Indijoje sukurtas neįtikėtinai pigus elektromobilis: kompaktiškas ir stilingas modelis nustebins nuvažiuojamu atstumu, o kaina privers išsižioti

Lukas Snarskis

2022-09-29, 10:45 (atnaujinta 2022-11-28, 19:17)

0 komentarų

Elektrinių automobilių rinkoje konkurencija didėja kone kasdien. Daugelis gamintojų vis dažniau pristato naujus modelius, o į šią rinką jungiasi ir daugybė mažesnių bendrovių. Tarp jų galime išvysti ir nemažai įdomių variantų, kurie prieinami už itin žemą kainą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Indijoje sukurtas neįtikėtinai pigus elektromobilis: kompaktiškas ir stilingas modelis nustebins nuvažiuojamu atstumu, o kaina privers išsižioti

Indijos bendrovė „Tata Motor“ pristatė naująjį „Tiago.ev“ elektromobilį, kurio pradinė kaina sieks vos 10,8 tūkst. eurų. Itin kompaktiškas ir nebrangus modelis pasiūlys 19,2 kWh talpos bateriją bei 250 kilometrų nuvažiuojamą atstumą. Verta paminėti ir tai, jog gamintojas planuoja pasiūlyti ir kiek didesnes baterijas turintį variantą.

„Tiago.ev“ elektrinį automobilį bus galima įsigyti ir su 24 kWh talpos akumuliatoriumi, o šio modelio įveikiamas atstumas turėtų siekti 315 kilometrų. Jo kaina – maždaug 12,6 tūkst. eurų. Tiesa, abiejų modelių įveikiamas atstumas pateikiamas remiantis MIDC skaičiavimais, kurie nėra naudojami pasaulinėje rinkoje ir skirti Indijos rinkai. Šiai dienai sunku įvertinti koks galėtų būti realus atstumas įveikiamas šiuo elektromobiliu.

Pranešama, kad bazinis „Tata Motor“ sukurto elektromobilio modelis turės 33,55 kW variklį, o galingesnis variantas – 41 kW. Pažymima ir tai, jog ši transporto priemonė turės specialų sporto režimą, kuris leis 60km/h greitį pasiekti per 6,2 sekundės, o galingesniame modelyje – 5,7 sekundės. Deja, tačiau įsibėgėjimo laikas iki 100 km/h nėra pateikiamas.

Naujojo „Tata Motor“ elektromobilio baterija, pasitelkiant greitąjį įkrovimą, gali būti įkrauta nuo 10 iki 80 proc. per 57 minutes. Tai tikrai nepretenduoja tapti greičiausiu įkrovimo rezultatu pasaulyje, tačiau atsižvelgiant į šio automobilio kainą – rezultatai išties geri.

Kalbant apie patį elektromobilį, galima matyti, jog jis turi keturias duris, kas dažniausiai nėra būdinga tokioms pigioms transporto priemonėms. „Tiago.ev“ pirkėjai galės rinktis iš penkių skirtingų spalvinių variantų. Išankstinį šių miesto automobilių prekyba vyksta jau dabar, o pirkėjus jie turėtų pasiekti kitų metų pradžioje.

Deja, tačiau gamintojas neatskleidžia ar šis elektromobilis kada nors bus prieinamas už Indijos ribų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas