Europoje užfiksuotas neįtikėtinas „Tesla“ populiarumo šuolis: nurungė ne tik lietuvių pamėgtą vokišką modelį, bet ir pasiekė stulbinančius rezultatus

Lukas Snarskis

2022-12-30, 07:30 (atnaujinta 2022-12-30, 11:21)

6 komentarai (-ų)

Automobilių rinka keičiasi. Visame pasaulyje vis labiau populiarėja elektrinės transporto priemonės, o tai atsispindi ir pardavimų ataskaitose. Neseniai pasirodę lapkričio mėnesio duomenys tai tik dar kartą patvirtina.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Europoje užfiksuotas neįtikėtinas „Tesla“ populiarumo šuolis: nurungė ne tik lietuvių pamėgtą vokišką modelį, bet ir pasiekė stulbinančius rezultatus

JAV elektromobilių milžinės „Tesla“ sukurtas „Model Y“ modelis sugebėjo užkopti į perkamiausių Europoje automobilių viršūnę ir aplenkė ten jau ilgokai užsibuvusį „Volkswagen Golf“, atskleidžia lapkričio pardavimų duomenys. Nors tai yra tik preliminarūs duomenys, tačiau situacija pasikeisti neturėtų ir „Tesla Model Y“ taps geriausiai parduodamu lapkričio mėnesio automobiliu Europoje.

Tokie rezultatai turėtų būti netikėti dėl keleto priežasčių. Visų pirma, elektriniai automobiliai vis dar yra brangesni nei vidaus degimo varikliais aprūpintos transporto priemonės. Kad elektromobilių populiarumas auga nėra didelė naujiena, tačiau, kad jie gali atsidurti ir viršūnėje, ypatingai Europoje – tai ganėtinai netikėta. Kita įdomi detalė – „Model Y“ dar spalio mėnesį nebuvo patekęs tarp 50 perkamiausių, o dabar užkopė į pačią viršūnę.

Pranešama, kad lapkričio mėnesį buvo parduota 19 144 šių elektromobilių, o tai yra net 260 proc. daugiau nei analogišku laikotarpiu pernai. Įdomu ir tai, jog visi „Tesla“ produktai sulaukė žymiai didesnė susidomėjimo, o iš viso ši JAV bendrovė Europoje pardavė virš 31 tūkst. automobilių, kas yra 97 proc. daugiau nei spalio mėnesį.

Antroje populiariausių automobilių Europoje sąrašo vietoje – „Dacia Sandero“, o šio automobilio pardavimai siekia 18 746. Trečioje vietoje rikiuojasi „Toyota Yaris“ su 17 309 pardavimais, ketvirtoje – „Volkswagen Tiguan“ su 15 762, o penktoje – „Peugeot 208“. Įdomu tai, jog „Peugeot“ automobilis pretenduoja tapti ir populiariausiu 2022 metų automobiliu Europoje. Žvelgiant į pirmuosius 11 šių metų mėnesių – 208 modelis rikiuojasi pirmoje vietoje ir ženkliai lenkia „Dacia Sandero“.

Verta pastebėti ir tai, jog lapkritis nėra pirmas mėnesis šiemet, kuomet elektrinis automobilis tampa perkamiausiu Europoje. Analogiška situacija buvo užfiksuota rugsėjo mėnesį, kuomet perkamiausiu modeliu tapo tas pats „Model Y“, o taip pat ir kovą, kuomet viršūnėje atsidūrė „Tesla Model 3“. Žinoma, „Tesla“ vadovas Elonas Muskas turi ir dar iškalbingesnių prognozių.

Kalbėdamas su žiniasklaida, „Tesla“ vadovas pasidalino spėjimu, jog „Model Y“ turėtų tapti perkamiausiu 2023 metų automobiliu. Taip, E.Muskas tikisi, kad šis elektromobilis taps pačiu populiariausiu ne mėnesio periode, o visų metų. Žvelgiant į lapkričio rezultatus, toks spėjimas atrodo pakankamai realistiškas, tačiau norint užfiksuoti tokį pasiekimą reikia sėkmingų pardavimų ne tik Europoje, bet ir daugelyje kitų regionų.

6 komentarų

Jonas

Tegul perka Kreivys ir Koncervatoriu saika kad savo,, eso,, daugiau prisuktu kilovatu😀😀

Jonas

Nors nerašykit nesąmonių apie tais Amerikoncus baidyklė ne jos tiek nuvažiuoja ne jos gražios, iš NORVEGIJOS dvi paros kelio su Amerikoniškas pabaisa, toke masina No miesto pakraščio iki centro miesto ir biogiot kur pasijungt kabelį 😀😀

Lankytojas

Su amerikoncu tai tik dvi paros o su savo vyžom iki gyvenimo pabaigos negrįžtum .🤔 o gal taip net geriau mažiau mužikų Lietuvoje būtų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas