Į Europą atkeliaujantis elektromobilių gamintojas fiksuoja įspūdingus pardavimus: gegužė tapo rekordiniu mėnesiu

Lukas Snarskis

2021-06-16, 13:10 (atnaujinta 2021-06-17, 11:10)

0 komentarų
Į Europą atkeliaujantis elektromobilių gamintojas fiksuoja įspūdingus pardavimus: gegužė tapo rekordiniu mėnesiu

Kinų elektrinių automobilių gamintojas NIO paskelbė savo 2021 gegužės mėnesio pardavimų skaičius. Kompanijos pranešime spaudai teigiama, jog įmonė klientams pristatė 6711 automobilius, o tai parodė įspūdingą pardavimų šuolį. Lyginant su analogišku periodu praėjusiais metais, šiemet pardavimai išaugo 95,3 proc.

Nors kompanijai ir toliau kyla sunkumų dėl globalinio mikroschemų trūkumo, 2021 metų gegužės mėnesio skaičiai rodo, kad NIO ir toliau sėkmingai artėja prie savo tikslų – pristatyti pirkėjams 22 tūkst. elektromobilių iki antrojo metų ketvirčio pabaigos. Šalia mikroschemų trūkumo prisidėjo ir keli logistikos nesklandumai, kurie turėjo šiek tiek įtakos augimui.

Atidžiau panagrinėjus 6711 pristatymus, matoma, kad 21 proc. pardavimų sudarė „ES8s“ modelis, o 45 proc. visų pristatytų automobilių buvo „ES6s“. „NIO EC6s“ elektromobilio pardavimai sudarė likusius 34 proc. „ES8“ modelis yra kompanijos flagmanas, turintis tiek 6 sėdimų vietų, tiek 7 vietų modelius, o jau visai netrukus jis turėtų pasirodyti ir Europoje. „ES6“ yra penkiavietis, aukšto pajėgumo išmanus elektrinis visureigis, „EC6“ yra kupė visureigio versija.

Pranešama, kad iki gegužės mėnesio NIO jau yra pardavusi daugiau nei 109 tūkst. elektrinių automobilių. Kompanija tikisi išspręsti logistikos ir mikroschemų trūkumo problemas ir padidinti produkciją, kad birželio mėnesį būtų pasiektas antrojo ketvirčio išsikeltas tikslas.

NIO yra pirmaujantis Kinijos išmanių elektrinių automobilių gamintojas. Startuolis šią veiklą pradėjo dar 2014 metais ir toliau tęsia savo misiją. Trys turimi elektrinių automobilių modeliai atspindi pagrindinius įmonės principus, kurių tikslas suburti elektromobilių bendruomenę, suteikiant jiems pasitenkinimą bendrovės produktais bei jų palaikymu. NIO projektuoja, išranda, gamina ir parduoda įspūdingus elektrinius inovatyvius automobilius. Be visureigių modelių, NIO taip pat gamina ir ET7, aukštos klasės elektrinį sedaną, kuris buvo pristatytas šių metų pradžioje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas