Elektromobilius jau kuria ir turkai: pristatytas ambicingas modelis, kuris paaiškina netikėtus valdžios sprendimus

Arnas Balčiūnas

2023-03-18, 12:50

0 komentarų

Kinijos automobilių gamintojai vis aktyviau dalyvauja elektromobilių rinkoje, o siekdami pritraukti pirkėjų dėmesį siūlo ir itin įdomius sprendimus. Tačiau dar visai neseniai šios šalies gamintojai sulaukė netikėto smūgio iš Turkijos, o dabar aiškėja ir to priežastys.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Elektromobilius jau kuria ir turkai: pristatytas ambicingas modelis, kuris paaiškina netikėtus valdžios sprendimus

Pigesnės transporto priemonės patinka ne visiems, o tai puikiai iliustruoja naujausias Turkijos valdžios sprendimas. Šioje šalyje buvo įvestas papildomas 40 proc. tarifas, kuris taikomas tik elektriniams automobiliams iš Kinijos. Praėjus keletui savaičių po šio sprendimo – pristatytas ir pirmasis vietinio gamintojo sukurtas elektromobilis.

Automobilių gamintojas TOGG pristatė pirmąjį savo elektrinį automobilį, kuris bus žinomas kaip „TOGG T10X“. Kompanijos atstovai pirmąjį savo šedevrą apibūdina kaip „išmanųjį įrenginį“, mat jame gausiu ryšio funkcijų. Skelbiama, kad šią naujieną bus galima užsisakyti dar kovo mėnesį.

Skelbiama, jog visi „T10X“ modeliai turi standartinį 12 colių skaitmeninį prietaisų skydelio ekraną. Naujasis „TOGG T10X“ taip pat aprūpintas ir 29 colių išmanųjį jutiklinį ekraną bei salone įrengtas kameras, kurios leis net ir fiksuoti asmenukes. Teigiama, kad tokia galimybė įgalinta pasitelkiant balso komandas, o jų įkėlimu į socialinius tinklus bus galima pasirūpinti neatkeliant rankų nuo vairo.

Naujasis „TOGG T10X“ buvo sukurtas taip, kad gautų aukščiausią Euro NCAP įvertinimą – penkias žvaigždutes. Bazinis šio elektromobilio modelis bus aprūpintas 162 kW varikliu su galiniais varomais ratais. Tokio modelio kaina sieks 47,5 tūkst. eurų. Verta pastebėti, jog analogiška kaina pasižymi ir „Volkswagen ID.4“ arba „Tesla Model Y“ automobiliai.

Pranešama, jog turkams bus pasiūlyta ir keturiais ratais varoma versija, tačiau toks modelis debiutuos tik spalio mėnesį. TOGG sukurtas elektromobilis turi dvi baterijų versijas. Pirmoji aprūpinta 52,4 kWh akumuliatoriumi, antroji – 88,5 kWh. Skelbiama, kad mažesnės talpos baterija aprūpintas modelis turėtų įveikti iki 314 kilometrų, o antrasis variantas – 523 kilometrus. Gamintojo atstovai pažymi ir tai, jog įkrauti baterijas nuo 20 iki 80 proc. pakaks vos 30 minučių.

Ambicingi Turkijos prezidento ir TOGG vadovų planai

Pirmasis TOGG elektromobilis sukurtas vykdant šalies prezidento Recepo Tayyipo Erdogano nacionalinį automobilių projektą, o šio modelio eksportą į Europą planuojama pradėti kitais metais. Teigiama, jog Vokietija turėtų tapti pagrindine rinka, kurioje plėtrą planuoja TOGG vadovai.

Turkijos gamintojas šiemet planuoja pagaminti maždaug 20 tūkst. elektrinių automobilių, kurių gamybą vyksta naujoje gamykloje Stambule. Planuojama, kad iki 2030 metų čia bus gaminami penki skirtingų kėbulų automobiliai, o gamybos apimtys turėtų siekti maždaug milijoną transporto priemonių per metus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas