Europiečiai augina „Toyota“ pardavimus: japonai fiksuoja augančius skaičius, aišku ką renkasi daugelis

Europiečiai augina „Toyota“ pardavimus: japonai fiksuoja augančius skaičius, aišku ką renkasi daugelis

Didžiausias automobilių gamintojas pasaulyje „Toyota“ išvengė didesnių problemų, kurių daugeliui nepavyksta išvengti dėl pasaulinio lustų trūkumo. „Toyota Motor Europe“ padalinys praneša apie puikius pardavimų rezultatus mūsų regione, kurie užfiksuoti per pirmuosius devynis šių metų mėnesius.

Pranešama, jog bendri „Toyota“ pardavimai Europoje augo 21 proc., lyginant su praėjusiais metais. Japonų milžinė pardavė 864 904 automobilius, o tai leido užfiksuoti 6,7 proc. užimamos rinkos dalį. Įdomu ir tai, jog net 59 proc. parduotų transporto priemonių yra hibridinės.

Japonų bendrovė džiaugiasi ir didėjančiais įkraunamų automobilių pardavimais, kurie sudaro 3,2 proc. rinkos dalies. Jų pardavimai trečiojo metų ketvirčio metu peržengė 8600 ribą, o tai neabejotinai yra naujojo „RAV4“ modelio nuopelnas. Deja, tačiau vandeniliu varomas „Toyota Mirai“ nesulaukia didelio dėmesio ir jų buvo parduota tik 191 vienetai.

„Toyota Motor Europe“ pardavimai Europoje trečiojo ketvirčio metu, įskaitant ir „Lexus“ prekės ženklą:

  • Baterijų energija varomų automobilių (BEV) pardavimai: 2126 (0,8 proc. rinkos dalies);
  • Įkraunamų hibridų (PHEV) automobilių pardavimai: 6481 (2,4 proc. rinkos dalies);
  • Įkraunamų hibridinių automobilių pardavimai: 8607 (3,2 proc. rinkos dalies);
  • Kuro elementais varomų automobilių (FCV) pardavimai: 191 (0,1 proc. rinkos dalies).

Kalbant apie konkrečius „Toyota“ automobilių modelius, tai daugiausiai pirkėjų dėmesio sulaukė „RAV4 Prime“ modelis, kuris buvo parduotas 6096 pirkėjams. Antroje pozicijoje rikiuojasi „Proace“ elektrinis autobusiukas, o trečioje pozicijoje – „Lexus UX 300e“.

Hibridiniai automobiliai pastaruoju metu įgauna vis didesnį populiarumą, o tai leidžia tikėtis, jog „Toyota“ dar labiau augins savo pardavimus. Žinoma, nuo to nemažai priklauso ir bendra pasaulinė situacija, kuri gali viską kiek pakoreguoti. Tačiau bent jau šiuo metu „Toyota“ atrodo labai stabiliai.

1 komentarų

Bronė

Nesąmonė yra lyginti pirmus covid metus su šiais metais, geriau paieškokite 2019 m 9 mėnesių pardavimus ir pamatysite kad kilimo nėra...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas