Išbandytas mažiausias elektromobilis pasaulyje: įkvėptas BMW ir sveria kaip 5 vyrai

BMW
Išbandytas mažiausias elektromobilis pasaulyje: įkvėptas BMW ir sveria kaip 5 vyrai

Šveicarai garsėja savo tikslumu ir kruopštumu, tačiau jų sukurtas mažiausias elektromobilis pasaulyje savo mielumu pavergė internautus. Prieš kurį laiką pristatytas „Microlino” debesėlis pagaliau išvažiavo į gatves ir dar geriau pademonstravo savo apvalų kūnelį.

Akivaizdu, kad „Microlino” kūrėjai įkvėpimo sėmėsi iš praėjusio amžiaus viduryje pasaulį nustebinusio legendinio „BMW Isetta”. Į automobiliuką įlipama pro priekines duris, o kėbulo forma nukelia į šeštojo dešimtmečio Italiją. Žinoma, akis užkliūva ir už keleto modernių detalių - LED posūkių ir galinių žibintų bei veidrodėlių esančių priekinių lempų.

Kaip ir galima tikėtis, mažame kėbule vietos ne per daugiausiai. Gamintojas skelbia, jog „Microlino” telpa „du suaugusieji ir 3 alaus dėžės”. Sutikime, įdomus tūrio apibūdinimas. Vis dėlto daugiau vietos greičiausiai nė nereikia, nes ši transporto priemonė skirta riedėti miesto keliais.

Iš techninės pusės stebuklų naivu tikėtis. Vienu įkrovimu „Microlino” gali nuriedėti 200 km, o maksimalus greitis - 90 km/h. Nieko labai išsiskiriančio, tačiau miesto gyventojams - per akis. Maža to, bendrovė žada, kad elektromobiliuko baterija iš įprasto elektros lizdo įsikraus vos per 4h.

Vis dėlto verta pastebėti, jog vaizdo įraše matomas antras modelio prototipas, o kompanija jau kalba ruošianti ir trečiąjį, kuris pasirodys už kelių dienų ir leis pasiūlyti kur kas modernesnį saloną bei sulankstomą stogą, kad vasarą galėtumėte plaukus pakedenti vėjyje.

Įdomu tai, kad dar šią vasarą bus baigti ketvirtas ir penktas prototipai, kurie bus atiduoti ES homologacijos testavimui - šį žingsnį būtina atlikti norint pradėti automobilio gamybą. Žadama, kad publikai „Microlino” bus pademonstruotas jau rugsėjį Miunchene vyksiančioje „IAA Mobility” konferencijoje.

Prognozuojama, kad šis vos 513kg sveriantis elektromobilis kainuos 12 000 eurų.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas