi, kad šis egzaminas taps ne tik gražia tradicija, bet ir paskatins dezinformacijos raštingumo integraciją į mokymosi programas“, – sako Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Kaip viskas vyks?

  • Visus 9–12 kl. mokytojus (auklėtojus) iki balandžio 30 d. kviečiame registruoti savo mokomas (auklėjamas) klases dalyvauti Dezinformacijos raštingumo egzamine užpildant šią registracijos anketą. Kiekvienam mokiniui suteiksime individualų identifikacinį kodą (atsiųsime jūsų nurodytu el.paštu pasibaigus registracijai). Todėl prašome pildant formą pateikti kuo tikslesnį dalyvių skaičių iš jūsų klasės.
  • Egzaminas vyks interaktyviu būdu virtualioje erdvėje.
  • Geriausių rezultatų pasiekusi klasė bus pakviesta į Vyriausybės rūmus ir apdovanota.
  • Prieš egzaminą vykstanti paskaita bus transliuojama viešai Vyriausybės „Youtube“ ir „Facebook“ paskyrose.
  • Renginio pradžia – 10 val., trukmė – iki 1 val.

Nesate moksleiviai, bet norite mokytis dezinformacijos raštingumo?

Išbandykite „Debunk.org“ sukurtą skaitmeninį, nemokamą kursą, skirtą išmokti atpažinti melagingą ir klaidinančią informaciją. Lietuvoje „InfoSkydą“ jau išbandė 2 tūkstančiai žmonių!

45 minučių trukmės kurse apžvelgiama daugybę temų: kas yra dezinformacija ir kaip ji veikia, kas yra botai ir troliai, kaip dirbtinis intelektas gali būti naudojamas manipuliuoti jumis, kaip veikia socialinių tinklų algoritmai, ir dar daugiau.

Atlikę visas užduotis, išmoksite vadovautis trimis paprastomis taisyklėmis, kurios padės išvengti informacinių pinklių: įvertinti šaltinį, patikrinti turinį, ir apsvarstyti kontekstą.

Programą sudaro trumpi straipsniai, vaizdo įrašai ir „Kahoot“ žaidimai. Turėkite omenyje: kuo greičiau pateiksite teisingą atsakymą, tuo daugiau taškų surinksite!

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas