Europoje sukurtas elektrinis mažylis netrukus keliaus pas pirkėjus: už neįtikėtinai žemą kainą siūlomas itin kompaktiškas ir išskirtinis elektromobilis

Europoje sukurtas elektrinis mažylis netrukus keliaus pas pirkėjus: už neįtikėtinai žemą kainą siūlomas itin kompaktiškas ir išskirtinis elektromobilis

Šveicarai garsėja savo tikslumu ir kruopštumu, tačiau jų sukurtas mažiausias elektromobilis pasaulyje savo mielumu pavergė internautus. Prieš kurį laiką pristatytas „Microlino” debesėlis pagaliau artėja prie realios prekybos.

Bendrovės atstovai išplatino pranešimą, kuriame dalinasi informacija apie pastaruoju metu patirtus sunkumus, kurie susiję su pasauline pandemija, o taip pat ir lustų krize. Kaip bebūtų, šiuo metu jau vyksta gamyba ir naujasis „Microlino“ netrukus turėtų išriedėti į gatves.

Akivaizdu, kad „Microlino” kūrėjai įkvėpimo sėmėsi iš praėjusio amžiaus viduryje pasaulį nustebinusio legendinio „BMW Isetta”. Į automobiliuką įlipama pro priekines duris, o kėbulo forma nukelia į šeštojo dešimtmečio Italiją. Žinoma, akis užkliūva ir už keleto modernių detalių - LED posūkių ir galinių žibintų bei veidrodėlių esančių priekinių lempų.

Iš techninės pusės stebuklų naivu tikėtis. Vienu įkrovimu „Microlino” gali nuriedėti 200 km, o maksimalus greitis - 90 km/h. Nieko labai išsiskiriančio, tačiau miesto gyventojams - per akis. Maža to, bendrovė žada, kad elektromobiliuko baterija iš įprasto elektros lizdo įsikraus vos per 4h.

Kaip ir galima tikėtis, mažame kėbule vietos ne per daugiausiai. Gamintojas skelbia, jog „Microlino” telpa „du suaugusieji ir 3 alaus dėžės”. Sutikime, įdomus tūrio apibūdinimas. Vis dėlto daugiau vietos greičiausiai nė nereikia, nes ši transporto priemonė skirta riedėti miesto keliais.

Naująjį „Microlino“ galima rezervuoti jau dabar, o jis turėtų būti prieinamas ir lietuviams. Oficialiame gamintojo puslapyje pateikiamos ir mūsų šalies vardas, kas turėtų reikšti, kad jis galės būti pristatytas ir į mūsų šalies gatves. Šis europietiškas dvivietis kainuos nuo 12 500 eurų bei turės tris baterijos konfigūracijas. 6 kWh akumuliatoriumi aprūpintas modelis galės nuvažiuoti 95 kilometrus, 10,5 kWh – 175 km, o 14 kWh varianto rida su pilna įkrova sieks 230 kilometrų.

4 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Tvim

Ir kokia čia neįtikėtinai žema kaina,norėčiau paklaust pas autorių? Nes tas pats citroen amico kainuoja 7000e,o jis jei ne brolis tai bent pats artimiausias pusbrolis šito aptariamo aptraukto danga,elektrinio kvadraciklo,nes automobiliu jo neapsiverčia liežuvis vadint

Tvim

90 km per val.? Kažkokia pieva.kur saugumas? Tokiu greičiu sudalyvavus susidūrime su kitu auto,iš jo nieko neliks.citroen amico kuris yra tos pacios kategorijos elektroautomobilis,maksimalus greitis apribotas iki 45 km/h. Butent dėl saugumo,nes juose nera jokių pasyvių saugumo priemonių.kaip parašyta aukščiau - kibiras.pagal kainą tai kibiras kvadratu.jau geriau tada dacia spring.tas ir kainuos mažiau ir pilnavertis automobilis

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas