„Hyundai“ vadovai bando išlikti optimistais: prognozuoja ankstyvą krizės pabaigą, neslepia ambicingų planų

Arnas Balčiūnas

2022-01-25, 16:00 (atnaujinta 2022-11-28, 19:18)

0 komentarų
„Hyundai“ vadovai bando išlikti optimistais: prognozuoja ankstyvą krizės pabaigą, neslepia ambicingų planų

Daugelis automobilių gamintojų išgyvena ne pačius geriausius laikus, o kamuojančios problemos nesibaigs iki kitų metų. Tačiau tikrai ne visos bendrovės išgyvena vienodas bėdas. Pavyzdžiui, „Hyundai Motor“ yra nusiteikę kur kas optimistiškiau nei didžioji dalis kitų įmonių.

„Hyundai Motor“ tikisi, jog puslaidininkių trūkumas, kuris gerokai paveikę automobilių rinką, bus įveiktas dar šiemet. Bendrovės vykdantysis viceprezidentas Gangas Hyun Seo teigia, jog situacija turėtų stabilizuotis antrojo šių metų ketvirčio metu, o iki metų pabaigos grįš į priešpandeminį lygmenį.

„Situacija tarp automobiliams gaminti reikalingų lustų pasiūlos ir paklausos turėtų normalizuotis trečiojo šių metų ketvirčio metu, kuomet puslaidininkių gamintojai sugebės padidinti gamybos apimtis“, - teigiama G.Seo pranešime.

Pietryčių Azijoje užsitęsusi Covid-19 pandemija sukėlė nemažai problemų ir „Hyundai“, kuriai nepavyko pasiekti užsibrėžtų 2021 metų tikslų, kurie buvo parduoti 4 mln. transporto priemonių. Kaip žinia, būtent Pietryčių Azija yra taip trūkstamų komponentų gamybos centras.

Pranešama, kad „Hyundai Motor“ pardavimai, žvelgiant į paskutinio ketvirčio rezultatus, pasaulinėje rinkoje susitraukė 15 proc., o vien Kinijoje šis procentas siekė 43. Pietų Korėjoje užfiksuotas 8,9 proc., Šiaurės Amerikoje – 7,9 proc., o Europoje – 7 proc. pardavimų mažėjimas.

Ir nors 2021 metai nebuvo itin sėkmingi, tačiau „Hyundai“ neslepia ambicingų tikslų, kurie iškelti 2022 metais. Pranešama, jog šiemet tikimasi parduoti 4,32 mln. automobilių. Negana to, automobilių gamintojas tikisi gerokai pagerinti savo situaciją Šiaurės Amerikoje, kur prognozuojamas 20 proc. pardavimų augimas.

Kalbant apie elektromobilių pardavimus, „Hyundai“ šiuo metu užima maždaug 5,7 proc. šios rinkos, remiantis praėjusių metų sausio – lapkričio mėnesių duomenimis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas