Į elektromobilių gamyba pasiners ir dar viena bendrovė: telefonų gamintojas bandys savo laimę Indijoje

Į elektromobilių gamyba pasiners ir dar viena bendrovė: telefonų gamintojas bandys savo laimę Indijoje

Kinijos kompanija „Oppo“, kurią valdo koncernas „BBK Electronics“, jungiasi prie „Apple“ ir „Xiaomi“ bei ketina žengti į visiškai naujus vandenis. Elektromobiliai tampa vis populiaresni visame pasaulyje, o tuo pasinaudoti ketina vis daugiau gamintojų, tarp kurių patenka ne tik populiarios transporto priemonių bendrovės, bet ir kitos elektronikos įmonės.

Remiantis naujausia informacija, kurią pateikia „91Mobiles“, „Oppo“ jau kuris laikas dirba ties elektrinio automobilio kūrimu, o jis debiutuoti galėtų jau 2023 metų pabaigoje arba 2024 metų pradžioje. Tiesa, bent jau kol kas kalbama, kad ši transporto priemonė debiutuotų išskirtinai Indijos rinkoje.

Deja, tačiau šiuo metu nėra žinomos galimos „Oppo“ automobilio specifikacijos. Kaip bebūtų, jeigu informacija apie tokius bendrovės planus pasitvirtintų, tai reikštų, jog jau netrukus galime išvysti ir pirmuosius oficialius anonsus, kurie leis susipažinti su bendrovės kuriamu produktu. Įdomu ir tai ar „Oppo“ nuspręs kurti elektrinį automobilį vieni ar vis dėlto pasitelks ir kitus gamintojus, kurie užtikrintų reikiamų komponentų tiekimą ar pan.

Verta paminėti ir tai, jog Indijoje fiksuojamas elektrinių automobilių populiarumo augimas. Nuo balandžio iki rugsėjo mėnesio šalyje buvo parduota 6261 tokio tipo automobilis, kas rodo 234 proc. augimą. Nors šie skaičiai ir nėra įspūdingi, ypatingai atsižvelgiant į šalies dydį, tačiau net neabejojama, kad artimiausiu metu jie taps gerokai didesniais.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas