GM elektromobiliai ir toliau dega: „Chevrolet“ savininkas šios nakties nenorės atsiminti visą gyvenimą

GM elektromobiliai ir toliau dega: „Chevrolet“ savininkas šios nakties nenorės atsiminti visą gyvenimą

JAV milžinės „General Motors“ problemos su elektromobilių baterijomis – niekaip nesibaigia. Praėjusiais metais prasidėjusios bėdos tęsiasi ir toliau, o tai ne tik kainuos daugybę pinigų, tačiau ir sukelia pirkėjams nemažai nepatogumų.

„General Motors“ pakeis visų iki šiol sukurtų „Chevrolet Bolt“ akumuliatorių modulius, o tai iš viso automobilių gamintojui kainuos daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių. GM teigia, kad ankstesnio „Bolt“ atšaukimo didinimas dėl galimo gaisro pavojaus yra savanoriškas ir atliekamas saugumo sumetimais. Tačiau ties tuo visos problemos nesibaigia.

Internete plinta istorija apie dar vieną sudegusį „Chevrolet Bolt“. Jo savininko Jesuso Damiano automobilis stovėjo stovėjimo aikštelėje šalia jo buto. Transporto priemonės savininko teigimu, kilus gaisrui „Bolt“ nebuvo prijungtas prie elektros tinklo ar įjungtas važiavimui. Vyro kaimynas, apie 2 val. nakties stebėjo, kaip ugniagesiai stengiasi gesinti gaisrą, ir nusiuntė vaizdo medžiagą Damianui, kuris tuo metu nieko neįtardamas miegojo savo bute.

Gaisrą matę žmonės J.Damianui sakė, kad „jie išgirdo stiprų sprogimą, ir po jo sekusius garsus ir pamatė didžiulę liepsną“. Kol priešgaisrinė tarnyba užgesino gaisrą iš automobilio beveik nieko neliko, o nuo to nukentėjo ir kiti netoliese esantys automobiliai. J.Damianas sakė paskelbęs informaciją apie incidentą socialiniame tinkle „Reddit“, kad žmonės pamatytų ir suprastų, jog tokie dalykai gali nutikti ir kitiems „Bolt“ savininkams. Jis taip pat sakė, kad planuoja paduoti į teismą GM. „Chevrolet“ atstovai jau susisiekė su J.Damianu ir pažymėjo, kad pradėtas tyrimas.

Kiek dar „Chevrolet Bolt“ elektromobilių užsidegs, kol „General Motors“ kompanija baigs vykdyti visų automobilių akumuliatorių modulių keitimo planą? Sunku pasakyti, pagal oficialius pranešimus ir veiksmus žinome viena – GM jau senokai išsiaiškino savaiminių automobilių užsidegimų priežastis ir labai stengiasi išspręsti šią problemą.

Žinoma, bet koks automobilių gaisras yra didžiulė problema automobilių industrijai, daugeliui „Bolt“ elektromobilių savininkų gali kilti nepatogumų, tačiau „General Motors“ užduotis yra išspręsti šią problemą, kylančią dėl elektromobilių baterijų, turinčių defektų. Laimei, kai „Bolt“ savininkai gaus naujus akumuliatorių modulius, jų maksimalus, vienu įkrovimu nuvažiuojamas atstumas ženkliai padidės, automobiliams bus pritaikyta ir visiškai nauja garantija. Savaime suprantama, jog visi darbai bei garantijos bus atliekami bei suteikiami automobilių ir jų dalių gamintojų, ne pirkėjų, sąskaita.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas