Elonas Muskas negali neprisišnekėti: buvo priverstas ištrinti skandalingą įrašą apie „Tesla”

Elonas Muskas negali neprisišnekėti: buvo priverstas ištrinti skandalingą įrašą apie „Tesla”

Vienas ekscentriškiausių pasaulio verslininkų Elonas Muskas ištrynė socialinio tinklo „Twitter“ įrašą, kuriame užsiminė, jog jo vadovaujama „Tesla“ taps didžiausia pasaulio kompanija „vos per keletą mėnesių“. „Tesla“ įkūrėjo ir vadovo vaidmuo šiame socialiniame tinkle gan kontraversiškas, mat jis dėl savo įrašų ne kartą pakliuvo į finansinių institucijų akiratį. Ko gero garsiausias iš tokių atvejų buvo 2018-aisias, kuomet Elonas Muskas paskelbtas įrašas „funding secured“ (liet. finansavimas užtikrintas) nesėkmingai mėginant paversti „Tesla“ privačia įmone buvo pastebėtas JAV saugos ir mainų komisijos.

Komisijos manymu, Muskas gerokai hiperbolizavo teigdamas, jog finansavimas buvo „užtikrintas“, tačiau galiausiai „Tesla“ ir jos įkūrėjas Elonas pasiekė susitarimą su minėta valstybine įstaiga. Tiesa, galiausiai dėl šio susitarimo Elonas Muskas turėjo kuriam laikui atsistatydinti iš „Tesla“ vadovo posto ir sumokėti net $20mln. JAV dolerių baudas tiek iš asmeninės pusės, tiek iš „Tesla“ kaip įmonės. Verslininkas nenorėjo į šį incidentą įtraukti savo įkurtos kompanijos finansų, tad nors ir negalėjo tiesiogiai sumokėti įmonei skirtos baudos dalies, galiausiai jis nusprendė nusipirkti $20mln. vertės „Tesla“ akcijų, taip kone grąžindamas skolą savo paties įmonei.

Pastarojo incidento dėka Elonas Muskas netgi dar labiau praturtėjo, kadangi „Tesla“ akcijų kaina per pastaruosius metus nemenkai šoktelėjo. Saugos ir mainų komisija taip pat prašė „Tesla“ atstovų sekti savo generalinio direktoriaus veiksmus socialiniuose tinkluose tam, kad nebūtų pasidalinta bet kokia informacija, galinčia potencialiai daryti įtaką akcijų biržai.

Dabar situacija gali paaštrėti dar kartą, mat Elonas Muskas paskelbė įrašą, galintį paveikti akcijų rinką:

Netrukus paskutinis iš šių „Twitter“ įrašų buvo ištrintas, tačiau visi komentarai buvo parašyti atsakant į potencialią „Tesla“ pilnai autonominio automobilio įtaką - esą sukūrus tokią transporto priemonę kompanija turėtų šansų tapti didžiausia kompanija pasaulyje. Didelė dalis žmonių interpretavo Elono Musko žodžius tiesiogiai ir suprato juos taip, lyg per ateinančius keletą mėnesių „Tesla“ neabejotinai taps didžiausia įmone visame pasaulyje, tačiau tai kol kas - tik labai nerealios spekuliacijos.

Atsarga gėdos nedaro, tačiau Elonas iš esmės visiškai neklydo - autonominės transporto priemonės yra ateitis ir tik laiko klausimas, kada jos bus ištobulintos pakankamai, kad galėtų būti naudojamos kasdienybėje. Vien dėl to galima įžvelgti logikos Elono Musko žodžiuose, jog „Tesla“ netrukus atsidurs viso pasaulio dėmesio centre. Juolab pilnai funkcionuojantį autopilotą kompanija žada pristatyti dar šiemet.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas