„Jaguar Land Rover“ pakvietė tiekėjus kartu laikytis tvarumo tikslų: siekiama sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išlakas

Bendrovė „Jaguar Land Rover“ pakvietė savo pasaulinį tiekėjų tinklą įsipareigoti drauge siekti tvarumo tikslų, patvirtintų Mokslu grįstų tikslų iniciatyvoje (angl. Science Based Targets initiative (SBTi), ir iki 2030-ųjų sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išlakas. Tokiu būdu įmonė užsibrėžė iki 2039 m. pasiekti nulinį anglies dioksido išmetimą visoje tiekimo grandinėje, gamyboje bei veiklos operacijose.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Jaguar Land Rover“ pakvietė tiekėjus kartu laikytis tvarumo tikslų: siekiama sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išlakas

SBTi yra tarptautinės ne pelno organizacijos CDP, Jungtinių Tautų Pasaulinio susitarimo, Pasaulio išteklių instituto (WRI) ir Pasaulio gamtos fondo (WWF) partnerystės iniciatyva. SBTi raginimas veikti yra vienas iš „We Mean Business“ koalicijos įsipareigojimų.

Ši iniciatyva skatina ambicingus klimato kaitos veiksmus privačiame sektoriuje, suteikdama organizacijoms galimybę nustatyti moksliškai pagrįstus išmetamųjų teršalų mažinimo tikslus. Nulinio išlakų lygio pasiekimas visoje vertės grandinėje bus naudingas visiems: gamintojams, klientams ir planetai.

„Jaguar Land Rover“ įsipareigojimus galima įgyvendinti tik glaudžiai bendradarbiaujant su tiekėjais, kurie turi tą pačią pokyčių viziją, todėl automobilių gamintoja pakvietė savo pasaulinį tiesioginių „Tier 1“ tiekėjų tinklą – gamintojus, paslaugų ir logistikos teikėjus – siekti tų pačių 2030 m. tikslų, nenuleidžiant kokybės kartelės.

„Jaguar Land Rover“ pramonės strategijos varomoji jėga yra SBTi įsipareigojimų vykdymas ir nulinė anglies dioksido emisija visoje tiekimo grandinėje iki 2039 m. Šiuos ambicingus tikslus galime pasiekti tik sutelkę jėgas, todėl kviečiame tiekėjus prisijungti prie mūsų šioje nelengvoje, bet įdomioje kelionėje. Stiprinkime santykius, kad visos šalys galėtų pasiekti reikšmingų, kiekybiškai įvertinamų rezultatų“, – pakvietė „Jaguar Land Rover“ pramonės operacijų vykdomoji direktorė Barbara Bergmeier.

„Reimagine“ strategijos dalis

Siekdama įgyvendinti įmonės „Reimagine“ strategiją ir tapti itin tvarių modernių bei prabangių automobilių gamintoja, „Jaguar Land Rover“ iš esmės transformuojasi. Norėdama dekarbonizuoti visą vertės grandinę, bendrovė perima žiedinės ekonomikos principus. Iki dešimtmečio pabaigos ji yra pasirengusi pereiti prie visiškai elektrinių gaminių asortimento.

Dešimtmečio pabaigoje visi nuo konvejerio nuriedėsiantys „Jaguar“ ir „Land Rover“ modeliai turės vien elektra varomas versijas. Tai įmonės kelionės pradžia, siekiant iki 2039-ųjų tapti nė gramo anglies dioksido visoje tiekimo grandinėje, gamyboje ir veiklos operacijose neišmetančiu verslu.

„Jaguar Land Rover“ prašo „Tier 1“ pakopos tiekėjų nustatyti savo dekarbonizacijos gaires, skaidriai apie tai informuoti ir įvertinti pažangą siekiant užsibrėžtų tikslų. Tai apimtų jų anglies dioksido ataskaitų atskleidimą ir bendradarbiavimą su savo tiekimo grandine, kad ir joje būtų pasiektas analogiškas išmetalų mažinimas.

Šiuo prašymu „Jaguar Land Rover“ pasidalino su visuose planetos kampeliuose esančiais tiekėjais. Iš viso tai daugiau nei 5 000 įmonių.

„Mūsų vizija – novatoriškos, aukščiausios kokybės apšvietimo ir elektronikos sistemos, skirtos visoms mobilumo koncepcijoms pasaulinėje automobilių pramonėje. Sykiu su „Jaguar Land Rover“ keliaujame tvaresnės ateities link. Esame įsipareigoję saugoti aplinką ir mažinti poveikį gamtai. Todėl prisiimame atsakomybę, savo versle plėtojame Mokslu grįstų tikslų iniciatyvą (SBTi) ir iki 2025 m. pabaigos savo gamybos vietas transformuosime į CO2 atžvilgiu neutralias“, – pažymėjo „ZKW Group“ įmonės, tiekiančios aukščiausios kokybės apšvietimo sistemas „Jaguar Land Rover“, generalinis direktorius Wilhelmas Stegeris.

„Jaguar Land Rover“ verslo partnerių tikslai atspindi naujausių bendrovės įsipareigojimų gerinti tiekimo grandinės tvarumą tvirtumą. Gamintoja pasižadėjo iki 2030-ųjų sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą visoje savo veikloje 46 proc.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas