Į Lietuvą atkeliauja naujasis „Toyota“ šedevras: paaiškėjo jo kaina, kuri nustebins daugelį

Į Lietuvą atkeliauja naujasis „Toyota“ šedevras: paaiškėjo jo kaina, kuri nustebins daugelį

Paskelbus naujojo SUV modelio „Toyota Corolla Cross“ kainas Baltijos šalyse, paaiškėjo, kad didesnio pravažumo Japonijos gamintojos modelis Lietuvoje kainuos nuo 32 800 eurų.

Pavadinimas išduoda, kad naujasis krosoveris yra geriausiai pasaulyje parduodamo automobilio „Corolla“ artimas giminaitis ir įmonės „Toyota“ indėlis į C segmento SUV modelių pasiūlą. Šiuo automobiliu gamintoja baigė formuoti savo visureigių asortimentą ir siūlo itin platų pasirinkimą.

Dabarties technologijos

Erdvaus „Corolla Cross“ praktiškumas, pažangiausios hibridinės technologijos, junglumas bei modernios saugumo sistemos nutaikyti į kasdienius šiuolaikinių šeimų poreikius. Remiantis gamintojos TNGA (angl. Toyota New Global Architecture) filosofija, „Corolla Cross“ modelyje įdiegti naujausi GA-C (angl. Global Architecture C) kompaktinių automobilių platformos patobulinimai, kurie suteikia tiek stilistinių, tiek įrangos, pritaikomų technologijų ir automobilio valdymo privalumų.

Greitesnį procesorių turinti naujausios kartos multimedijos sistema apima HD raiškos 10,5 colių įstrižainės centrinį jutiklinį ekraną, belaidį „Apple CarPlay“ ir laidinį „Android Auto“ jungiamumą bei „Toyota Smart Connect“ paketą.

Automobilio vairuotojai gali naudotis skaitmeninio debesies pagrindu veikiančios ir nuolat duomenis apie kelią atnaujinančios navigacijos sistemos privalumais, balso komandų asistento paslaugomis bei nuotoliniu būdu atsisiunčiamais programinės įrangos naujiniais.

Be to, „MyT App“ programėlės junglumo paslaugų rinkinys suteikia galimybę analizuoti vairavimo įpročius, rasti savo automobilį ir naudotis įvairiomis nuotolinio valdymo funkcijomis, kaip antai klimato parinkčių laikmačio programavimu ir durų užrakinimu.

Pritaikytas europiečių skoniui

Tvirtas ir galingas naujojo „Toyota“ SUV modelio stotas buvo specialiai pritaikytas europiečių skoniui ir rinkai. Naujasis modelis pozicionuojamas tarp „Toyota C-HR“ ir RAV4 automobilių, itin konkurencingo Europoje C-SUV segmento viduryje. Jo kūrėjai siūlo komfortą, praktiškumą ir universalumą, būtiną aktyvioms šeimoms su mažais vaikais.

Visi – tiek priekyje, tiek gale sėdintys keleiviai gali mėgautis puikiu matomumu ir erdve galvai bei kojoms. Dėl didelės galinės durų angos į automobilį lengviau įlipti, o pro panoraminį stoglangį į saloną plūstanti šviesa sustiprina erdvumo pojūtį.

Dėl žemo pakrovimo aukščio ir plačiai atsidarančio dangčio į bagažinę patogiau krauti didelius daiktus, pavyzdžiui, vaikų vežimėlį ar dviratį.

Naujausios kartos hibridai

„Corolla Cross“ yra pirmasis įmonės „Toyota“ modelis pasaulyje, kuriame įdiegta penktosios kartos hibridinė pavaros sistema. Dėl naujausių ličio jonų akumuliatorių patobulinimų baterijų sistemos pasižymi didesne galia ir 40 proc. mažesniu svoriu nei anksčiau.

Naująjį automobilį galima rinktis varomą priekiniais arba visais ratais. Priekine ašimi varomame modelyje montuojama 2 litrų darbinio tūrio hibridinė jėgos sistema, kuri išvysto 146 kW/197 AG galią ir leidžia automobiliui nuo 0 iki 100 km/val. pagreitėti per 8,1 sekundės.

SUV versija su išmaniąja visų varomųjų ratų pavara AWD-i (angl. All wheel drive intelligent) ant galinės ašies turi papildomą galingą elektrinį variklį, pasiekiantį 30,6 kW galią.

Naujajame „Corolla Cross“ įdiegta „T-Mate“ sistema, kuri sujungia naujausios kartos „Toyota Safety Sense“ saugumo funkcijų paketą su kitomis aktyviojo vairavimo ir parkavimo pagalbos sistemomis. Šis sprendimas ne tik palengvina vairavimą ir daro jį saugesnį, bet ir apsaugo visus transporto priemonės keleivius bei kitus eismo dalyvius ištikus nenumatytoms aplinkybėms.

Pirmą kartą „Pre-Collision System“ saugos pakete įdiegta pagreičio slopinimo funkcija važiuojant mažu greičiu ir pagalbos sankryžoje sistema, apimanti patobulintas priešpriešinio eismo ir pavojingo posūkio aptikimo funkcijas bei perspėjimus apie kitų eismo dalyvių trajektorijos užkirtimą.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

2 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Toyota tyciojasi is savo pirkeju o jie to nesupranta

Dar viena eilini naftalinini tautovezi...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas