Į Europą atkeliaus ir dar vienas elektromobilių gamintojas, ir tai ne Kinijos bendrovė

Lukas Snarskis

2021-07-11, 13:00 (atnaujinta 2021-07-12, 02:00)

6 komentarai (-ų)
Į Europą atkeliaus ir dar vienas elektromobilių gamintojas, ir tai ne Kinijos bendrovė

Amerikiečių kompanija „Rivian“ pastaruoju metu užsidarė tylos siena. Priklausomai nuo aplinkybių, tai būtų galima vertinti kaip gerą arba blogą dalyką. Dar visai neseniai, bendrovės vadovai ketino pristatyti savo elektrinį pikapą, kas iš pradžių buvo numatyta birželio mėnesį, tačiau viskas neseniai pasikeitė.

„Rivian“ planai buvo perkelti į liepos mėnesį, o metų pabaigoje elektrinis bendrovės pikapas turėtų atkeliauti ir į Kanadą. Deja, tačiau liepa jau artėja link antrosios pusės, o naujienų iš JAV kompanijos – negirdėti. Ir nors bendrovė pritraukė gausybę investicijų, tačiau bent jau kol kas, ganėtinai smarkiai atsilieka nuo savo grafikų.

Kol mes laukiame ir svarstome, ar tiekimas į JAV vėl bus nukeltas, „Rivian" jau planuoja 2022 metus, o jų planuose – prekybos pradžia Europoje. Įmonė patvirtino, kad tiek elektrinį pikapą „Riviant R1T“, tiek visureigį „R1S| pristatys Europoje, o užsakymai bus pradėti teikti 2022 metų praždioje.

Tokią informaciją patvirtino „Rivian“ klientų aptarnavimo centras. Elektroniniame laiške rašoma, kad „Rivian" pardavimų Europoje galima tikėtis "kažkada 2022 m. pradžioje", o vėliau ši informacija buvo pasidalinti diskusijų forume.

Apie „Rivian" planus Europoje buvo spėliojama pastaruosius kelis mėnesius, kai buvo pranešta, kad jie ieško gamyklų vietų Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje ir Vengrijoje, kartu su darbo skelbimu, kad įdarbina vyresnįjį analitiką. Taip pat sklandė gandai, kad Europos ir Kinijos rinkoms gali būti sukurti mažesni „Rivian" modeliai.

Ir nors JAV bendrovė stringa su naujų produktų pristatymu už Atlanto, tačiau „Rivian“ neabejotinai turėtų sulaukti nemažai dėmesio ir Europoje. O kaip Jūs vertinate šį elektrinių automobilių gamintojų? Ar planuotumėte įsigyti vieną iš bendrovės automobilių?

6 komentarų

Vairuotojas

Aš planuojame visus kiek pagamins nupirkti. Nes to elektrinio š taip visiems reikia, kad perparduosiu už dvigubą o gal net trigubą kainą

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas