Europoje startavo „Tesla” visureigio prekyba: pirkėjams slapta bandoma prakišti kinišką „kiaulę”?

Europoje startavo „Tesla” visureigio prekyba: pirkėjams slapta bandoma prakišti kinišką „kiaulę”?

„Tesla Model Y” visureigis, vos tik pasirodęs prekyboje JAV, susilaukė milžiniškos sėkmės. Jo pardavimai kone iškart viršijo ir taip jau įspūdingus pigesnio „Model 3” skaičius, kas tam tikrose valstijose, pavyzdžiui, Kalifornijoje, netgi leido kėsintis į populiariausio naujo automobilio titulą. Pagaliau šio sėkmės nubučiuoto „Tesla” kūrinio pardavimai startavo ir Europoje.

Užsisakyti visureigį iš anksto galima praktiškai visose žemyno šalyse, išskyrus nebent Jungtinę Karalystę, Airiją, Rumuniją, Bulgariją ir Baltijos valstybes - Belgijoje, Čekijoje, Danijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Kroatijoje, Islandijoje, Italijoje, Liuksemburge, Vengrijoje, Nyderlanduose, Norvegijoje, Austrijoje, Lenkijoje, Portugalijoje, Slovėnijoje, Šveicarijoje, Švedijoje ir Suomijoje.

Norėdami sužinoti „Tesla Model Y” kainą ir užsakymo galimybes, spauskite šią nuorodą ir apsilankykite oficialiame gamintojo puslapyje. Kaip ir galima tikėtis, automobilio kainos kiekvienoje iš Europos šalių šiek tiek skiriasi. Pavyzdžiui, Norvegijoje pigiausia „Model Y Long Range” versija, vienu įkrovimu nuvažiuojanti 505 km ir iki 100 km/h įsibėgėjanti per 5,1 s, atsieis 51 700 eurų.

Šio modelio numatoma pristatymo data - šių metų rugsėjis, tuo metu galingesnės „Performance” versijos teks palaukti iki kitų metų. Deja, kol kas nėra galimybės užsisakyti septynių sėdynių opcijos bei vilkimui skirto kablio, kuris itin populiarus Vakarų Europos šalyse.

Tai kur čia šuo pakastas? Remiantis turima informacija, pirmieji Europos rinkai skirti „Model Y” bus pagaminti ne Berlyno, o Šanchajaus „Gigafactory” gamykloje. Akivaizdu, jog tokia žinia žavi toli gražu ne visus būsimuosius pirkėjus, kurie baiminasi dar žemesnės surinkimo kokybės, kuria „Tesla” ir taip neblizga.

Tokį sprendimą gamintojas priėmė tikrai ne iš gero gyvenimo. Berlyno „Gigafactory” gamykla, iš kurios turėjo išriedėti europietiškieji „Model Y” kol kas patiria įvairių nesklandumų, kurie neleido pasiekti užsibrėžto 2021 metų vidurio tikslo, todėl „Tesla” teko ieškoti alternatyvų. Visgi tai neturėtų tęstis amžinai - Vokietijos fabrikas turėtų pradėti veikti artimiausiais mėnesiais.

Taigi, laikas parodys, ar tikrai kiniški „Tesla Model Y” savo kokybe nusileidžia europietiškiesiems. Vis dėlto turint galvoje, jog šiais laikais gamybos kokybę lemia ne gamyklos vieta, o gamintojo taikomi kokybės kontrolės procesai, egzistuoja tikimybė, kad minėti „Model Y” jų savininkus gali maloniai nustebinti.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Tesla fanas

Kinijoje pagaminti Tesla automobiliai geresnes kokybes nei Amerikoje gaminamu. O kai paleis gamykla Vokietijoje, kol isivaziuos gamyba, kol suderins gamybos irenginius, kokybes tikrai neverta tiketis. Ypac geru tarpu tarp paneliu.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas