„Ford“ turi problemų gamindama lietuvių pamėgtą modelį: pasaulinės problemos smogė iš peties

Lukas Snarskis

2021-08-25, 13:55 (atnaujinta 2021-08-25, 19:49)

0 komentarų
„Ford“ turi problemų gamindama lietuvių pamėgtą modelį: pasaulinės problemos smogė iš peties

„Ford“ vėl sumažino gamybą savo Kelno gamykloje Vokietijoje dėl puslaidininkių tiekimo problemų, praneša bendrovės atstovai.

Kalbėdami su leidiniu „Automobilwoche“ jie teigė, kad Malaizijoje įsikūrę puslaidininkių gamintojai patyrė su koronavirusu susijusių nesklandumų, dėl kurių tiekimo problemų patyrė ir kompanijos durų modulių tiekėjas. Nuo gegužės pradžios iki liepos vidurio „Ford“ kompanijos „Fiesta“ modelio Kelne gamyba jau buvo sustabdyta dėl puslaidininkių problemų.

„Dėl puslaidininkių gamintojo gamybos sustabdymo, „Ford Fiesta“ gamyba, mūsų Kelno gamykloje, bus sustabdyta nuo rugpjūčio 23 iki 28 dienos“, - teigiama „Automotive News“ portalui atsiųstame patvirtinime. „Mūsų kompanija stengiasi kuo greičiau atnaujinti gamybą“ – pabrėžė jis savo komentare.

Pirmadienį darbuotojai grįžo į gamybos sales po mėnesio atostogų, kad galėtų atnaujinti „Fiesta“ surinkimą.

Remiantis „Automobilwoche“ ataskaita, vadovybė laiške darbuotojams paskelbė, kad dėl durų modulių trūkumo artimiausias dvi savaites, nuo rugpjūčio 17 dienos, Bus prašoma dirbti trumpesnį darbo laiką, nei įprastai. Laiške minima, kad gamybos problemos gali užtrukti dar ilgiau, nes medžiagų tiekimo sureguliavimas, grąžinimas į ankstesnį lygį savaitę, prasidedančią rugsėjo 6 dieną, „vis dar nėra užtikrintas“.

„Ford“ padalinyje Kelne dirba apie 15 000 darbuotojų, iš jų 5000 - modelio „Fiesta“ gamyboje. Likusieji dirba kūrimo, administravimo ir kitose srityse - Kelnas veikia kaip JAV automobilių kompanijos būstinė Vokietijoje ir Europoje. Antroji „Ford“ padalinio Vokietijoje vieta - Saarlouis, pietvakarinėje šalies dalyje įsikūrusiame mieste. Minėtame padalinyje „Focus“ modelio gamybai dabartinės tiekimo kliūtys įtakos neturi, tokią informaciją patvirtino kompanijos atstovas.

Puslaidininkių tiekimo problemos turi įtakos visai automobilių pramonei, kiti automobilių gamintojai taip pat turėjo nutraukti, sumažinti gamybą dėl jai reikalingų komponentų trūkumo.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas