Europiečiai vis dažniau perka elektromobilius: tarp trijų populiariausių gruodžio automobilių – du elektriniai modeliai

Automobilių rinka keičiasi. Visame pasaulyje vis labiau populiarėja elektrinės transporto priemonės, o tai atsispindi ir pardavimų ataskaitose. Neseniai pasirodę praėjusių metų gruodžio mėnesio duomenys tai tik dar kartą patvirtina.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Europiečiai vis dažniau perka elektromobilius: tarp trijų populiariausių gruodžio automobilių – du elektriniai modeliai

JAV elektromobilių milžinė „Tesla“ ir vėl atsidūrė viršūnėje. Bendrovės sukurtas „Model Y“ variantas jau antrą mėnesį iš eilės buvo geriausiai parduodamas automobilis Europoje. Gruodžio mėnesį Europoje buvo parduota net 31 562 šių elektromobilių, o tai yra daugiau nei 300 proc. didesni skaičiai nei lapkritį, kuomet „Model Y“ taip pat buvo perkamiausia transporto priemonė Europoje.

Tokie rezultatai turėtų būti netikėti dėl keleto priežasčių. Visų pirma, elektriniai automobiliai vis dar yra brangesni nei vidaus degimo varikliais aprūpintos transporto priemonės. Kad elektromobilių populiarumas auga nėra didelė naujiena, tačiau, kad jie gali atsidurti ir viršūnėje, ypatingai Europoje – tai ganėtinai netikėta. Kita įdomi detalė – „Model Y“ dar spalio mėnesį nebuvo patekęs tarp 50 perkamiausių, o dabar – jau antras mėnesis yra viršūnėje.

Antroje vietoje – dar vienas elektromobilis. „Tesla Model 3“ užėmė antrąją poziciją, o šį modelį įsigijo daugiau nei 20 tūkst. pirkėjų. Trečioje pozicijoje rikiuojasi „Dacia Sandero“, o šis automobilis sulaukė kiek daugiau nei 17,5 tūkst. pirkėjų. Verta pastebėti, jog pernai Europoje buvo paskelbti šeši skirtingi modeliai, kurie sulaukė didžiausio populiarumo Europoje. Įdomu ir tai, jog keturiems iš jų pavyko viršūnėje išbūti du ar daugiau mėnesių.

Praėjusių metų sausį populiariausiu automobiliu Europoje tapo „Dacia Sandero“, vasarį ir spalį šis titulas atiteko „Volkswagen Golf“, kovą – „Tesla Model 3“, balandį, gegužę ir birželį – „Peugeot 208, liepą ir rugpjūtį – „VW T-Roc“, o „Tesla Model Y“ tokio populiarumo sulaukė rugsėjį, lapkritį ir gruodį.

Pastebima ir tai, jog net septyni modeliai, kurie atsidūrė tarp dešimties perkamiausių Europoje fiksavo didėjančius pardavimus. Gerokai daugiau pardavimų fiksavo ne tik „Tesla Model Y“, bet ir „Sandero“, o taip pat ir „Toyota Yaris“, „VW Tiguan“, „VW ID.4“, „Volvo XC40“ ir „Ford Kuga“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas