Elektromobilius vertina net ir senoliai: šimtmetį pragyvenęs britas tiki elektrinių automobilių ateitimi

Lukas Snarskis

2021-10-10, 10:35 (atnaujinta 2022-11-28, 19:18)

0 komentarų
Elektromobilius vertina net ir senoliai: šimtmetį pragyvenęs britas tiki elektrinių automobilių ateitimi

Tikriausiai žmonių, kurie gimė, kai senasis „Ford Model T“ dar buvo naujas automobilis ir vėliau vairavo elektromobilį „Mustang Mach-E“ - nėra daug. 1920 metais gimęs Haroldas Baggottas yra vienas iš tų retų asmenų, kuris būdamas vos 10 metų vairavo pirmąjį plačiai prieinamą „Ford“ automobilį. Pastarasis buvo naudojamas kaip pienovežis, kuriuo H.Baggottas važinėjo po ūkį.

1936 metais vyras gavo vairuotojo pažymėjimą, po metų nusipirko pirmąjį nuosavą automobilį, dar po metų – senąjį „Ford Anglia“ modelį. Iš viso jo šeima per daugybę dešimtmečių pakeitė daugiau nei 20 „Ford“ modelių - nuo 1915 metų „Ford T“ modelio iki modernių ir šiuolaikiškų kompanijos automobilių.

Tuo metu, kai H.Baggottas pradėjo vairuoti, žinoma, „Ford“ nesiūlė pirkėjams elektromobilių, nors keletas kitų mažesnių gamintojų, tokių kaip „Detroit Electric“, buvo suinteresuoti šia technologija. 2021 m. britas turėjo galimybę dar kartą prisiminti „Ford Model T“ patirtį, tiesa, šį kartą jis sėdo ne už senojo, o už naujo ir modernaus „Ford Mustang Mach-E“ elektrinio automobilio vairo, o „Ford“ Jungtinėje Karalystėje surengė dviejų senolio vairuotų automobilių „susitikimą“.

Pats H.Baggottas šią įspūdingą patirtį pakomentavo taip: „Nuo tada kai man buvo 10 metų, aš išlaikiau susidomėjimą automobiliais ir šiandien susidomėjau perėjimu prie elektromobilių, kai vyriausybė palaipsniui atsisakė tradicinių degimo variklių, prie kurių esu pripratęs. Prisiminiau savo vairavimo istoriją su modeliu „T“ ir pamačiau kas laukia ateityje. Buvo įdomu sėsti prie tokio automobilio vairo, kokį, tikiuosi, vairuos mano anūkai“.

Ar po dar 100 metų „Mach-E“ bus prisimintas taip pat, kaip „T“ modelis šiandien? Įtariame, kad jis gali būti prisimintas kaip pirmasis masinės gamybos elektromobilis, kurio automobilių gamintojas pasiekė nemažą pardavimo apimtį – tokia istorija atrodo tikėtina.

Rinkoje pasirodant vis daugiau naujų elektromobilių, „Ford F-150 Lightning“ modelis, bent jau JAV, per gana trumpą laiką patraukė automobilių rinkos klientų dėmesį. Šio pikapo vidaus degimo variklio modelis „brolis“ ilgą laiką laikėsi geriausiai parduodamoje „Ford“ automobilių pozicijoje, todėl kai naujasis „F-150“ debiutuos 2022 metais, jis gali labai užtemdyti net anksčiau aptarto „Mach-E“ metinių pardavimų apimtis.

Ir po kelių dešimtmečių, būtent „F-150“, dėl savo populiarumo visuomenėje, gali tapti tuo modeliu, kuris bus geriausiai prisimenamas kaip automobilis, kuris iš tikrųjų pradėjo „Ford“ elektrifikuotų modelių erą, nepaisant to, jog „Mach-E“ rinkai bus pasiūlytas beveik metais anksčiau už išankstinį populiarumą gavusį ir visuomenės dėmesį patraukusį elektrinį pikapą „F-150“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas